Inter101 írta: ↑2022.05.06. 10:28
interfan írta: ↑2022.05.06. 08:56
Lehet egyedul vagyok vele, de en egesz egyszeruen nem tudom elkepzelni, hogy az Inter ennyire nem kellene senkinek.
Mikozben a Milanert akit nem is arultak, befutott egy 1 milliard 200 millios euros Bahreini ajanlat, es most egy Amerikai maganbefektesi csoport altal 1 milliard euros ajanlat.
Egszeruen nekem mindent logikat nelkuloz, hogy az egesz Olasz foci elindult ebbe az iranyba, egyre tobb az Amerikai befektetesi csoport, stb, erre ertuk semmi.
Lassan 1,5 eve aruljak az Intert, a vilag osszes kontinensen 5db kozvetito ceg keresi a vevot, ezen kivul a Goldman Sachs, Oaktree, es a Zhang csalad is, es volt egyetlen 1db erdeklodo?
Aki 2 honap targyalas, 1,5 honap atvilagitas utan, letett egy 900m euros ajanlatot, amire jott egy Zhang csalad "nem, mert 1 milliard kell", es ennyi?
Ezek utan se uj ajanlat, se masik erdeklodo, sehol semmi?
Nekem ez teljesen nonszensz, es nem tudom ezt elkepzelni.
Mikozben latjuk egyre inkabb jonnek Olaszba a befektetok, egyre tobb csapat kerul Amerikai kezre, mennek az ajanlatok a Napoliert, a Milanert, stb.
Az Interert meg a nagy semmi?
Ezt nem tudom elkepzelni.
Őszintén szólva ez nekem sem áll össze, említettük már hogy miért a Milan?? Semmivel sem jobb az Internél!! Kérlek Interfan ne menjünk bele mégegyszer!
Tudom hogy arra célzol már megvan az új tulaj de szerintem nincs meg, ha lenne már rég bejelentették volna, senkinek nem érdeke hogy ne történjen ez meg!
Azt viszont el tudom képzelni hogy a leendő vevő kivár hiszen lehet hogy fél év múlva már nem kell kifizetni az Interért 900-1000 millió eurót hanem elég lesz rá 500-600 is!
Mikor kerülhet az Oaktree kezébe a tulajdon??
Persze ez mindenki egyeni velemenye.
Valaki optimista, valaki pesszimista, stb, a vegen meg kiderul majd mi lesz.
Abban szerintem mindenki egyetert, es kivanja is, hogy az optimistaknak legyen igaza.
Magyarul 1 honap mulva bajnoki cim + uj tulajdonossal a zsebukben legyen.
Szerintem igy lesz.
Mar lassan 1 eve az Oaktree kezebe vagyunk, mindenrol ok dontenek egy szemelyben.
Persze ertem a kerdesed lenyeget, hogy mikor lehet az, hogy a Zhang csalad papiron sincs mar itt.
Erre a valasz az, hogy amint az 1. torlesztoreszlet is elmarad.
Ez 2022 nyaran lett volna esedekes, 120m euro kb.
De mivel a Zhang csalad lassan 2 eve fizeteskeptelen, ezert kertek a torlesztes halasztasat, es csak a kamat megfizeteset.
Kb 1,5 hetes hivatalos hir, hogy az Oaktree ezt elfogadta, cserebe az Inter maradek 33%-at is megkapta es elzalogositotta.
Magyarul 1,5 hete mar az Inter 100%-a az Oaktree zalogaban van.
Az Oaktree pedig az Inter sajat koltsegvetesebol megkapta a csak kamatot, ami kb 20m euro.
A 100m torlesztes elhalasztasa es meg nem fizetes miatt pedig megkapta a maradek 33%-ot is.
A kovetkezo 120m euros torlesztes jovonyaron esedekes, az utolso 120m pedig 2024 nyaran.
Mar tobb Inter tulajdon %-ot nem tudnak megkapni, mivel aprilis vege ota 100%-ban az Oaktree kezeben van az Inter tulajdonjoganak zaloga.
Egyebkent az Internek a banki hitele jelenleg kb 800m euro.
360m-t kell fizetni az Oaktreenak, es 420m-t a Goldman Sachsnak.
Tehat az Inter vetelara ezert nem tud 800m ala menni, es a Zhang csalad ennyit mindenkeppen megsporol es a zsebukben marad az Inter eladasa eseten.
Ha mar csak az Oaktree lesz, ez az osszeg akkor sem tud valtozni.