alwin91 írta: ↑2024.01.31. 06:05
Én Inzaghit is megértem, hogy inkább játszat bárki mást, akinek van esélye akár hosszabb távra is a csapatban ragadni.
Megmondom oszinten en meg pont ezt nem ertem, ez az egy dolog amit nem ertek, (nem Sensi kapcsan), es a hangsuly az altalad irt "hosszabb tavra" szon van.
De errol majd kesobb.
Minden edzonek megvannak a sajat maga hulyesegei, a sajat maga korlatai, es a sajat dolgai.
Lasd Contenak mennyi volt te jo eg, az eletben a kozelben sem akarom latni.
De megvolt ez Spallettinel, megvolt ez Mancininel, es meg sorolhatnank jo ideig a neveket.
A vilag tortenelem egyik legjobb edzojenek, Sir Alexnek is voltak hulyesegei, nem is keves.
Szoval az, hogy Inzaghinak is vannak, ez van, el kell fogadni, masoknak is vannak.
Tavaly azert rengetegen koveteltek mar a fejet Inzaghinak.
En akkor is, es most is tartom, a barki nem jobb megoldas, es ilyen Stankovic, Sousa, Chivu max viccnek jok.
Tartom ezt akkor is, ha iden is elbukik Inzaghi, es 3/3X elbukjuk a bajnoki cimet.
Engem az sem zavar, hogy fix, egyetlen, kobevesett, es orok 3-5-2, ha cserebe jol jatszunk, szepen jatszunk, es nyerunk.
Engem az sem zavar, hogy nem tud belenyulni a meccsekbe, ha a meccsek nagyreszebe nem is kell mert nyerunk.
Szinten ameddig eredmeny van, addig a rotacio hianyat sem lehet neki felhozni (persze tavaly meg azelott, de eddig iden nem).
Az hogy telre/tavaszra visszaesik, ez van, ha olyan oszt hoz, hogy ez belefer a bajnoki cimhez (igaz 2 eve nem fert bele).
Bajnoki rangados merlege a tavalyi szezon katasztrofa elejet leszamitva hatalmas fejlodesen ment at, es ez igenis rengeteget szamithat a bajnoki cimnel.
Szoval en ezeket mind-mind elfogadom, elnezem, mert mindenkinek megvannak a maga hulyesegei, kerdes kinek mennyi, es kerdes cserebe mennyi az eredmeny.
Viszont amit feljebb kiemeltem "hosszabb tavra".
Na ezeket a donteseket nem tudom megerteni, pont a hosszabb tavra miatt.
Csak par pelda idenyrol a teljesseg igenye nelkul:
- Latjuk ott van Bisseck, konkretan 0 lehetoseget kapott ameddig szo szerint mindenki ki nem dolt elotte.
Erre december honap legjobb jatekosonak valasztottak, majd visszatertek a serultek, azota szerencsetlen megint 6.szamu KH.
5 meccsen kapott kemeny 19db percet...
- Ez a Buchanan sem egy csoda, Bruggeben sem volt kiemelkedo, de ideer es egybol jon az "idore van szuksege", jol kezdodik...
- Nyaron is idehozzuk ezt a csodtomeg Arnautovicot, CR-t leszamitva vilagrekord 8m-s osszegert az o koraban.
Mikozben pl egy Retegui 12m volt, dehat abban sem vagyok biztos, hogy barmelyik sajat fiatalunk nem hozott volna annyit mint Arnautovic baratunk
- Cuadrado szinten oriasi story.
Ott volt Zanotti, fiatal, ifi egyik legjobbja volt, U21-es alapember, annyit tudott volna mint Cuadrado.
- Itt ez a Klasssen is, szegyen annyira egy semmi, hogy beszelni is ertelmetlen rola.
Miert nem kaphatott lehetoseget pl egy Fabbian, akirol mindenhol azt irtak mennyire jo, mekkora tehetseg, mekkora lehetoseg van benne.
Erre eladtuk 5m-ert...
Tavalyt meg az azelotott feleslegesen is felhozni.
De mindent elmond, hogy egy Gagliardini tobb lehetoseget kapott mint egy Asllani.
Ez minden csak nem "hosszabb tavra" gondolkozas.
Most ilyen Casadei, Pirola, Di Gregorio eladasokat hagyjunk is...
Nalam ez lenne a legfontosabb, ha Inzaghival is "hosszabb tavra" gondolkozunk, hogy a csapatot hosszabb tavra epitsuk fel.
Mert ha nem tesszuk, annak az eredmenyet csakis az Inter fogja megszivni pont hosszutavon.