Szabályzat (Mindenki olvassa el!)

Szabályok, kérdések, válaszok, moderáció

Moderátorok: Interiscoming, internaZIOnaLe

Válasz küldése
Avatar
Youme
Adminisztrátor
Hozzászólások: 607
Csatlakozott: 2010.04.09. 11:07

Szabályzat (Mindenki olvassa el!)

Hozzászólás Szerző: Youme »

A fórum szabályzata.

(legutolsó frissítés: 2010. április 10.)

Az alábbi pontokat jóváhagyta a fórum tulajdonosa, valamint elfogadja mindenki, aki hozzászólást ír a fórumba. Tehát azzal, hogy regisztrálod magad a fórumba, és/vagy új hozzászólás gépelésébe kezdesz, automatikusan elfogadod, és önmagadra érvényesnek tartod az alábbi szabályzat összes pontját!

Ha valaki hozzászólásaival a lenti pontoknak nem tesz eleget, úgy vállalja a kockázatát, hogy írását figyelmeztetés nélkül törli a fórum tulajdonosa, vagy valamelyik moderátor!

A lenti pontok el nem olvasása nem mentesít azok érvényessége alól!

Elöljáróban annyit, hogy 2 fajta szabálytípus van lent. Az egyik típus arról szól, hogy a fórumban mit _illik_ csinálni (javaslatok). A másik, hogy mi az amit TILOS (szankciók).

Javaslatok:

#1. A fórum 4 fő részből áll. Az első rész az FC INTERNAZIONALE labdarúgócspatáról szól, a második úgy általában a labdarúgásról, a harmadik az egyéb sportokról, a negyedik pedig minden másról. Ez tehát a szabad szekció ahová bármiről bármit lehet írni bizonyos határok között. Azt természetesen nem lehet elvárni több száz embertől, hogy néha 1-2 hozzászólás erejéig ne kalandozzanak el másfelé, de hosszútávon próbáljunk meg az eredeti témánál maradni. Létezik még egy ötödik hely ami a gépház. Ide a problémákat, kéréseket, kérdéseket írjátok!

#2. Mielőtt "felpostolsz" egy írást a fórumra, _olvass vissza_. Könnyen lehet, hogy korábban már szó volt a dologról. Persze nem kérünk arra, hogy több oldalt végigolvass, csak arra, hogy a témáddal kapcsolatos topicnak legalább az utolsó néhány beírását nézd át ez ügyben.

#3. Idézetek. Ne idézzd mindig az egész hozzászólást ha lehet! Nagyon el tudja csúfítani a fórumot amikor 30-40 soros ráadásul 4-5 egybe ágyazott idézet van, és arra ír valaki egy soros választ. Ha csak teheted használd az "Új hozzászólás" gombot és idézz 1-2 lényeges mondatot manuálisan abból a hozzászólásból amire válaszolsz. Tudom, hogy a másik mód, az "idézet" gombra klikkelős sokkal kényelmesebb, de ha csak lehet a manuálisat (Quote) használd! Sokkal átláthatóbb lesz a fórum meglátod.

Szankciók:

#4. Avatar. Az Avatar maximális mérete 100x100(pixel) és 30.000 byte. Ezt távoli gépről már nem linkelheted. Viszont saját gépről feltöltheted. Ha ezzel kapcsolatban problémád van, írj a gépházba. Még egy dolog az avatarral. Lehetőleg ne legyen sértő vagy olyan ami mások nyugalmát megzavarhatja. Ha ilyet találunk és kérésre nem módosítja, akkor azzal akár a felhasználó törlését is kockáztatja.

#5. Képek. Képek belinkelése engedélyezett, de csak olyan méretig ami nem rontja nagyon el a topik összképét. - eljárás: Túl nagy fotó felküldése a hozzászólás automatikus törlését vonja maga után. A moderátor dönti el mi számít túl nagynak. A fórum amúgy maximum 640x480-as képet tűr meg. Ennél nagyobbat ne is enget kitenni.

#6. Emotikonok. (kis aranyos figurák, amiket be lehet illeszteni a levélbe) a lap alján kétségkívül nagyon aranyosak, de véletlenül sem képezhetik visszaélés tárgyát! Ezért 10 darabban maximáltuk a használatukat.

#7. Aláírások. Rövid aláírások használata sem engedélyezett.

#8. Káromkodás a fórum területén _korlátozott_számban_ megengedett. Természetesen nem vagyunk cukorból, hogy egy-egy eleresztett káromkodástól álmatlan éjszakánk legyen, de próbáljuk meg a dolgot kultúrált szinten tartani! A túlzott káromkodás pedig a beírót minősíti! Az egy mondatos provokatív csak káromkodásból álló beírások alkalmazása sem megengedett. - eljárás: indokolt esetben figyelmeztetés, vagy törlés, nagyon indoloklt (ismétlődő) esetben felhasználó törlése, IP cím korlátozása.

#9. Végképp tartózkodjunk a semmitmondó, offtopic, értelmetlen üzenetek beküldésétől. Erre egyébként ott van a sörsátor topik. - eljárás: Az első három fórum részben törlés, a negyedikben indokolt esetben törlés.

#10. A _legszigorúbban_ tilos bármiféle szélsőséges tartalmú kijelentést tenni, vagy olyan kijelentést tenni, mellyel megsértesz valamely/bármely embercsoportot, vallást, kisebbséget, vagy az adott kisebbséghez tartozó fórumtagot. Minden ember olyannak született amilyennek, azt vallja amit akar, ahhoz vonzódik akihez akar, olyan a politikai nézete amilyet akar. A te róla alkotott véleményed pedig abszolút a kutyát nem érdekli itt! Írd be, és kapásból te leszel a kisebbség! - eljárás: indokolt esetben azonnali törlés, és egy életreszóló negatív priusz a moderátorok és a tulajdonos szemében.

#11. Viták. Mint minden fórumban, itt is előfordulhatnak viták erről-arról. Ez hozzátartozik a fórum rendjéhez, egészen addig amíg: 1, a vita szakmai jellegű (Tehát le lehet írni szakmai alapon akár az Intert vagy egy játékosait bíráló üzenetet is) és 2, kultúrált marad, ami azt jelenti, hogy a vitázandó témakört szapuljuk, _NEM_ pedig a vitázó személyét (!). - eljárás: Amennyiben a vita nem technikai, és hosszúra nyúlik, úgy egy figyelmeztetést kapnak a vitázó személyek (Gépház->Közlemények). Amennyiben pedig a kultúráltságát veszti el a vita, úgy a dolog hatásköre átmegy a következő, 12-es pontba.:

#12. Anyázásokról. Mint az élet minden más területén, itt sem biztos, hogy mindenkit kedvelni fogsz, sőt az is lehet, hogy téged nem fog mindenki kedvelni. Emberek vagyunk, érzésekkel, amik nem mindig békések. Azonban ha valakivel személyes problémád van, és ezt közölni is szeretnéd az illetővel, úgy kötelességed ezt _privát_ úton megtenni. Minden regisztrált felhasználónak lehetőséged van privát üzenetet küldeni itt a fórumon keresztül és e-mailben is. A fórum többi tagja nem kíváncsi az anyázásotokra, ezért ha kikerül a dolog publikusba, a moderátorok fognak véget vetni neki, úgy hogy kirúgják a hozzászólásokat - de mindkettőtőkét. - eljárás: figyelmeztetés nélküli törlés. Amennyiben téged kezd el anyázni valaki, úgy kérd meg őt, hogy menjetek át privátba - az anyázó hozzászólás úgyis rövidesen törölve lesz. És amennyiben a nyilvános anyázás továbbra sem szűnik meg (értsd: kitörlés után újrakezditek a topicban), úgy ha kell, a legdrasztikusabb intézkedést is meg fogjuk tenni: _lezárjuk_ az adott topicot, VAGY töröljük a tagok teljes regisztrációját. Itt jegyezzük meg, hogy ez egy Interes fórum. Tehát ha más csapatok szurkolói idejönnek provokálni, akkor kapásból nem nekik lesz igazuk és törölve lesznek. Ez nem diktatúra, csupán a béke érdekében van így.

#13. Amíg a fenti pontok szerint végzik munkájukat, addig a tulajdonos, és a moderátorok munkája _nem_képezi_vita_tárgyát_!! Ha úgy érzed, hogy igazságtalanul lettél kimoderálva, olvasd el a fenti pontokat, és keresd meg a részt, ami rád vonatkozik. Ha 3x átolvasva sem találod, na AKKOR panaszkodhatsz nyilvánosan,de kizárólag a gépházban erre fentartott helyen (a moderátoroknak fenntartott helyen). Egyébként pedig ha a fenti pontok nem tetszenek, vagy úgy érzed nem tudod betartani: megvan rá a lehetőséged, hogy távozz a fórumból!

És egy pici LOBBI dolog a végére: elnézőbbek számodra a moderátorok, ha már ismernek. Hogy miért? Azért, mert tapasztalat, hogy egy-egy rossz napja mindenkinek lehet. Kevésbé szívesen moderál ki az ember egy olyan tagot, aki már többször bizonyította a hozzáértését, emberbarátiságát, segítőkészségét, mint azt aki tegnap regisztrálta magát, és első levelei már moderációra szorulnak. Ergo: ha új tag vagy, és első leveleidben már szekálni kezdesz egy törzstagot - te fogsz veszteni. A moderátorok igen is emberek, és képesek megjegyezni, hogy kik azok a userek akikre jobban oda kell figyelni, és kik azok akikről tudják, hogy intelligensek. Hogy TE melyikhez tartozol, az csak rajtad áll.

Most, hogy elolvastad a fenti pontokat, képed van arról, hogy milyen szabályok érvényesek a fórumban. Ha úgygondolod te ezek valamelyikét nem tudod betartani, úgy Isten veled, és örülünk hogy eddig köztünk voltál. Ha viszont elfogadod őket - már írhatod is a következő hozzászólásodat.

A fenti pontok betartását - a fórum jó hangulatának megtartása érdekében - előre is köszönjük!

Youme
sorger=giallo
Hozzászólások: 1715
Csatlakozott: 2010.04.10. 21:04

Re: Szabályzat (Mindenki olvassa el!)

Hozzászólás Szerző: sorger=giallo »

"#10. A _legszigorúbban_ tilos bármiféle szélsőséges tartalmú kijelentést tenni, vagy olyan kijelentést tenni, mellyel megsértesz valamely/bármely embercsoportot, vallást, kisebbséget, vagy az adott kisebbséghez tartozó fórumtagot. Minden ember olyannak született amilyennek, azt vallja amit akar, ahhoz vonzódik akihez akar, olyan a politikai nézete amilyet akar. A te róla alkotott véleményed pedig abszolút a kutyát nem érdekli itt! Írd be, és kapásból te leszel a kisebbség! - eljárás: indokolt esetben azonnali törlés, és egy életreszóló negatív priusz a moderátorok és a tulajdonos szemében."

A decemberi kötetlen beszélgetések között azért érdemes lenne szétnézni, szerintem.
Avatar
graziejosé
Hozzászólások: 448
Csatlakozott: 2010.07.07. 20:47
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Szabályzat (Mindenki olvassa el!)

Hozzászólás Szerző: graziejosé »

azért erre reagálhatna valaki. vagy akkor minek vannak szabályok?
Avatar
kiscivis
Hozzászólások: 1181
Csatlakozott: 2010.04.09. 19:23
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Szabályzat (Mindenki olvassa el!)

Hozzászólás Szerző: kiscivis »

graziejosé írta:azért erre reagálhatna valaki. vagy akkor minek vannak szabályok?

Felesleges. Megtörtént az óvintézkedés, nem kell tovább kelteni a pánikot. :)
Avatar
Youme
Adminisztrátor
Hozzászólások: 607
Csatlakozott: 2010.04.09. 11:07

Re: Szabályzat (Mindenki olvassa el!)

Hozzászólás Szerző: Youme »

Én másnap végig olvastam a decembert de nem találtam benne semmit. Na jó, egyszer valaki leírta azt, hogy "buzi" de gondolom nem azzal volt a baj :-), így aztán nyugtáztam, hogy a modik már intézkedtek.
sorger=giallo
Hozzászólások: 1715
Csatlakozott: 2010.04.10. 21:04

Re: Szabályzat (Mindenki olvassa el!)

Hozzászólás Szerző: sorger=giallo »

kiscivis írta:
graziejosé írta:azért erre reagálhatna valaki. vagy akkor minek vannak szabályok?

Felesleges. Megtörtént az óvintézkedés, nem kell tovább kelteni a pánikot. :)
Pánikról szó sem volt, ellenben nem árt, ha rend van a fórumon, szerintem. A téma ezzel remélhetőleg lezárható...
Avatar
hvmetal
Hozzászólások: 3207
Csatlakozott: 2010.06.10. 21:58
Tartózkodási hely: Miskolc

Re: Szabályzat (Mindenki olvassa el!)

Hozzászólás Szerző: hvmetal »

"Boldog Karácsonyt,zsidóknak pedig boldog Hanukát" a baj?
muszlimoknál nem tudom minek hívják :D
Avatar
kiscivis
Hozzászólások: 1181
Csatlakozott: 2010.04.09. 19:23
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Szabályzat (Mindenki olvassa el!)

Hozzászólás Szerző: kiscivis »

hvmetal írta:"Boldog Karácsonyt,zsidóknak pedig boldog Hanukát" a baj?
muszlimoknál nem tudom minek hívják :D

Nem, ezzel semmi baj, ne aggódj. :)
sorger=giallo
Hozzászólások: 1715
Csatlakozott: 2010.04.10. 21:04

Re: Szabályzat (Mindenki olvassa el!)

Hozzászólás Szerző: sorger=giallo »

kiscivis írta:
hvmetal írta:"Boldog Karácsonyt,zsidóknak pedig boldog Hanukát" a baj?
muszlimoknál nem tudom minek hívják :D

Nem, ezzel semmi baj, ne aggódj. :)

;)

Megjegyzem, a muszlimoknál eíd al-adhának nevezik, de az inkább egy zarándoklatot lezáró ünnep, szóval nem azonos a Karácsonnyal, csak a világ más tájain sokan azonosítják vele. OFF vége, csak gondoltam hv-t érdekelheti... 8-)
Válasz küldése