Inzaghi:
18 honap alatt 3 Kupat is nyertem az Internek, mikozben 12 ev alatt egyetlen 1db Scudetott nyertek, ez onmagaert beszel.
Mikor megjottem arra kertek, vigyem be az Intert a BL 16 koze, most 18 honap alatt bevittem az Inter a BL 8 koze tortenelmi siker ez.
Bajnoksagban is a 2.helyen vagyunk, es ha nincs a Napoli fantasztikus formaja mas lenne ott is a helyzet, BL-ben tortenelmi sikert ertunk most el, megnyertuk a Szuperkupat, es elodontot jatszunk a Kupaban, ezeket az eredmenyeket nem kell magyarazni.
Jon a BL 8, meglatjuk meddig juthatunk, de nem szabad senkinek elfelejteni, hogy a bajnoksagban is a 2.helyen vagyunk.
Ami a jatekot illeti, az utolso negyedorat leszamitva egyaltalan nem szenvedtunk, minden rendben ment.
Olyan csapatot gyoztunk le, aki ellen az Olaszok mindig veszitettek.
Megerdemeltuk a tovabbjutast, raszolgaltunk, mindent megtettunk erte.
Ma is voltak helyzeteink, amik ha bemennek most masrol beszelnek, es nem a tokeletes vedekezesunkrol.
Bajnoksagban mi vagyunk a Seria A legjobban tamado csapata, es a legtobb pontot szerzo csapata, a Napolit leszamitva.
A jatekosokbol olyan energiat hoztunk ki, amikrol ok maguk sem tudtak hogy letezik.
180 perc alapjan is maximalisan megerdemeltuk a tovabbjutast.
Tetszett a csapat intenzitasa, pedig egy klasszis csapat ellen jatszottunk idegenben, buszke vagyok a jatekosokra, es az elert eredmenyre.
Nagyon optimistak es magabiztosak vagyunk az idei BL-t illetoen.
A 8 kozott nagyon magabiztosan es onbizalommal teli fogunk jatszani.
Ma is nagyszeruen jatszottunk, kivalo meccset jatszottunk, hatalmas koncentracioval.
Ma este tortenelmet irtunk.
Nem erdekelnek a kritikak, en pontosan tudom hogy a stabommal mennyit dolgozunk, az eredmenyeket pedig mindenki lathatja.
Nyugodt vagyok, de eljon az ido amikor beszelni fogok, mert pontosan tudom honnan jonnek ezek a folyamatosa jogtalan kritikak.
Elismeres kell a jatekosoknak is, akik Trofeakat adtak nekem, az Intere nem volt jellemzo a Trofea gyujtes az elmult idoben.
A szurkolok buszkek lehetnek az Interre, arra a tortenelmi utra amin vagyunk.
Mar eloreleptunk tavalyhoz kepest, folyamatosan fejldounk, meglatjuk mire leszunk kepesek.
Elso felidoben megszerezhettuk volna a vezetest,
kivalo lehetosegeink voltak.
Ez a csapat ma beirta magat orokre az Inter tortenelmebe.
Marotta:
Tortenelmi eredmenyt ertunk el ma.
12 eve volt az Inter a BL 8 kozott, ez a mai tortenelmi eredmeny megkoronazta a munkankat.
Inzaghit es a csapatot sokszor igazsgatalan kritikakt ertek, 3 fronton vagyunk meg versenyben, ez oriasi dolog, es mar nyertunk iden egy Szuperkupat is.
Zhang:
Vegre a legmagasabb szinten vagyunk a BL-ben is, az Internek ezt kotelezove kell tenni.
Faraszto munka volt, evekig csinaltuk, es sok aldozattal jart, de megcsinaltuk, es itt vagyunk.
Az eredmenyek bizonyitjak jo az ut amin vagyunk es amit csinalunk.
A 8 kozott minden csapatnak nagyon nehez lesz szembenezni ezzel az Interrel, de nekunk is nehez meccs lesz barki ellen.
A cel a legmagasabb szint, es ezt mi mint tulajdonosok ezt garantaljuk, lathatjuk az eredmenyeken.
Nagyon boldogok vagyunk, hogy a sok eves munka meghozta az eredmenyt.
8 kozott szeretnem ha a Milan lenne az ellenfel.
Minden szezonban amit kezdunk van egy celunk, minden sorozatban a legtovabb jutni.
7 ev kemeny munka van mogottunk, a BL 8 koze jutas most megmutatta helyes az irany es elertunk
egy hatalmas celt.
Az almunk az idei BL gyozelem.
Az eredmenyek igazoljak a mi befektett munkakat es elkoteleztesunket az Inter iranyaba.
Ertekelesek:
- Sportmediaset:
Onana 7,5
Darmian 7,5
Bastoni 7
Acerbi 7
Dumfries 7
Mkhitaryan 6,5
Calhanoglu 6
D'Ambrosio 6
Dimarco 5,5
Barella 5,5