alwin91 írta: ↑2023.12.03. 20:15
Sajnos továbbra sem nagyon tudunk mit kezdeni a saját nevelésű játékosokkal azon kívül, hogy potom pénzért túladunk rajtuk. Nyilván az sem realitás, hogy a keret fele saját nevelésű játékos lesz, de legalább addig el lehetne jutni, hogy ilyen Klaassen féle töltelék embereket vagy Arnautovicot nem hozunk ide. Esposito egyébként kifejezetten jó volt a csapattal a felkészülés során, számomra érthetetlen, hogy neki nem adtunk lehetőséget az osztrák helyett. Ráadásul ezek az utolsó pillanatos kölcsöndobálások kifejezetten szarul szoktak elsülni, sokkal nehezebben tud beilleszkedni az adott csapatba.
Ez egy nagyon jo felvetes szerintem, es ennek tobb oka is van.
Elso kor, hogy olvasni olyanokat (persze nem sokat, de megis), hogy nem szabadna 7m-t adni Martineznek, meg Thuramnak is sok a 6m, es igy tovabb.
Szerintem azt erdemes belatni, hogy a csapat "ertekei" igenis megerdemlik a nagy fizut.
Lasd pl en is gondolkoztam rajta, hogy Calhanoglu megerdemli e 6,5m fizut, amivel nem csak az Inter keret legjobban fizetett jatekosa lett, hanem a teljes bajnoksag egyik legjobban fizetettje is.
Viszont ugy gondolom, hogy igenis szukseg van ezekre a fizukra, mert pl magasabb fizu nelkul Calhanoglu sem jott volna ide.
De ugyanez igaz Thuramra is, akiert a Milannal voltunk versenybe, de vegul mi ajanlottuk a magasabb fizut.
A csapat "huzonevei" lasd Barella, Dimarco, Bastoni, Martinez pedig szerintem igenis megerdemlik az 5-7m fizukat.
(Par egy nulla Orturo kapott 7m-t, akkor nehogy mar egy evek ota kiemelkedo Martinez es tarsaik ne erdemeljenek ennyit)
Masodik kor pedig az, hogy ezekre a fizukra honnan tudunk jelen katasztrofalis gazdasagi helyzetben ugymond "sporolni", azzal amit irsz, "hogy ilyen Klaassen, Arnautovic fele toltelek embereket nem hozunk".
Szerintem ez a kulcs, es ehelyett a jatekosok helyere nyugodtan belehetne dobni 1-1 fiatalt negyedannyi fizuval.
Csak viszonyitasnak a Klaassen, Cuadrado, Arnautovic, Sanchez, Sensi sor fizuja majdnem 20m euros osszkiadas evente a klubnak.
Ennyit ezek a jatekosok tudnak es hozzaadnak, lehet tudna egy Fabbian, Pirola, Vanheusden, Fontanarosa, Zanotti, Carboni, Casadei, Oristanio, Esposito, Colidio, Mulattieri sorbol par jatekos, es az osszfizu kb 8m-ba kerulne.
Persze ismetlem nem ifikbol kell alljon a csapat, es nem azt varom, hogy mint par Angol top csapat akademia ontsa a tehetsegeket, de ahogy irod, legalabb par "toltelek" helyett kaphatna lehetoseget par fiatal negyedannyi penzbol, aztan kitudja, hatha fognak egy ujabb Dimarcot vagy Bastonit.