Premier league (Átigazolások, meccsek, játékosok)

Minden labdarúgás az Interen kívül

Moderátorok: Interiscoming, internaZIOnaLe

interfan

Re: Premier league (Átigazolások, meccsek, játékosok)

Hozzászólás Szerző: interfan »

PL-ben iden is vannak kemeny uzletek.

Messinho: 62m
I.Thiago: 33m
Minteh: 39m
Kellyman: 23m
E.Anderson: 42m
interfan

En bizom benne, hogy a MU-nal vegre elkezdodik valami ertelmes szakmai munka, a legutobbi 10-12 ev totalis amokfutasa utan.

Uj CEO a City Grouptol erkezett, Omar Berrada, ott pedig a szakmai munka vilagszinvonalu.
Valamint uj sportigazgato, a Newcastletol jott, ahol szinten kivalo szakmai munkat folyt, Dan Ashworth erkezett.

Ennek a ket embernek a szemelye ad nemi remenyt, hogy 12 ev totalis alkamatlansaga utan, vegre elindul valami.

Erdekes egyebkent Ten Hag maradasa es hosszabbitasa, mondjuk szerintem sokkal-sokkal jobban jartak, mintha ilyen Pochettino vagy De Zerbit leultettek volna.
Erdekes az is, hogy jopar edzo kikosorazta oket, pl McKenna akit az uj Angol "edzozseninek" tartanak.

Allitolag barki tavozhat, kiveve az Onana, Dalot, L.Martinez, Mainoo, Garnacho, Hojlund, Diallo sor.

Felmerult nevek kozott Szerintem vannak nagyon igeretesek, de vannak eleg homaly szint is.

Pl Joao Neves szerintem oriasi fogas lenne, ahogy Araujo es Ugarte is, de J.David, Zirkzee, A.Onana, J. Brainthwaite is jo lehetoseg, mint ahogy Ndoye, Gutierezz is lehetosegek.
Ellenben ilyen Lukaku, Morata, Chiesa vissza teljes vicc, mint ahogy DeLigt sem eppen a csoda, ahogy Rabiot is nalam ez a kategoria, de ilyen Reguilont sem eroltetnem.

Kivancsi leszek az uj szakmai vezetessel mi tortenik majd.
interfan

Kivancsi vagyok Zirkzee milyen lesz a MU-ba.
Azert fizetnek erte osszesen 60m eurot ami nem keves.
(45m a Bolognanak, 15m ugynoki jutalek es alairasi penz)
Hojlund igaz tavaly 85m volt, 75m fix + 10m bonusz, ehhez kepest Zirkzee 60m-ert meg "olcso" is.
MU-ra is raferne, hogy jo tamadoik legyenek, mert ilyen Anthony 95m-ert maga volt a vicc, de Sancho 85m vagy Lukaku 85m is hatalmas buko volt.
Remelem Hojlund, es most mar Zirkzee sem erre a sorsa jut, hanem mindketten bevallnak.
vaskalap

Hozzászólás Szerző: vaskalap »

Hát én ebből a Zirkzee gyerekből nem sokat nézek ki,olyan súlytalannak tűnik.
interfan

Erdekes szamomra, hogy vegul ugynezki a MU viszi Leny Yorot 63m-ert, Sky, Romano, Skysports, es mas forrasok szerint Yoro tegnap atesett az orvosin a MU-nal.
Nyilvan En ennek orulok, es remelhetoleg a ket uj erkezo verprofi szakmai vezeto (City Grouptol, Newcastletol), vegre elinditja a profi mukodes fele a MU-t, az elmult 12-13 ev amatorizmusa utan.

Viszont erdekes, hogy tel ota olvasni, sot kimondtak, a Realnal 1.szamu cel o, Yorot akarjak a vedelembe barmikeppen, o ra akarjak epiteni a vedelmet, vezeto szerep, mindenkeppen o kell, barmit megtesznek erte, stb.
Aztan vegul Yoro nemet mond a Realnak, es inkabb megy a MU-ba.
Ez azert nagy pofara eses, es nagy blama a Realnal...

Lehet mar Calafiori leigazolasat is azert akartak ennyire, csak hat o is nemet mondott, es inkabb megy az Arsenalba.

Erdekes storyk ezek, es hat a Real mar kapott iden nyaron 2 jokora pofont ezekkel.
Stankov

Hozzászólás Szerző: Stankov »

interfan írta: 2024.07.18. 08:04 Erdekes storyk ezek, es hat a Real mar kapott iden nyaron 2 jokora pofont ezekkel.
Nem is értettem a Realnál . Ott Alaba,Rüdiger,Militao trió ha mind három egészséges kb lehetetlen bekerülni a kh posztra.
Jól döntött a fiatal francia bár a Mu most nem biztos hogy a legjobb hely egy fiatal tehetség számára.
interfan

Stankov írta: 2024.07.18. 11:24
interfan írta: 2024.07.18. 08:04 Erdekes storyk ezek, es hat a Real mar kapott iden nyaron 2 jokora pofont ezekkel.
Nem is értettem a Realnál . Ott Alaba,Rüdiger,Militao trió ha mind három egészséges kb lehetetlen bekerülni a kh posztra.
Jól döntött a fiatal francia bár a Mu most nem biztos hogy a legjobb hely egy fiatal tehetség számára.
En ertem a Realt, hogy KH-t akarnak mindenkeppen, (az o szintjukon, ami sajat elmondasuk szerint a vilag legjobbja) sulyos gondok vannak ott KH poszton.

Rudiger finoman szolva is megy lefele...

Militao brutalisan sulyos serulesbol tert vissza, majdnem 1 evig nem jatszott keresztszalag szakas miatt, kitudja lesz e olyan mint volt.
Amit eddig mutatott az kifejezetten gyenge.

Alaba szinten keresztszalaga szakadas miatt hianyzik tobb mint 7 honapja.
Raadasul 32 eves elmult, kitudja benne is meg mi lesz.

Ritka az, hogy valaki keresztszalag szakadas utan, olyan lesz mint volt, kb lehetetlen is.

Szoval ide surgosen kell valaki, ezert nalam ertheto, hogy ennyire akartak Yorot, utana/elotte meg Calafiorit.
Viszont az erdekes, hogy ennyire offolja a Realt eddig mindenki hatul.
Most allitolag Laporte a sokadig opcio, nala probalkozik a Real.

En orulok Yoro dontesenek es a MU-nak, ket verprofi sportszakmai vezeto erkezese remelem elhozza az elmult 12 ev amator munkajanak a veget.

Azt viszont sajnalom, hogy a MU nagy nyari celpontja, Joao Neves ugynezki sajnos nem sikerul a MU-nak, es a PSG-be megy mert oda akar igazolni.
Ez a Joao Neves mar most kimagaslo szinten van, es 19 eves.
Oriasi fogas lett volna a MU-nak, meg is ertem, hogy mindent megadtak volna erte.
Sajnalom, hogy vegul ugynezki, megsem sikerul.
Ugarte nem rossz alternativa, persze nyilvan Joao Neves joval nagyobb potencial, de szerintem Ugarte is egy kifejezetten jo jatekos.
Anonym alkesz

Hozzászólás Szerző: Anonym alkesz »

interfan írta: 2024.07.18. 11:33
En ertem a Realt, hogy KH-t akarnak mindenkeppen, (az o szintjukon, ami sajat elmondasuk szerint a vilag legjobbja) sulyos gondok vannak ott KH poszton.

Militao brutalisan sulyos serulesbol tert vissza, majdnem 1 evig nem jatszott keresztszalag szakas miatt, kitudja lesz e olyan mint volt.

Ritka az, hogy valaki keresztszalag szakadas utan, olyan lesz mint volt, kb lehetetlen is.

Szoval ide surgosen kell valaki, ezert nalam ertheto, hogy ennyire akartak Yorot, utana/elotte meg Calafiorit.

En orulok Yoro dontesenek es a MU-nak, ket verprofi sportszakmai vezeto erkezese remelem elhozza az elmult 12 ev amator munkajanak a veget.

Azt viszont sajnalom, hogy a MU nagy nyari celpontja, Joao Neves ugynezki sajnos nem sikerul a MU-nak, es a PSG-be megy mert oda akar igazolni.
Oriasi fogas lett volna a MU-nak, meg is ertem, hogy mindent megadtak volna erte.
Ugarte nem rossz alternativa, persze nyilvan Joao Neves joval nagyobb potencial, de szerintem Ugarte is egy kifejezetten jo jatekos.
Nem a játékosok mondtak nemet, hanem a Real Madrid nem tud fizetni a játékosokért az FFP miatt. 25 millióért vagy jövőre ingxen akarták vinni Yorot, de a Lille megzsarolta a játékost és kikényszerítette, hogy Angliába igazoljon.
Daviest sem tudjàk leigazolni, őt is ingyé akarják jövőre….
Calafiori 50 milláért szintén esélytelen
Mbappé miatt kb. senki mást nem tudnak igazolni nagyobb összegért….
interfan

Anonym alkesz írta: 2024.07.18. 13:32
interfan írta: 2024.07.18. 11:33

Nem a játékosok mondtak nemet, hanem a Real Madrid nem tud fizetni a játékosokért az FFP miatt. 25 millióért vagy jövőre ingxen akarták vinni Yorot, de a Lille megzsarolta a játékost és kikényszerítette, hogy Angliába igazoljon.
Daviest sem tudjàk leigazolni, őt is ingyé akarják jövőre….
Calafiori 50 milláért szintén esélytelen
Mbappé miatt kb. senki mást nem tudnak igazolni nagyobb összegért….
Nyilvan kifizettek Mbappe kapcsan 150m euro alairasit, es lesz Mbappenak egy evi 100m euros fizetes kiadasa, de ettol fuggetlenul Yoro kapcsan ok is ajanlottak 50m felett, es hiaba voltak a hirek, hogy allitolag Yoro odamenne, vegul pont Yoro mondott nemet a Realnak, ugyanugy mint Calafiori.

Eddig eleg nagy blama ez a Realnal, persze En emiatt nem szomorkodok, mert Yoro nagyon nagy lehetoseg, es orulok, hogy a MU-ba igazolt inkabb.
interfan

Anonym alkesz írta: 2024.07.18. 13:55 Ez nem igaz, nem ajánlottak.

https://x.com/fabrizioromano/status/181 ... 92722?s=46
Egy biztos, Yoro nemet mondott a Realnak, es a MU-ba igazol.
KH poszton pedig mar a 2. jatekos offolja a Realt Calafiori es Yoro.

Ez pedig egyelore eleg nagy blama.

Nyilvan ott a masik oldal, Mbappe leigazolasa 150m euros alairasiert, es 100m fizu kiadassal, es a "galaktikus vilagsztar igazolas" is megvolt, ez meg azert Madridban sokkal fontosabb.
Anonym alkesz

Hozzászólás Szerző: Anonym alkesz »

interfan írta: 2024.07.18. 13:58

Nyilvan ott a masik oldal, Mbappe leigazolasa 150m euros alairasiert, es 100m fizu kiadassal, es a "galaktikus vilagsztar igazolas" is megvolt, ez meg azert Madridban sokkal fontosabb.
Nem, ez a te igazságod. :D
Nem tudnak nemet mondani, ha megközelítőleg sem tud annyit ajánlani a Real Madrid, mint a többi klub.
Ennyi erővel Davies is nemet mond, ha esetleg hosszabbít, mert a Real Madrid fixen nem tudja leigazolni idén nyáron 50 millióért, csak jövőre ingyen.
Ugyanez Yoro. Habár, én azt hittem kivárja ezt az egy évet és elmegy ingyen, mint Skriniar.

És akkor még ott van a csodagyereke Endrick is, akit Pelé utódjának tartanak a brazilok. Nyilván megint túlozva…..
interfan

Anonym alkesz írta: 2024.07.18. 14:08

Nem tudnak nemet mondani, ha megközelítőleg sem tud annyit ajánlani a Real Madrid, mint a többi klub.
Ennyi erővel Davies is nemet mond, ha esetleg hosszabbít, mert a Real Madrid fixen nem tudja leigazolni idén nyáron 50 millióért, csak jövőre ingyen.
Ugyanez Yoro. Habár, én azt hittem kivárja ezt az egy évet és elmegy ingyen, mint Skriniar.

És akkor még ott van a csodagyereke Endrick is, akit Pelé utódjának tartanak a brazilok. Nyilván megint túlozva…..
Dehogy nem tud valaki nemet mondani, kivarja a szerzodese veget es odamegy.
Persze "megzsaroltak", Marca szerint.
Angolok szerint meg eleve a MU-ba akart menni, es nem erdekelte a Real.
Azert meg mindig valoszinubb forgatokonyv ez mint a masik.
Fuggetlenul attol, hogy az igazsagot sose tudjuk majd meg.
Yoro is elfogja mondani, a MU volt az alma.

Teny az teny, egyik jatekos sem ment a Realba, ez pedig blama, nem kicsi, hanem nagy.

Ettol fuggetlenul valoszinu a Real szurkolokat ez egyaltalan nem erdekli, mivel a vilagsztar igazolas is megvolt Mbappeval, igaz 150m + 100m fizu kiadas brutalis, dehat a Realnal ez a fontos.
Es nyilvan a nyar igazolas Mbappe, fuggetlenul attol mi lesz meg.
Endrick meg uj Pele, uj Ronaldo, uj minden egyben, ez ismeros. :D
Aztan mi lesz belole, azt meg csak az ido mondja majd meg.
Volt mar annyi uj Ronaldo9, uj Messi, uj CR az elmult evekben.
Kivanom Endrick valoban legyen az uj Brazil Ronaldo, az uj Pele, amit a Brazilok varnak, es hisznek.
De en azert meg ezzel varnek.
Raferne a Brazilokra egy uj zseni, egy uj korszakos vilagklasszis, ami volt a 2000-es evek elejen Ronaldo, Rivaldo, majd Ronaldinho.
Azota volt rengeteg jatekos akire kikialtottak o lesz az uj XY, de sajnos sosem lett az Szerintem egyik sem.
Nyilvan sokak szerint Neymar jobb mint Ronaldinho, Vinicius jobb mint a Brazil Ronaldo, es Rodrygo jobb mint Rivaldo, ez is egy velemeny, viszont En szerintem a kozelukbe sem ernek.
vaskalap

Hát ez a mu nem ebben a szezonban indul meg az biztos.Sztem megint bukta lesz nekik.
k.tomi880421

Hozzászólás Szerző: k.tomi880421 »

interfan írta: 2024.07.18. 14:13
Anonym alkesz írta: 2024.07.18. 14:08

Dehogy nem tud valaki nemet mondani, kivarja a szerzodese veget es odamegy.
Persze "megzsaroltak", Marca szerint.
Angolok szerint meg eleve a MU-ba akart menni, es nem erdekelte a Real.
Azert meg mindig valoszinubb forgatokonyv ez mint a masik.
Fuggetlenul attol, hogy az igazsagot sose tudjuk majd meg.
Yoro is elfogja mondani, a MU volt az alma.

Teny az teny, egyik jatekos sem ment a Realba, ez pedig blama, nem kicsi, hanem nagy.

Ettol fuggetlenul valoszinu a Real szurkolokat ez egyaltalan nem erdekli, mivel a vilagsztar igazolas is megvolt Mbappeval, igaz 150m + 100m fizu kiadas brutalis, dehat a Realnal ez a fontos.
Es nyilvan a nyar igazolas Mbappe, fuggetlenul attol mi lesz meg.
Endrick meg uj Pele, uj Ronaldo, uj minden egyben, ez ismeros. :D
Aztan mi lesz belole, azt meg csak az ido mondja majd meg.
Volt mar annyi uj Ronaldo9, uj Messi, uj CR az elmult evekben.
Kivanom Endrick valoban legyen az uj Brazil Ronaldo, az uj Pele, amit a Brazilok varnak, es hisznek.
De en azert meg ezzel varnek.
Raferne a Brazilokra egy uj zseni, egy uj korszakos vilagklasszis, ami volt a 2000-es evek elejen Ronaldo, Rivaldo, majd Ronaldinho.
Azota volt rengeteg jatekos akire kikialtottak o lesz az uj XY, de sajnos sosem lett az Szerintem egyik sem.
Nyilvan sokak szerint Neymar jobb mint Ronaldinho, Vinicius jobb mint a Brazil Ronaldo, es Rodrygo jobb mint Rivaldo, ez is egy velemeny, viszont En szerintem a kozelukbe sem ernek.
Mert aztán az angol újságosok annyira megbízhatóak... Jó ha 100 cikkjükből 1-nek van valóságalapja. Nem hinném, hogy összeesküvés elméleteket kellene gyártani Yoro egyszerűen odament ahol nagyobb esélye lesz kezdőnek lennie ill. a PL imázs. Ennyi. Ettől függetlenül a MU jövőre is egy rakat fos lesz a véleményem szerint. Nagyértékű igazolások eddig is voltak akik többé-kevésbé bejöttek náluk mint pl. Lisandro Lopez v Bruno Fernandes... De amíg nem lesz edzőcsere addig nem hiszem, hogy sokmindenről szó lehet. Olyan edzőt tartanak ott az új vezetők akit a saját játékosaik se tisztelnek, na és ennyit az új vezetőség feltételezett nagy tudásáról.
interfan

k.tomi880421 írta: 2024.07.18. 19:58 Ettől függetlenül a MU jövőre is egy rakat fos lesz a véleményem szerint. Nagyértékű igazolások eddig is voltak akik többé-kevésbé bejöttek náluk mint pl. Lisandro Lopez v Bruno Fernandes... De amíg nem lesz edzőcsere addig nem hiszem, hogy sokmindenről szó lehet. Olyan edzőt tartanak ott az új vezetők akit a saját játékosaik se tisztelnek, na és ennyit az új vezetőség feltételezett nagy tudásáról.
Pedig a jo oreg Lisandro Lopez meg nalunk is jatszott, kemeny 1db meccsen. :D
Komolyra forditva nyilvan Lisandro Martinezt akartal irni, sajnos azert o sem lett egy sikerstory a MU-nal, pedig erte is kifizettek 60m felett.

Nyilvan a MU nem egy City, ez teny.
Nem egy City szintu verprofizmus, egy okos es egyben profi mukodes, jo igazolasok, es csodalatos eredmenyek, na a Citynel ez van, a MU-nal meg sajnos 11 eve kb total amatorizmus mindenfele eredmeny nelkul.
De...

Nyilvan van egy elfogultsag is az irasomban a MU fele, de en azert nem fogalmaznek ugy, hogy "a MU jovore is egy rakot fos lesz".
Vannak azert nem rossz jatekosok.
Ezt a Yorot nem veletlenul akarta a Real mint 1.szamu cel mar feleve, mint uj kezdo KH, mint a Real vedelem uj vezere, stb.
En latok lehetoseget benne.
Onana, Dalot, Mainoo, B.Fernandes, Garnacho kiemelkedo jatekosok, es azert Rashford sem rossz, sot.
En Hojlund sem irom le, nyilvan 85m beteg osszeg volt erte, de meg mindig csak 21 eves, es azert csak lott 16 golt, BL-ben 6 meccs 5 gol.
En Zirkzee kapcsan is latok lehetoseget.
Casemirot elakarjak adni a Szaudiaknak, es oda hozni valakit, nyilvan Joao Neves lenne az igazi robbantas, de o sajnos lehet nem sikerul, viszont Ugarte sem rossz jatekos, sot.
Van azert egy nem rossz alap.

Es akkor itt jon a Ten Hag kerdes.
En nem tudom megitelni, hogy valoban akkora kokler e o, amit pl te is irsz.
Mert nyilvan ez a szezon rosszul sikerult, 8.hely, BL csoportkor kieses, egy kis vigasz az FA Kupa gyozelem volt, ettol fuggetlenul ez a szezon bukas volt.
Viszont a tavalyi nem volt rossz, sot.
Azert akkor 3.hely, csak a City es az Arsenal elozte oket, ott is volt egy Ligakupa gyozelem, persze sok erteke nincs, dehat mi is szamom tartjuk Inzaghi Olasz Kupa gyozelmeit.
Nyilvan akarta a MU Mckenna a padra, de o nemet mondott.
Viszont nem vagyok benne biztos, hogy ilyen Southgate, DeZerbi, Pochettino barmivel jobb lett volna mint Ten Hag, sot...
Azert emlekezzunk vissza, nalunk is mindenki kb Inzaghi azonnali kirugasat kovetelte, csak hat ott is ott volt a kerdes, kire csereljuk le? Mert a barkire nem jo valasz.
Aztan lattuk, milyen jol tettuk, hogy nem csereltuk le Inzaghit barkire.
Ezzel nem azt mondom, hogy Ten Hag maradasa is hasonlo lesz, de en ertem a MU uj szakmai vezetes erveit.
vaskalap

Nem tudom ki látta már az új Chelsea mezt,de valami botrány szar.
Festa

Hozzászólás Szerző: Festa »

vaskalap írta: 2024.07.19. 13:47 Nem tudom ki látta már az új Chelsea mezt,de valami botrány szar.
Mint ex Chelsea szimpatizáns passzol mondom,hogy passzol majd a teljesítményükhöz.
interfan

Nyilvan jo kerdes mi igaz belole (az biztos, hogy a MU gozerovel megy az Ugarte-Simons parosert), de hirek szerint a MU ajanlata a PSG-nek:
100m + B.Fernandes vagy Sancho = Ugarte + X.Simons.

Ugarte nyilvan nem az eredeti cel Joao Neves, de szerintem ez az Ugarte-X.Simons paros nagyot szolna Manchesterben, meg akkor is ha Bruno Fernandest vagy Sanchot elveszitenek cserebe.
interfan

Sajnalom Yorot, elso baratsagos meccs, labtores, es 3 honap kihagyas.
Szegeny, jol indul...

Korabban tobb hir is volt, hogy a PSG azert szallt ki, mert tudtak a gyenge contozatarol ami hajlamos a toresekre, valamint az izomzati allapota sem volt megfelelo a PSG-nek, ezt is el is mondtak.
Sajnos eddig igazuk volt...

Remelem Yoro mihamarabb felepul, es a jovoben elkerulik ezek a csunya serulesek.
k.tomi880421

interfan írta: 2024.08.01. 09:10 Sajnalom Yorot, elso baratsagos meccs, labtores, es 3 honap kihagyas.
Szegeny, jol indul...

Korabban tobb hir is volt, hogy a PSG azert szallt ki, mert tudtak a gyenge contozatarol ami hajlamos a toresekre, valamint az izomzati allapota sem volt megfelelo a PSG-nek, ezt is el is mondtak.

Remelem Yoro mihamarabb felepul, es a jovoben elkerulik ezek a csunya serulesek.
Végülis akkor az Ineos-szal se léptek előrébb. Hozzátenném az első lépésnek annak kellett volna lennie, hogy ten Hag-ot elküldik. A játékosai lenézik őt a háta mögött minősítik különböző megnevezésekkel így mit várnak?! Arról nem is beszélve, hogy két év alatt 445 millió eurót költöttek el a tulajok neki játékosokra és ebből kb semmit nem tudott kihozni.
interfan

k.tomi880421 írta: 2024.08.01. 20:19
interfan írta: 2024.08.01. 09:10 Sajnalom Yorot, elso baratsagos meccs, labtores, es 3 honap kihagyas.
Szegeny, jol indul...

Végülis akkor az Ineos-szal se léptek előrébb. Hozzátenném az első lépésnek annak kellett volna lennie, hogy ten Hag-ot elküldik. A játékosai lenézik őt a háta mögött minősítik különböző megnevezésekkel így mit várnak?! Arról nem is beszélve, hogy két év alatt 445 millió eurót költöttek el a tulajok neki játékosokra és ebből kb semmit nem tudott kihozni.
Szerintem nem rossz a MU mercato eddig.
Persze allnak is -80m merleggel, amitol nagyobb mercatos minuszal csak a Real es a Bayern all, magyarul a MU a 3. legtobbet tett eddig a mercatoba a top 5 bajnoksagban.
Nyilvan Yoro serulese nagyon rosszul jott, de szerintem jo jatekos o, mint ahogy Zirkzee is.
Szerintem latszik az uj sportszakmai vezetes munkaja.

Egyszer mar irtam ezt, de ugyanezt gondolom Ten Hag kapcsan, amikor szinten ugyanezt irtad vele kapcsan mint most.

"
En nem tudom megitelni, hogy valoban akkora kokler e o, amit pl te is irsz.
Mert nyilvan ez a szezon rosszul sikerult, 8.hely, BL csoportkor kieses, egy kis vigasz az FA Kupa gyozelem volt, ettol fuggetlenul ez a szezon bukas volt.
Viszont a tavalyi nem volt rossz, sot.
Azert akkor 3.hely, csak a City es az Arsenal elozte oket, ott is volt egy Ligakupa gyozelem, persze sok erteke nincs, dehat mi is szamom tartjuk Inzaghi Olasz Kupa gyozelmeit.
Nyilvan akarta a MU Mckenna a padra, de o nemet mondott.
Viszont nem vagyok benne biztos, hogy ilyen Southgate, DeZerbi, Pochettino barmivel jobb lett volna mint Ten Hag, sot...
Azert emlekezzunk vissza, nalunk is mindenki kb Inzaghi azonnali kirugasat kovetelte, csak hat ott is ott volt a kerdes, kire csereljuk le? Mert a barkire nem jo valasz.
Aztan lattuk, milyen jol tettuk, hogy nem csereltuk le Inzaghit barkire.
Ezzel nem azt mondom, hogy Ten Hag maradasa is hasonlo lesz, de en ertem a MU uj szakmai vezetes erveit.
"
interfan

Erdekes szamomra, hogy a PL piac is mennyire nyugodt iden, foleg a nagyokat nezve.
Persze van meg tobb mint 3 het a mercatobol, dehat akkor is.
Mondjuk annak en kifejezetten orulok, hogy a Chelsea totalis elmebeteg, normalatlan, fekezhetetlen koltekezesenek vege.
Mai napig nem fer a fejembe, hogy volt lehetseges majdnem -700m-val zarni egy mercatot, dobbenet ez a mai napig.

Viszont iden eddig kis tulzassal semmi nem tortenik.
Mercatos merlegek a top 8 PL csapatot nezve:

MU: -80m
Arsenal: -74m
Chelsea: -38,5m
Tottenham: -36m
Aston Villa: -28m
Liverpool: 0m
Newcastle: +52m
City: +72m

City +72m nagyon kemeny, igaz ebbe benne van Couto eladasa is 30m-ert, dehat akkor is brutalis szam.
Mindezt teszik ugy, hogy nem hogy alapember tavozo nem volt, meg a teljes tavalyi City keretbol sem ment el senki, sot meg erkezett is uj igazolasokent Savinho.
Elkepeszto.

Liverpool sem semmi totalis 0, sem erkezo, sem tavozo, kivancsi leszek igy marad e.

Osszesegeben a PL merleg a mercaton a top 8 csapatot nezve:
-132,5m

Ezzel szemben a Serie A nagy csapatok merlege eddig:

Roma: -77m
Napoli: -38m
Juventus: -15m
Fiorentina: -15m
Milan: -12m
Lazio: -12m
Inter: -5m
Atalanta: +5m

Ossz: -169m

PL nagyok: -132,5m
Serie A nagyok: -169m

Nyilvan van meg tobb mint 3 het, de ilyenre sem emlekszem, hogy a Serie A nagyok tobbet fektettek volna a mercatoba, mint a PL nagyok.
Csak egy pelda ra: 2021-24 kozott Top 5 bajnoksag mercatos merlegei az elmult 3 evbol:

1. Premier League: -3891m
2. La Liga: -55m
3. Ligue 1: +58m
4. Bundesliga: +200m
5. Serie A: +203m

Na most ehhez kepest a jelenlegi PL -132,5m, Serie A -169m, valami ugymond "csoda".
vaskalap

City eladja Alvarezt az Atletinek.92 m-ért,sztem jó üzlet.Kiváncsi leszek,mire lesz képes állandó kezdőként.
interfan

vaskalap írta: 2024.08.06. 16:45 City eladja Alvarezt az Atletinek.92 m-ért,sztem jó üzlet.Kiváncsi leszek,mire lesz képes állandó kezdőként.
95m a vege a konnyu bonuszok miatt, azert nagyon komoly osszeg ez.

https://www.nytimes.com/athletic/568174 ... -transfer/

https://www.fcinter1908.it/calciomercat ... i-di-euro/

Abszolult rekord eladasi osszeg ez, eddig 55m volt a rekord eladas a Citynel, most mar 95m.

Ami nekem nagyon kemeny, hogy +167m-val all a City a mercaton.
Mindezt ugy, hogy Alvarez az elso olyan tavozo, aki egyaltalan City kerettag volt (meg o sem alapember), tobbi tavozo egyaltalan meg City kerettag sem volt, es igy beszedtek ennyi penzt a mercaton.
Nem semmi.
vaskalap

interfan írta: 2024.08.07. 05:45
vaskalap írta: 2024.08.06. 16:45 City eladja Alvarezt az Atletinek.92 m-ért,sztem jó üzlet.Kiváncsi leszek,mire lesz képes állandó kezdőként.
95m a vege a konnyu bonuszok miatt, azert nagyon komoly osszeg ez.

https://www.nytimes.com/athletic/568174 ... -transfer/

https://www.fcinter1908.it/calciomercat ... i-di-euro/

Abszolult rekord eladasi osszeg ez, eddig 55m volt a rekord eladas a Citynel, most mar 95m.

Ami nekem nagyon kemeny, hogy +167m-val all a City a mercaton.
Mindezt ugy, hogy Alvarez az elso olyan tavozo, aki egyaltalan City kerettag volt (meg o sem alapember), tobbi tavozo egyaltalan meg City kerettag sem volt, es igy beszedtek ennyi penzt a mercaton.
Nem semmi.
Itt jön az akadémia fontossága,hogy ott tényleg minőségi munka folyjon.
interfan

Azert a Chelsea a vegere csak-csak belehuzott, es most sem fogja vissza magat.
Most megy Omorodion es Pedro Neto 100m felett, veluk a 11 uj igazolas erkezik a Chelseahez.

Messinho 62m (bonuszokkal egyutt, jovore csatlakozik)
Dewsbury Hall 35,5m
Jorgensen 25m
Kellyman 22,5m
Anselmino 20m (bonuszokkal)
Veiga 14m
Miley 10,5m
Guiu 6m
Adarabioyo ingyen
Omorodion 40m
Pedro Neto 63m

Ossz: 300m

Igaz iden eladasok is voltak, mar amennyi, igy az egyenlegunk -200m koruli ami szinten brutalis...
interfan

20m-t viszi jobbhatvednek Mazraouit a MU, 17m-ert pedig eladtak Wan Bissakat a West Hamnek.
50m-ert pedig DeLigtet viszik.
70m = De Ligt + Mazraoui, haat nem tudom, en ezt a DeLigtet sosem lattam egy csodanak, nem tudom mennyire lesz megoldas a MU-nak.
Dan-i-nter

Hozzászólás Szerző: Dan-i-nter »

Tekintve, hogy kitartanak Ten Hag mellett, szerintem érthető igazolás, jól ismeri és ha nem is világklasszis De Ligt, azért hoz egy jó szintet. A védelem/kp-ás védekezés volt a MU leggyengébb pontja az előző szezonban, idén szintet léphetnek, ha ezeket sikerül megerősíteni.
interfan

Dan-i-nter írta: 2024.08.10. 20:12 Tekintve, hogy kitartanak Ten Hag mellett, szerintem érthető igazolás, jól ismeri és ha nem is világklasszis De Ligt, azért hoz egy jó szintet. A védelem/kp-ás védekezés volt a MU leggyengébb pontja az előző szezonban, idén szintet léphetnek, ha ezeket sikerül megerősíteni.
En Yoroban sokkal tobb lehetoseget latok, mint DeLigtben.
Tavaly is a Bayern leggyengebjei kozott volt, azelott is max kozepes.
Juventusban is tudjuk hogy indult, nyilvan valamennyire magahoz tert, dehat akkor is.

Sajnos a KP vedekezes nagyon nem akar sikerulni.
Az elsoszamu es legfontosabb cel Joao Neves nem sikerult kikosorazta a MU-t.
Es most a B opcio Ugarte leigazolasa ami mar ugynezett ki sikerul, lehet megsem.
Pedig nagyon kellene oda valaki.
interfan

Tottenham bonuszokkal egyutt 80m-ert megvette Solanket.
Nyilvan lat benne valamit a Spurs, de nekem azert nagyon durva ez a Solanke 80m story.

https://www.fcinter1908.it/calciomercat ... d-solanke/

134 PL meccs = 29 gol.
Mindezert 80m, haat meredek.
Mondjuk nincs sok ertelme meglepodni, latva az elmult evek Chelsea agymeneset, es hat sajnos MU-et is...
Dehat Barcelona es Real peldakat is lehetne hozni boven-boven ilyen meredek dolgokra.
vaskalap

Alvarez igazolás megdölni látszik.
interfan

vaskalap írta: 2024.08.12. 11:50 Alvarez igazolás megdölni látszik.
https://m.tuttomercatoweb.com/calcio-es ... he-1999425

Mar atesett az orvosin is, csak a hivatalos bejelentes hianyzik.
vaskalap

interfan írta: 2024.08.12. 13:18
vaskalap írta: 2024.08.12. 11:50 Alvarez igazolás megdölni látszik.
https://m.tuttomercatoweb.com/calcio-es ... he-1999425

Mar atesett az orvosin is, csak a hivatalos bejelentes hianyzik.
Úgy látszik nem érintette a leigazolását a másik meghiúsulása.
interfan

Erdekes ez a Yoro story is.

Ugye azt irtak mindenhol, hogy a PSG tudott Yoro gyenge csontozatarol es izomzatarol, valamint a toresre hajlamos csontjairol, ezert nem igazoltak le, es szalltak ki a versenybol.

Maradt a MU vs Real, vegul MU lett.
Most mar Angol forrasok is azt irjak, a MU orvosi is kimutatta a gyenge es toresre hajlamos csontozatot, az orvosok nem javasoltak a MU-nak, de a vezerizgato Berrada, es az uj kisebbsegi tulajdonos Ratcliffe megis azt mondta, jojjon igyis mert meg kell elozni a Realt es nagy jovobeni lehetoseget latott benne.
Figyelmen kivul hagytak az orvosi velemenyt, es a tores sajnos be is kovetkezett.
MU kozeli forrasok beszamoltak rola, Ten Hag is tudott Yoro gyenge es toresre hajlamos csontozatarol, ezert csak az edzesek felet kellett teljesiteni.

Remelem a MU-nak azert hosszutavon bevalik ez a dontes, es ez a kockaztatas, mar ha rovidtavon sajnos nagyon rosszul jartak most ezzel.
interfan

Beteg egy helyzet az, hogy a Chelseanek 42 jatekos van jelenleg a kereteben.
Mindez 10 nappal a mercato zaras elott, 42 jatekos...
25 jatekost lehet nevezni a PL-re, amibol 8 sajat neveles kell (aki 21 eves kora elott legalabb 3 szezont az adott csapatban jatszott mar).
21 even aluli jatekosokat lehet nevezni korlatlanul.
Irjak is, hogy Lukaku, Kepa, Gallagher, Chilwell sort mindenkeppen kiakarjak tenni.

https://m.tuttomercatoweb.com/calcio-es ... er-2001937

Azert ez a 42 fos keret valami egeszen elkepeszto.
Van a Chelseanek:
- 6 Kapus
- 7 KH
- 5 Szelsovedo
- 12 Kozeppalyas
- 12 Csatar

Ha a 20 alattiakat nem is nezzuk, akkor is van 36 fos keret...
k.tomi880421

interfan írta: 2024.08.19. 16:16 Beteg egy helyzet az, hogy a Chelseanek 42 jatekos van jelenleg a kereteben.
Mindez 10 nappal a mercato zaras elott, 42 jatekos...
25 jatekost lehet nevezni a PL-re, amibol 8 sajat neveles kell (aki 21 eves kora elott legalabb 3 szezont az adott csapatban jatszott mar).
21 even aluli jatekosokat lehet nevezni korlatlanul.
Irjak is, hogy Lukaku, Kepa, Gallagher, Chilwell sort mindenkeppen kiakarjak tenni.

https://m.tuttomercatoweb.com/calcio-es ... er-2001937

Azert ez a 42 fos keret valami egeszen elkepeszto.
Van a Chelseanek:
- 6 Kapus
- 7 KH
- 5 Szelsovedo
- 12 Kozeppalyas
- 12 Csatar

Ha a 20 alattiakat nem is nezzuk, akkor is van 36 fos keret...
Nagyon kellemetlen amit csinálnak. Alapblól ott van kapus posztra:
Robert Sánchez, Kepa (nyilván küldenék), Petrovic. És ezek mellé még leigazolják Jörgensent is.

Ez a poszt ami megmutatja mekkora eszetlenség van a Chelseanél...

Persze Lukaku menni fog gondolom a Nápolyban majd az átigazolási időszak végén de rengeteg ez a létszám. Sterlinget kirakták a csapatból, Gallagher megy az AM-be de Joao Félix megy vissza elvileg a Chelseahez. Legalábbis Romano szerint.

Oda kb két sportigazgató is kevés lenne, hogy a sok az átigazolási szezon végéig mindenkit kölcsön- vagy el tudjanak adni aki felesleges jelenleg a Chelseanek.
Cupi

Hozzászólás Szerző: Cupi »

interfan írta: 2024.08.19. 16:16
- 12 Csatar

Na ott akkor nem az a fő probléma mint nálunk, hogy vajon elég lesz e a 4 támadó a sok meccset hozó szezonra. :D ;)
vaskalap

Amerikai megalománia.Ide vezet.Agyatlanok.A Chelsea szurkolókat sajnálom,hogy ezt kell nézniük.Pénz dögivel,szakma zéró.
interfan

Cupi írta: 2024.08.19. 22:58
interfan írta: 2024.08.19. 16:16
- 12 Csatar

Na ott akkor nem az a fő probléma mint nálunk, hogy vajon elég lesz e a 4 támadó a sok meccset hozó szezonra. :D ;)
vaskalap írta: 2024.08.20. 08:57 Amerikai megalománia.Ide vezet.Agyatlanok.A Chelsea szurkolókat sajnálom,hogy ezt kell nézniük.Pénz dögivel,szakma zéró.
Ha pontosak akarunk lenni, akkor konkretan 16db tamado van a Chelsea kereteben.
Ismetlem 16db tamado...
Mindez 8 nappal a mercato vege elott.
Legujabb szerzemeny Joao Felix 54m-ert.

Ha levesszuk a 20 ev alattiakat, akkor is van konkretan 11db tamado a keretukben.

Es nehogy azt gondoljuk, hogy az 5db 20 ev alatti tamado valami ingyen sajat nevelt jatekos, a nagy fraszt...
- Kellyman 23m-ert igazoltak
- Angelo 15m-ert igazoltak
- Washington 20m-ert igazoltak
- Guiu 6m-ert igazoltak

Csak a 20 ev alatti tamadokat 64m-ert vettek az elmult 1db ev alatt.
(Es akkor ne is emlitsuk a 62m euros Messinhot sem, aki meg majd jovore csatlakozik, tehat osszesen ott vannak, hogy 126m euro a 20 ev alatti tamadokra 1db ev alatt)

Na met azert ne feletjsuk el a 11db 20 feletti tamadot sem, hogy kit mennyiert igazoltak:

- Lukaku 113m
- Mudryk 100m (bonuszokkal egyutt)
- Pedro Neto 60m
- Nkunku 60m
- Sterling 57m
- Joao Felix 54m
- Palmer 50m
- Jackson 37m
- Madueke 35m
- Fofana 12m

Osszesen laza 578m euro ez a 11db tamado az elmult 1-2 evbol.
Ehhez ha hozzadjuk meg a 20 alattiakat, ami megint laza 126m euro, akkor kijon, hogy a Chelsea 17 tamadora, az elmult 2 evben osszesen elkoltott 704m eurot.
interfan

Nekem a Liverpool jateka, magabiztossaga, es ugy eleve az egesz nagyon tetszik.
Szerintem jobbak es erosebbek lesznek/lettek mint Klopp alatt, egyszeruen a vegere elfaradt mar ez a Klopp-Liverpool hazassag, nyilvan a mai futballban 10 ev kb a lehetetlen kategoria, szoval valahol nem meglepo a faradsag a vegere.
Most viszont Slotal kaptak egy uj lenduletet, uj impulzust, es eddig gyonyoru amit csinalnak.
En nagyon orulnek neki, ha valahogy meglenne nekik a bajnoki cim, szurkolok nekik.
Nyilvan a Cityrol csak szuperlativuszokban lehet beszelni minden teren, amit ok csinalnak az a modern futballban peldatlan es parjat ritkito, de ettol fuggetlenul remelem a Liverpool iden tud egy meglepetest okozni.
Szerintem nagyon egyben vannak, es ott lehetnek akar a vegeig, latszik a csapaton, hogy kellett ez a valtas.
Nem igazoltak eddig, ettol fuggetlen nagyon jo kis csapat, viszont Mamardashvili szerintem nagy fogas 35m-ert, meg akkor is ha csak jovore csatlakozik.
interfan

MU megveszi Ugartet 60m-ert, 50m fix + 10m konnyu bonusz, es 10% kap a viszonteladasbol a PSG.
Nyilvan nem egy Joao Neves, aki sajnos nem sikerult a MU-nak, es nyilvan a PSG-ben vannak sokkal jobb jatekosok mint Ugarte, de szerintem a MU szintjen o nagy fogas lehet.

Ugarte-Mainoo
Elottuk egy Bruno Fernandes

Szerintem jo uzletet csinalt a MU.
Nyilvan megint hatalmas penzkoltes ment a MU-nal, jo esellyel -176m-val zarjak a mercatot, ami brutalis.
De en bizok benne, hogy bevallnak az ujak, es vegre tenyezo lesz iden a MU, es nem egy ujabb csufos bukas kovetkezik.

Cancelo meg megy a Szaudiakhoz 25m-ert.
City valami egeszen dobbenet, hogy +197m euroval all a mercaton, ugy hogy 0 alapember tavozott, es egyetlen egy egyaltalan tavalyi kerettag (Alvarez).

Idei mercato:
MU: -176m
City: +197m

Laza 373m kulonbseg, valami egeszen elkepeszto ez...
vaskalap

Na Chiesa leigazolásától már nem kell tartani,megy a Poolba.
Tombi1986

Hozzászólás Szerző: Tombi1986 »

Tegnap belenéztem a United - Liverpool meccsbe.
United úgy ahogy van katasztrófa. Zirkzee is nulla volt, de Höjlund sem egy csoda. Ez a kettő játékos volt kb. 130 milla minimum, közben nekünk Thuram ingyen volt…
Casmiro is eljött fizetést felvenni.
Szurkolókat valahol sajnálom, mert ez kabaré ami zajlik a klub körül.
P-Inter

Hozzászólás Szerző: P-Inter »

Tombi1986 írta: 2024.09.02. 06:13 Tegnap belenéztem a United - Liverpool meccsbe.
United úgy ahogy van katasztrófa. Zirkzee is nulla volt, de Höjlund sem egy csoda. Ez a kettő játékos volt kb. 130 milla minimum, közben nekünk Thuram ingyen volt…
Nem követem őket, csak hallom, látom, néha figyelem az összefoglalókat szezon közben. Engem most az lepett meg, hogy megnéztem az utolsó 5 évüket, fa kupa, ligakupa győzelem, 3x dobogón voltak a plben, még az el ezüst is összejött. Amit persze meg lehet magyarázni azzal, hogy ok, City, Pool, stb. (Gyengébb bajnoki szereplés) mimdeközben a nemzetközi eredmények igazából sehol, már ahol ugye virítani kéne nekik ezzel az anyagi háttérrel, BL.
PellerG

Hozzászólás Szerző: PellerG »

Tombi1986 írta: 2024.09.02. 06:13 Tegnap belenéztem a United - Liverpool meccsbe.
Ezt a MU-t szerintem nehéz kedvelni.
Össze-vissza van a keret.
Plusz nekem Ten Haag is már az idegesítő/irritáló státuszba ment át.
Ferguson érában csíptem őket mindig, de ami azóta megy...
Én nem erőltetném ezt már Ten Haag-al, viszont az asszisztensét, Van Nistelrooy-t imádják ott, szerintem a PSV-nél jól dolgozott, év végéig neki adnám a padot, nagy csodákat úgysem lehet elvárni idén (BL-hely már nagy siker lenne szerintem).
interfan

Azokat a szurkolokat, akik tavaly mint a megvalto Messias unnepeltek a potencialis erkezo Qatariakat.
Akik olyan szintu fejlesztest vittek volna veghez a klubnal, mint meg soha, de soha senki.
Infrastruktura, uj stadion, uj akademia, uj utanpotlas, uj edzokozpont, es meg sorolhatnak.

Majd kiderult, hogy az egesz eladas csak Glazerek ujabb trukkozese, es semmi masra nem ment ki, csak a klub reszvenyeinek emelkedeserol, amibol megint brutal penzt kerestek Glazerek.
Azok a Glazerek akiket mint a bun, mint senki mas a foldon ugy gyulolnek a MU szurkolok.

Nem beszelve arrol, hogy a Qatariak a MU legendait egytol egyig visszahoztak volna vezeto pozicioba.
Valamint olyan piaci celok voltak tavaly mint:
Hakimi, Araujo, Bellingham, MacAllister, G.Ramos.

Vegul kaptak egy Hojlund 85m, Mount 65m piacot...
En egyebkent Hojlundot teljesen nem irom le, de nyilvan vicc a 85m erte.

Iden legalabb tortent valami, uj igazgatok erkeztek, es szerintem ez a nyari piac azert nem volt olyan rossz.
- Yorot elvittek a Real elol, nyilvan jo kerdes megeri e, mert a PSG-tol elmondtak tudtak a gyenge csontozatarol, es serulesre hajlamossagarol, ezert lepett vissza a PSG.
Igy azert van kockazat benne.
- Ugarte szerintem nagy fogas, nyilvan nem egy J.Neves, de potencial van benne.
- En meg Zirkzeet sem irnam le.
Nyilvan sok olyan van, hogy valaki Olaszba kiemelkedo, a PL-be meg teljes kuka, ez teny, de hatha.
- Mazraoui szerintem nem rossz nev, foleg Wan Bissacka utan.
- DeLigt viszont kerdojel nekem mennyire kellett o oda.

Persze elkoltottek 242m eurot, es zartak a mercatot egy -115m-val, ami megint nagyon komoly.
Ezt a Real, Chelsea, Napoli, Atletico, Spurs multa felul.

Viszont szerintem most van lehetoseg a MU keretben.
Az mar mas kerdes mit hoznak ki belole.
vaskalap

Amíg Ten Haag marad,nincs veszélye a PL sikernek.Nincs semmi koncepció,sem az igazolásokban,sem a játékban.Remélem marad még pár évet.
interfan

Bloomber es az Angol Sky is arrol ir, hogy 2 ev utan tavozhat Boehly a Chelseatol, ennek oka a Clearlake Capital es Boehly megromlott kapcsolata.

Tenne ezt ugy 2 ev utan, hogy a merleg a kovetkezo, 2 ev =

- 43 vasarolt jatekos
- 1550m euro jatekosvarlas, azaz 1,5 milliard euro
- 5 edzo
- 0 trofea
- PL 12.hely, es PL 6.hely

Mindez 2 ev alatt, es 1550m eurot elkoltve, azaz 1,5 milliard eurot elkoltve 43 uj jatekosra.

Vannak a vilagon meg felfoghatatlan dolgok, ez a Chelsea-USA tulajdon ez az volt, ekkora agymenes soha nem tortent meg, es valoszinu soha nem is fog.

2 ev alatt -1000m azaz -1 milliard a mercatos merleg, eladas/vasarlas tekintve.
Ha 2022 ota ennek az osszegnek csak a 10%-at elkolthetve volna Marotta, haat mar lehet BL cimvedesre keszulnek, es mar 20 felett jarnak Scudettokat nezve.
interfan

Haaland valami egeszen foldontuli iden is.
4 PL meccs = 9 gol.

Chelsea-City 0-2 Haaland 1 gol
City-Ipswich 4-1 Haaland 3 gol
West Ham-City 1-3 Haaland 3 gol
City-Brentford 2-1 Haaland 2 gol

Ezen kivul vilagtortenelemi rekordot erhet el.
Eddig 103 meccs a Cityben = 99 gol.
Ha a kovetkezo meccsen, akkor 104 meccs alatt eleri a 100 golt egy csapatban, ami vilagtortenelmi rekord.

Eddigi rekorder CR akinek 105 meccs kellett a 100 golhoz a Realban.
Utana a sorban:
Suarez 120 meccs 100 gol Barcelona
Ibrahimovic 124 meccs 100 gol PSG
Van Nistelrooy 131 meccs 100 gol MU
CR 131 meccs 100 gol Juventus
Válasz küldése