En sokakkal ellentetben, abszolult pozitiv vagyok a jovot illetoen.tomika431 írta: ↑2022.04.13. 14:23Szerintem ha jon az új tulajdonos az elso dolga az lesz hogy rendbe rakja a klub anyagi helyzetét a tartozásokat rendezze stb. Ez nem fog menni egyik napról a másikra igy szerintem a top játékosok, sztár igazolások sem fognak érkezni egy hamar. Jovo nyáron szerintem már más lesz a helyzet vagyis én akkor tippelek pár nagy nevet akit majd leigazolunkEz az év ha lesz új tulajdonos az biztos hogy az anyagi helyzet rendezése lesz.
Ebben az Interben egyszeruen van potencial.
Es nem is elsosorban most a sportszakmai reszre gondolok, hanem a gazdasagira.
Persze valaha volt legnagyobb veszteseg, es meg iden is 100-120m euros veszteseg a cel, ahogy tobbszor elmondtak vezetoink, par napja Antonello.
Ez meg mindig horror osszegu veszteseg, foleg a nyitott stadionokkal.
De...
Induljunk ki ebbol a kb 100-120m euros vesztesegbol, hogy ebbol kellene minimum nullas, de jobb esetben nyereseges gazdasagi eveket csinalni.
Jon ugye az uj BL amit az UEFA bejelentett 2024-tol.
42%-al magasabbak lesznek a bevetelek.
Iden kb 63-64m volt a BL penzunk, ez a 42%-os novekedessel lenne 91m euro.
Es ehhez "csak" egy BL 16 kell.
Tehat ez magaba eves szinten, ha az idei szamokat nezzuk + kb 27m euro.
Odebb van meg, de 27-tol ha minden igaz kesz az uj stadion.
Tehat innentol csak a kivitelezonek kell a torlesztot fizetni, ami elenyeszo a Milanoi onkormanyzatnak fizetett berlesehez kepest.
Ahogy Antonello elmondta, a mostani 70m koruli bevetel 120-130m euro is lehet.
Tehat ez megint +50/60m.
De ha nem szaladunk ennyire elore, akkor ott vannak a szerzodesek.
- TV-s dijak ha nevetsegesek is a PL, de meg a Nemet es Spanyol bajnoksaghoz is, de minimalisan novekednek.
Tavalyhoz kepest iden +6m, jovore meg +6m kb.
Tehat ebbol is lehet szamolni egy +10m-t szepen lassan.
- Socios 16m nem eppen sok, vilagelithez kepest 0, sot meg a Juvehoz kepest is.
De jovore a Digitalbits valtja oket 25m-val.
Ez magaba +9m.
Sot a szerzodesek olyanok, hogy uj foszponzor eseten fellehet bontani, de maradjunk csak ennel a +9m-nal.
- Nikeval a jelenlegi szerzodes egy vicc, de tenyleg vicc.
Fizetnek nekunk 12,5m eurot.
Vilag elit kap evente 100-150m-t...
De ne is menjunk ennyire messzire, Juve-Adidas = 51m.
Inter-Nike = 12,5m.
Laza 38,5m euros kulonbseg evente.
Jovore lejar a Nikeval a szerzodesunk.
Ha nem is 100 milliokat, de meg csak nem is 50 milliokat mint a Juvenal, de azert egy 30m-s eves szponzori szerzodest siman kilehet harcolni.
Ez szinten +20m bevetel novekedes.
Ha osszeadjuk, csak a szerzodesek kapcsan egy 40m euro koruli bevetel novekekes erheto el.
Ehhez jon az uj BL 2024-tol, ami magaba majdnem 30m.
Ezt osszeadva mar 70m korul vagyunk.
Es egy csapatnal, ahol 100-120m euro az eves veszteseg, 70m bevetel novekekedes elkepesztoen sok.
Maris "csak" 30m lenne a minusz.
Es akkor vegezetul ott vannak a jatekosok es azok fizetese.
Tavalyhoz kepest a hosszabbitasok miatt gyakorlatilag nem sikerult csokkenteni, megmaradtunk ennel a 140m korulinel.
Na most ugye Antonello elmondta, 15-20% csokkentes kell a nyaron.
Azert ez egy 20-28m eves szinten.
Ha vegre nem kotunk ilyen agyament szerzodeseket, hogy 5 meg 10m felett van a kiadas egy 34-36 eves jatekosra, akkor ez is szepen elerheto.
Magyarul fizetesekkel el is erkezhetunk a nullara.
Oda, hogy az Inter az eletben eloszor, nem termel veszteseget.
Es akkor a 2027-es uj stadion +50/60m-rol nem is beszeltem.
Szerintem ezeket latjak komoly befektesi csoportok is.
Persze most "nagy a csend", de volt atvilagitas, ajanlat, es a legutolso hirek szerint is folynak a targyalasok.
Tehat ezt a potencialt ami ebbe az Interbe van, es ezt a jovokepet latjak a befektetok is.