Átigazolási pletykák (Calcio mercato)
Moderátorok: Interiscoming, internaZIOnaLe
- interfan
Re: Átigazolási pletykák (Calcio mercato)
Egyebkent szerintem pont ezert roppant karosak azok a nyilatkozatok, miszerint "minden evben el kell adni a legjobb jatekosainkat, es a szurkoloknak ezt meg kell erteni".
Persze mit irnak ilyen Argentin forrasok, hogy Martinez-MU, kit erdekel, most persze felvettek a Martinez-PSG dolgot is.
De latjuk meg egy Milanoi (Interes lap), pl a Gazzetta is tud irni arrol, hogy Barella tavozhat vagy Martinez tavozhat.
(Most ilyen Tuttosport, Corriere, Republica szinteket hagyjunk is, mert ok mar kb elore eladtak a fel Intert, ahogy azt szoktak minden evben)
Persze kit erdekel ki mit ir...
Dehat ez csak eljut a jatekosokhoz, ok is olvassak.
Es meg ez is hagyjan, de hogy eshet barmilyen "top" jatekosuknak, ha olyanokat hall, olvas amit Marotta vagy Ausilio nyilatkozik, hogy barki tavozhat, nincs erinthetetlen, minden evben el kell adjunk, szurkolok ertsek meg, bla-bla-bla.
Persze lehet mondani a jatekosok profik, ez a dolguk, rengeteg penzt kapnak, Martinez is miert ker 13m fizut, irjon ala a jelenlegi 6m-val, ez ok, dehat a vilag nem ilyen.
Ki vagyok en, hogy Marottat kritizaljam, de szerintem az emlitett nyilatkozatok nem szerencsesek.
Inkabb kellene azt mondani, hogy nem elado, nem lesz aldozat, es meg folytathatnak.
Persze mit irnak ilyen Argentin forrasok, hogy Martinez-MU, kit erdekel, most persze felvettek a Martinez-PSG dolgot is.
De latjuk meg egy Milanoi (Interes lap), pl a Gazzetta is tud irni arrol, hogy Barella tavozhat vagy Martinez tavozhat.
(Most ilyen Tuttosport, Corriere, Republica szinteket hagyjunk is, mert ok mar kb elore eladtak a fel Intert, ahogy azt szoktak minden evben)
Persze kit erdekel ki mit ir...
Dehat ez csak eljut a jatekosokhoz, ok is olvassak.
Es meg ez is hagyjan, de hogy eshet barmilyen "top" jatekosuknak, ha olyanokat hall, olvas amit Marotta vagy Ausilio nyilatkozik, hogy barki tavozhat, nincs erinthetetlen, minden evben el kell adjunk, szurkolok ertsek meg, bla-bla-bla.
Persze lehet mondani a jatekosok profik, ez a dolguk, rengeteg penzt kapnak, Martinez is miert ker 13m fizut, irjon ala a jelenlegi 6m-val, ez ok, dehat a vilag nem ilyen.
Ki vagyok en, hogy Marottat kritizaljam, de szerintem az emlitett nyilatkozatok nem szerencsesek.
Inkabb kellene azt mondani, hogy nem elado, nem lesz aldozat, es meg folytathatnak.
- Cupi
Bármilyen profi is Marotta nekem az jött le nem igazán vett maga mellé egy jó kommunikációs szakembert.

Pl. amikor nyíltan kritizálta Lukaku teljesítményét....oké nem volt jó akkor de ennek az öltözőben kellene maradnia....
Ez az el kelle adnunk valamit dolog is ilyen....kb, a többi csapat előtt is így nyílt titok kell a pénz, szakmai igazgató ki is mondja ezt így jó nagy tárgyalási előnyben vannak....120 millió Martinezért....senki nem fog annyit adni hiába simán ér még többet is mert már jó korán lenyilatkozzuk lesznek áldozatok kell a zseton....

- interfan
En imadom Marottat, annak hogy itt vagyunk, ennyi mindent elertunk, es nem estunk darabokra nagyreszben neki koszonheto.Cupi írta: ↑2024.02.16. 10:27Bármilyen profi is Marotta nekem az jött le nem igazán vett maga mellé egy jó kommunikációs szakembert.Elmúlt években több hibás és szerintem többet árt mint használ nyilatkozata is volt.
Pl. amikor nyíltan kritizálta Lukaku teljesítményét....oké nem volt jó akkor de ennek az öltözőben kellene maradnia....
Ez az el kelle adnunk valamit dolog is ilyen....kb, a többi csapat előtt is így nyílt titok kell a pénz, szakmai igazgató ki is mondja ezt így jó nagy tárgyalási előnyben vannak....120 millió Martinezért....senki nem fog annyit adni hiába simán ér még többet is mert már jó korán lenyilatkozzuk lesznek áldozatok kell a zseton....![]()
Nelkule mar ezer vege vegunk lenne, foleg ilyen gyotrelmes penzugyi helyzetben.
Viszont igen, sajnos neki is, es Ausilionak is vannak rossz nyilatkozatai.
Pl ez a Lukaku, az meg hagyjan, hogy a teljesitmenyet kritizalta, nyiltan lekoverezte, es a sulyaval jott...
Ott volt a Skriniaros tema.
Elmondja Skriniar juniusban, remeli olyan lehet az Interben mint Hamsik a Napoliban.
Erre ra par hetre kimondjuk a sajtonak, aldozat kell, el kell adni iden is valakit, es igen Skriniart konnyebb potolni mint egy tamadot.
De akar ez a mostani is, hogy a "szurkoloknak meg kell erteni minden evben el kell adni a legjobb jatekosainkat".
Tenyleg ahogy irod Cupi, ezek mar a targyalas sem egyszeru.
Es szo szerint minden 2. nyilatkozata arrol szol, kit kell eladni, es ujabb es ujabb aldozat kell.
Ismetlem, Marotta szerintem az Olasz futball igazi zsenije, es egy csoda hogy van nekunk.
Viszont Szerintem ezek a nyilatkozatok nem eppen szerencsesek, es tenyleg jobb lenne ha ezeket nem mondanank.
- Stankov
Ez valóban már eleve hátrány lehet egy tárgyaláson ez igaz.
De ezerévesek vagytok ti is már itt a fórumon,nem volt az olyan régen mikor azért ment itt a hiszti hogy semmi nincs kommunikálva szurkolók felé és hülyének vannak nézve.
A Skriniar sztori meg úgy lett cseszve ahogy van, azt nagyon komoly hiba volt.
Persze Calhanogluval, Thurammal vagy Pavardal szépen ki lett javítva (sőt), de ha úgy nézem ők amúgy is jöttek volna és lenne most egy Bastoni-Bremer-Pavard tengely Lukaku első balfaszkodásakor maradt volna Hakimi... Már meg lett volna a 2. csillag.
De ezerévesek vagytok ti is már itt a fórumon,nem volt az olyan régen mikor azért ment itt a hiszti hogy semmi nincs kommunikálva szurkolók felé és hülyének vannak nézve.
Persze Calhanogluval, Thurammal vagy Pavardal szépen ki lett javítva (sőt), de ha úgy nézem ők amúgy is jöttek volna és lenne most egy Bastoni-Bremer-Pavard tengely Lukaku első balfaszkodásakor maradt volna Hakimi... Már meg lett volna a 2. csillag.
- brecsinho
Azt mondjuk a mai napig nem értem, hogyan sikerült 50m helyett ingyen elengedni Skrinit, valami nem kerek nekem abban a storyban...Bremer már ki volt pécézve a helyére, hosszú évekig nem lett volna gondunk a védelembenStankov írta: ↑2024.02.16. 13:07

Persze így is egy csoda ,amit Marottaek művelnek: gyakorlatilag a Covid óta hitelből működve, folyamat fizucsökkentés meg pluszos mercatok mellett nem csak szinten tartás van, hanem kupák és Bl menetelés(ek), nézzük meg ezalatt hova jutottak a gobbók...tényleg egy zseni a faszi,szerintem Inzaghi is egyre inkább belenő a nagykabátba, úgyhogy reméljük idén a csúcsdísz is meglesz a fán a második csillaggal

- Cupi
Én egy percig sem gondolom az lenne a jó ha semmit nem kommunikálnának. Ilyet nem is írtam.

- interfan
Martinez:
Marotta:
A hosszabbitasom?
Nem konnyu a helyzet, tovabbra is hianyoznak a reszletek, ugy erzem jo uton haladunk, meglatjuk.
De nyugodt vagyok, a palyara koncentralok csak.
Marotta:
A MU es a PSG erdeklodese Martinez kapcsan?
A futball errol szol, ez benne van.
Viszont nincsenek ilyen teren jelek, ha lesznek majd kezeljuk oket.
Nem akarjuk hogy ez befolyasoljon minket a mediaban megjeleno hirek, nem latom a kulonbseget az Inter es a MU/PSG kozott.
Lehet ott masok a celok, de nekunk is eros hatterunk van.
Nem foglalkozunk a piaccal jelenleg, csakis a palyara koncentralunk.
Martinez es a Barella hosszabbitasa?
En mindig magabiztos es optimista vagyok, ilyen a termeszetem.
De nem szeretnek errol beszelgetni, a kovetkezo 2 honap a meccsekrol szol.
- interfan
Gazzetta szerint a biztos tavozok sora a kovetkezo:
Dumfries, Klaassen, Sensi, Cuadrado, Sanchez.
Dumfriesert 15m korul varunk penzt, tobbiek ingyen tavoznak.
Ezen felul a Gazzetta szerint kerdojeles a fiatalok kozul Bisseck es Asllani, valamint a rutinossk kozul Arnautovic, Audero jovoje is.
Audero abban az esetben maradhat, ha megkapjuk ujra ingyen, 7m eurot nem fogunk erte fizetni.
Taremi erkezesevel Arnautovic a Gazzetta szerint 4.szamu csatar lehet, de a formaja, jateka miatt az Inter nem szamitana ra, viszont mivel most fizettunk ki erte a 8m eurot, ezert ha ingyen tavozna, esetleg vegkielegiteses szerzodesbontassal az nagy veszteseg lenne a konyvelesbe.
Arnautovicert semmifele erdeklodes nincs, fizetni pedig senki nem fizetne erte.
Asllanira es a Bisseckre az Inter szamitana, viszont a keves jateklehetoseg miatt kerdojeles a ket jatekos mit szeretne, es ha nem kapnak folyamatos es tobb lehetoseget a maradas mellett dontenek e a kovetkezo szezonban, vagy tavozni szeretnenek.
"Aldozat" tema pedig fugg attol lesz e uj tulajdonos, vagy Zhang valahogy megkapja a haladekot.
Ha Zhang marad, akkor Barella vagy Martinez eladasa kerulhet napirenrendre a nyar folyaman.
Ezen felul a Gazzetta szerint kerdojeles a fiatalok kozul Bisseck es Asllani, valamint a rutinossk kozul Arnautovic, Audero jovoje is.
Audero abban az esetben maradhat, ha megkapjuk ujra ingyen, 7m eurot nem fogunk erte fizetni.
Taremi erkezesevel Arnautovic a Gazzetta szerint 4.szamu csatar lehet, de a formaja, jateka miatt az Inter nem szamitana ra, viszont mivel most fizettunk ki erte a 8m eurot, ezert ha ingyen tavozna, esetleg vegkielegiteses szerzodesbontassal az nagy veszteseg lenne a konyvelesbe.
Asllanira es a Bisseckre az Inter szamitana, viszont a keves jateklehetoseg miatt kerdojeles a ket jatekos mit szeretne, es ha nem kapnak folyamatos es tobb lehetoseget a maradas mellett dontenek e a kovetkezo szezonban, vagy tavozni szeretnenek.
"Aldozat" tema pedig fugg attol lesz e uj tulajdonos, vagy Zhang valahogy megkapja a haladekot.
Ha Zhang marad, akkor Barella vagy Martinez eladasa kerulhet napirenrendre a nyar folyaman.
-
van barmi esely h zhang haladekot kapjon?interfan írta: ↑2024.02.19. 08:14 Gazzetta szerint a biztos tavozok sora a kovetkezo:
- interfan
Nem irom azt az "osbolcsesseget", hogy ameddig meg nem tortenik, addig barmire van esely.R9. írta: ↑2024.02.19. 10:16van barmi esely h zhang haladekot kapjon?interfan írta: ↑2024.02.19. 08:14 Gazzetta szerint a biztos tavozok sora a kovetkezo:
De komolyra forditva a szot, Oaktree korabban azt a kozlemenyet adta ki, hogy amint megkapjak az Intert el is adjak.
Januar elejen pedig hivatalosan is kikerult a dokumentum, ami szerint 1,1 milliardert mar aruljak az Intert.
A kerdesedre valaszolva, ez a penzen fog mulni, csakis a penzen.
Hirekben van mar minden.
Qatari Allam erkezik, Oaktree eladja az Usa maganbefektesi alapnak, Zhang megkapja a haladekot de tovabbi 15% evi kamattal es kesedelmi kamattal es dijjal.
Szoval a hirekbol jelenleg kiindulni nehez.
Egy biztos, nekunk barmilyen forgatokonyv jobb, mint az, ha Zhang kisirja a haladekot, es fut fat megiger, csak hogy kesobb kelljen visszafizetnie a hitelt amit ugysem tud.
Ez esetben folytatodik a szokasos "aldozatos" meg "pluszos mercatos" projekt.
-
Szivjon mar le Zhang inkabb aztan kesz. Nagyon remelem hogy nem sikerül neki mert akkor semmi valtozas nem lesz. Persze a csapat eleg jo most igy is de jo lenne nyaron azt olvasni vegre hogy kit igazolunk nem azt kit kell eladni
- interfan
Martinez ugynoke:
Korabban valoban kozel volt az Atleticohoz, de most csak az Inter jar a fejeben.
Meg mindig van 2 ev a szerzodesebol, a csapat kapitanya.
Nem gondol arra mi tortenhet, mi fog tortenni, es mi lesz a jovo.
Soha nem beszel nekem errol, ez nala buszkeseg, csak a palyara es a kovetkezo meccsre koncentral.
A vilag 3 legjobb csatara kozott van, termeszetes az erdeklodes erte.
- interfan
Di Gregorio ugynoke:
Gazzetta szerint miutan ugynokevel korbeneztek, es meglattak nincs komoly erdeklodes, nincs top csapat aki vinne, es nincs aki kifizetne a 6m koruli berigenyet, Dumfries meggondolta magat, es leakar ulni az Inter vezetessel targyalni.
Az Inter korabban 4m euros fizetesi ajanlatot tett neki, ezt elutasitotta.
Az Internek nincs penze hogy leigazolja ot.
20m felett van az ara, az Internek pedig nincs gazdasagi ereje. Kulonleges csapat neki az Inter mert ott nott fel, de nem Inter szurkolo, es semmi nem koti mar oda.
Igaz a Juve erdeklodese, de a Roma, Napoli, Milan is erdeklodik, kulon targyalas meg nem volt.
Orulnek ha Olaszorszagban maradna, de mint mindenkit ot is vonza a Premier League.
20m feletti osszeget keves Olasz csapat tud kifizetni, meglatjuk.
Gazzetta szerint miutan ugynokevel korbeneztek, es meglattak nincs komoly erdeklodes, nincs top csapat aki vinne, es nincs aki kifizetne a 6m koruli berigenyet, Dumfries meggondolta magat, es leakar ulni az Inter vezetessel targyalni.
- Stankov
Ezt nem is értettem.interfan írta: ↑2024.02.24. 05:30
Meg kell nézni az Angol csapatokat és kik kapnak 5--6 millió között . A holland közelükben sincsen.
Olyan csapatba meg kevés esélye van ami BLbe is játszik.
De hát ilyenek ezek az ügynökök...
- interfan
Ez az a helyzet, amikor egy jatekos tobbet gondol magarol mint ami, aztan pedig a valosag nevu nagybacsink szembejon.Stankov írta: ↑2024.02.24. 11:52Ezt nem is értettem.interfan írta: ↑2024.02.24. 05:30
Meg kell nézni az Angol csapatokat és kik kapnak 5--6 millió között . A holland közelükben sincsen.
- PellerG
Én azért még bízom benne, hogy eladjuk nyáron.Stankov írta: ↑2024.02.24. 11:52Ezt nem is értettem.interfan írta: ↑2024.02.24. 05:30
Akár csak egy húszasért is.
Nem nőtt a szívemhez.
- interfan
Tavaly sem akarta senki meg 15m-ert sem...PellerG írta: ↑2024.02.24. 15:58Én azért még bízom benne, hogy eladjuk nyáron.Stankov írta: ↑2024.02.24. 11:52Ezt nem is értettem.interfan írta: ↑2024.02.24. 05:30
Nem nőtt a szívemhez.
Masik meg az, hogy ki adna neki 4-5m fizut.
Ahogy Stankov irta, azert eleg ranezni ki keres netto 4-5m-t a PL-ben is, legtobb csapatnal az a max, top csapatoknal persze nem, de a Poolba konkretan 3db jatekos keres 5m felett.
Egy 60m-s Allison is 5m-t kap, vagy egy MacAllister is, sot meg egy Van Dijk is 7m-t kap.
Es ez csak egy csapat, es par pelda.
Hol van ezekhez a jatekosokhoz kepest Dumfries...
- Stankov
Hát annyira nekem se, de el kell ismerni hogy utóbbi időben nem csinált olyan hülyeségeket, hozott egy elfogadható átlagot. Aztán jött ez szerződés mizéria azóta szorult ki, pedig a sebessége és fizikai ereje azért hiányzik.PellerG írta: ↑2024.02.24. 15:58Én azért még bízom benne, hogy eladjuk nyáron.Stankov írta: ↑2024.02.24. 11:52Ezt nem is értettem.interfan írta: ↑2024.02.24. 05:30
Nem nőtt a szívemhez.
Mondjuk el tudnék képzelni jobbra jobb játékost is
- Atosz
Jöjjön az új tőkeerős tulaj, és jöhet vele jobbra Frimpong, vagy vissza Hakimi, plusz Scalvini és meg is vagyunk.
-
Colpanit ne hagyd ki 

- interfan
Nalunk posztja sem igazan lenne, o egy iranyito, tamado KP, nalunk ilyen poszt nincsen.
Monza 4-2-3-1, 3-4-2-1 taktikat jatszat, mindketto iranyitos taktika, mi pedig stabil es fix orok 3-5-2, amiben iranyito nincs, es helye sincs.
Calhanoglubol is mint iranyito faragtunk egy registat, Mkhitaryan is lett egy fix kozepso KP.
Eleve nem tudom, hogy Colpani alkalmas lenne e erre.
Masik meg az, hogy szerintem a KP nekunk teljes lenne (kiveve ha Barella megy).
Lasd jon Zielinski, megy ez a selejt Klaassen, es Sensinek is annyi.
De igy nezve is:
Barella, Calhanoglu, Zielinksi, Mkhitaryan, Frattesi, Asllani.
Szerintem ez eleg minosegi KP lenne, latjuk Frattesi igy is alig jatszik, szegeny Asllani meg foleg kb semmit.
- alwin91
Ha Hakimit valahogy vissza tudjuk hozni a helyére akkor felőlem is mehetPellerG írta: ↑2024.02.24. 15:58Én azért még bízom benne, hogy eladjuk nyáron.Stankov írta: ↑2024.02.24. 11:52Ezt nem is értettem.interfan írta: ↑2024.02.24. 05:30
Nem nőtt a szívemhez.
- interfan
Cupi ne vesztegess ilyenre idot, Nord is tuntet 3. eve semmi eredmennyel.
Kenyelmesebb es biztonsagosabb otthon lenni.

-
Zhang-nak nem börtönbe van a helye? Szerintem nem fog elmenni Martinez. Írjuk alá vele az új szerződést, ami meg is fog történni hamarosan.
Anglia messze nem annyira vonzó (oké több a pénz a premier-ben), de azon kívül semmi nincs ott.
Szurkolás? Hangulat? Na meg Milánó is Milánó és nem Machester vagy Liverpool.
London max, de ott meg nincs csapat szerintem ahova elmenne…
-
Maradjunk annyiban, hogy ha Fulhamben játszik akkor a MU vagy a Chelsea leigazolja 60 millióért évi 6 milliós fizetéssel.Stankov írta: ↑2024.02.24. 11:52Ezt nem is értettem.interfan írta: ↑2024.02.24. 05:30
Nem is értettem, hogy Dumfries mit akar…Internel nagyon jobb csapatban nem tud játszani.
- hvmetal
Jó csak a jelenlegi Dumfries a Lazionál sem biztos , hogy húzó ember lenne .
Olyan Carlos Agusto-s ( így kell írni ? )
Futni tud . Bár a brazil szimpatikusabb .
Szerintem Barellat sem tudná Frattesi pótolni .
Remélem ennél azért több van az olaszban .
Góljai ellenére , eddig nagyon messze van Nicolo tudásától .
Olyan Carlos Agusto-s ( így kell írni ? )
Futni tud . Bár a brazil szimpatikusabb .
Szerintem Barellat sem tudná Frattesi pótolni .
Remélem ennél azért több van az olaszban .
Góljai ellenére , eddig nagyon messze van Nicolo tudásától .
- interfan
Erdekes egyebkent ez a Martinez kerdes is.
Lassan 2 eve mondta Marotta, hogy Skriniart konnyebb potolni mint Martinezt, ezert o lesz az aldozat.
Most azt hagyjuk ez mennyire volt szerencses, az egesz Skriniar story egy boduletes bukas lett, de most nem ez a lenyeg.
En akkor azt mondtam, hogy egyaltalan nem biztos, hogy konnyebb egy KH-t potolni mint egy csatart, mert nagyon sok jo csatar van.
Mondtam mindezt ugy, hogy Martinezt mindig vedtem, mindig szerettem, es mindig nagyon sokra tartottam.
Pedig nem is olyan reg meg Papu Gomezt akartak paran itt a helyere a kezdobe.
Martinez mindig is kiemelkedot hozott, huszonpar evesen stabilan 20 gol felett termelni minden szezonban azert oriasi dolog.
Viszont ami tavalyra, es az idei szezonra lett, az valami fenomenalis, arra a szintre nagyon de nagyon kevesen kepesek, es ezen a szinten nagyon de nagyon keves jatekos van.
Egyszoval belatom, igaza volt Marottanak, es Martinezt valoban nehezebb potolni mint Skriniart, ezt a Martinezt biztosan.
Na most ha ezt a Martinezt eladjuk, mert marad a Zhang-Oaktree vezetes es tulajdon, az ott lesz hogy kb 130m, vagy lehet meg tobb is.
Na most az elso az, hogy imadkozzunk ennek az osszegnek ne csak a 20-30%-at, es 30-40m-t kolthessuk el, lasd 2021 nyara, es a tobbi meg menjen a "koltsegvetesbe".
Marotta es Ausilio is elmondta tavaly nyaron, azert adtuk el Onanat, Brozovicot, hogy tudjunk vasarolni belole, es uj jatekosokat hozzunk a beloluk bejott penzbol.
Tehat a napnal is vilagosabb, meg ha valami csoda folytan az egesz 130m-t elkolhetnenk, akkor sem 1db jatekost vennenk belole, hanem 3-4-et, jaa es akkor oruljunk ha elkolthetjuk az osszes penzt, nem csak egy reszet mert kell a pluszos mercato.
Es itt kanyarodnek vissza a csatarkerdesre.
Mivel nem 80, 90, meg 120m-t koltenek csatarra, ezert rengeteg jatekos ki is esik az elso korben, lasd pl J.Alvarez, Kolo Muani, Osimhen, es meg folytathatnak.
Es sajnos latjuk a csatar arakat, egy Hojlund 9db Serie A gol utan 80m.
Egy Nunez bonuszokkal egyutt 100m
Egy 16 eves Endrick 70m.
Egy Vlahovic 85m volt a Juvenak.
Es meg sorolhatnank...
Mi ennyi penzt 1db jatekosert ilyen hatterrel az eletben nem fogunk adni.
Azt meg ne is emlitsuk, hogy egy Scamacca 25m, Beto 25m, vagy Arnautovic 8m, mikozben a teljesitmeny valahol a 0 ugy ahogy van az osszesnel.
Tehat mi marad?
Kifogunk egy ujabb Icardit 13m-ert, egy ujabb Martinezt 20m-ert, egy ujabb J.Alvarezt 20m-ert.
Vagy talalunk valakit, 30-40m-ert, es szinten nalunk bevalik.
Igaz talalni egy akkora tehetsegeket mint a fentebb emlitett Argentin harmas, vagy talalni 30-40m-ert olyat aki nalunk teljesedik ki, haat nem egyszeru.
Mondjuk pl tavaly Openda 40m-ert nagy uzlet volt, most a Lipcse vagy a 2,5X arat kerne erte...
Vagy Boniface 20m-ert, most is vagy a 3X eri minimum.
Tehat ki lehetne fogni ezeket, igaz nem egyszeru.
Ha nezzuk a realitasokat, 30-50m kozotti csatarok lehetne talalni nezni.
Kik lehetnenek ilyen elso ranezesre?
-J.David ara ettol magasabb lenne, de lejar a szerzodese 2025-ben, ezert 40-50m-ert eladnak.
-Santiago Gimenez ara 50-60m, nem tunik rossz jatekosnak.
-Ausilionak biztosan nagyon tetszik a Szlav vonal miatt Sesko neve, 50m kivasarlasi zaradeka van.
-A Bolognas Zirkzee 40m-ert veheti vissza a Bayern, efelett mas.
Kb ez a 40-60m vonal, amire lehetne realis eselyunk.
Melle egy "olcsobb" csatar, ilyen lehetne pl Guirassy akinek 17m kivasarlasi zaradeka van.
Vagy akar egy Retegui, akit 25m korul azert valoszinu elengednenek.
En ezen kivul elhoznam ingyen a lejaro szerzodesu Iheanacho es vissza Carbonit.
Draga csatar: David, Gimenez, Zirkzee
Olcsobb csatar: Guirassy, Retegui
+ Thuram, Ihenacho, Taremi, Carboni
Mindez meglehetne 70-80m-bol, mennyisegben meglennek, mas kerdes a minoseg lenne e annyi mint amit Martinez hoz.
Nehez ugy...
Lassan 2 eve mondta Marotta, hogy Skriniart konnyebb potolni mint Martinezt, ezert o lesz az aldozat.
Most azt hagyjuk ez mennyire volt szerencses, az egesz Skriniar story egy boduletes bukas lett, de most nem ez a lenyeg.
En akkor azt mondtam, hogy egyaltalan nem biztos, hogy konnyebb egy KH-t potolni mint egy csatart, mert nagyon sok jo csatar van.
Mondtam mindezt ugy, hogy Martinezt mindig vedtem, mindig szerettem, es mindig nagyon sokra tartottam.
Pedig nem is olyan reg meg Papu Gomezt akartak paran itt a helyere a kezdobe.
Martinez mindig is kiemelkedot hozott, huszonpar evesen stabilan 20 gol felett termelni minden szezonban azert oriasi dolog.
Viszont ami tavalyra, es az idei szezonra lett, az valami fenomenalis, arra a szintre nagyon de nagyon kevesen kepesek, es ezen a szinten nagyon de nagyon keves jatekos van.
Egyszoval belatom, igaza volt Marottanak, es Martinezt valoban nehezebb potolni mint Skriniart, ezt a Martinezt biztosan.
Na most ha ezt a Martinezt eladjuk, mert marad a Zhang-Oaktree vezetes es tulajdon, az ott lesz hogy kb 130m, vagy lehet meg tobb is.
Na most az elso az, hogy imadkozzunk ennek az osszegnek ne csak a 20-30%-at, es 30-40m-t kolthessuk el, lasd 2021 nyara, es a tobbi meg menjen a "koltsegvetesbe".
Marotta es Ausilio is elmondta tavaly nyaron, azert adtuk el Onanat, Brozovicot, hogy tudjunk vasarolni belole, es uj jatekosokat hozzunk a beloluk bejott penzbol.
Tehat a napnal is vilagosabb, meg ha valami csoda folytan az egesz 130m-t elkolhetnenk, akkor sem 1db jatekost vennenk belole, hanem 3-4-et, jaa es akkor oruljunk ha elkolthetjuk az osszes penzt, nem csak egy reszet mert kell a pluszos mercato.
Es itt kanyarodnek vissza a csatarkerdesre.
Mivel nem 80, 90, meg 120m-t koltenek csatarra, ezert rengeteg jatekos ki is esik az elso korben, lasd pl J.Alvarez, Kolo Muani, Osimhen, es meg folytathatnak.
Es sajnos latjuk a csatar arakat, egy Hojlund 9db Serie A gol utan 80m.
Egy Nunez bonuszokkal egyutt 100m
Egy 16 eves Endrick 70m.
Egy Vlahovic 85m volt a Juvenak.
Es meg sorolhatnank...
Mi ennyi penzt 1db jatekosert ilyen hatterrel az eletben nem fogunk adni.
Azt meg ne is emlitsuk, hogy egy Scamacca 25m, Beto 25m, vagy Arnautovic 8m, mikozben a teljesitmeny valahol a 0 ugy ahogy van az osszesnel.
Tehat mi marad?
Kifogunk egy ujabb Icardit 13m-ert, egy ujabb Martinezt 20m-ert, egy ujabb J.Alvarezt 20m-ert.
Vagy talalunk valakit, 30-40m-ert, es szinten nalunk bevalik.
Igaz talalni egy akkora tehetsegeket mint a fentebb emlitett Argentin harmas, vagy talalni 30-40m-ert olyat aki nalunk teljesedik ki, haat nem egyszeru.
Mondjuk pl tavaly Openda 40m-ert nagy uzlet volt, most a Lipcse vagy a 2,5X arat kerne erte...
Vagy Boniface 20m-ert, most is vagy a 3X eri minimum.
Tehat ki lehetne fogni ezeket, igaz nem egyszeru.
Ha nezzuk a realitasokat, 30-50m kozotti csatarok lehetne talalni nezni.
Kik lehetnenek ilyen elso ranezesre?
-J.David ara ettol magasabb lenne, de lejar a szerzodese 2025-ben, ezert 40-50m-ert eladnak.
-Santiago Gimenez ara 50-60m, nem tunik rossz jatekosnak.
-Ausilionak biztosan nagyon tetszik a Szlav vonal miatt Sesko neve, 50m kivasarlasi zaradeka van.
-A Bolognas Zirkzee 40m-ert veheti vissza a Bayern, efelett mas.
Kb ez a 40-60m vonal, amire lehetne realis eselyunk.
Melle egy "olcsobb" csatar, ilyen lehetne pl Guirassy akinek 17m kivasarlasi zaradeka van.
Vagy akar egy Retegui, akit 25m korul azert valoszinu elengednenek.
En ezen kivul elhoznam ingyen a lejaro szerzodesu Iheanacho es vissza Carbonit.
Draga csatar: David, Gimenez, Zirkzee
Olcsobb csatar: Guirassy, Retegui
+ Thuram, Ihenacho, Taremi, Carboni
Mindez meglehetne 70-80m-bol, mennyisegben meglennek, mas kerdes a minoseg lenne e annyi mint amit Martinez hoz.
Nehez ugy...
- Stankov
Szerintem nem kell túl aggódni ezt a csatár kérdést.
Correa jön vissza
Correa jön vissza
-
Ott van Icardi
jonne is, olcso is, goleros is

- Cupi
- interfan
Azert nem kicsit lenne pusztito egy Correa-Arnautovic csatarparos.

Voltak 2010 ota csodaparosok, de ez is ott lenne a topban.

Nekem sokszor ugrik be a Rocchi-Ricky Alvarez paros.
De a Belfodil-Ricky Alvarez sem semmi.
Vagy a Zarate-Forlan, Zarate-Pazzini.
Vegezetul Luc Castaignost is nehez elfelejteni.

-
Csak mondom Zarate jan óta szabadúszó és még nem vonult visszainterfan írta: ↑2024.02.26. 15:21Azert nem kicsit lenne pusztito egy Correa-Arnautovic csatarparos.
Voltak 2010 ota csodaparosok, de ez is ott lenne a topban.![]()
Vegezetul Luc Castaignost is nehez elfelejteni.![]()

- interfan
Igy mar mindjart mas, egy jo Zarate.k.tomi880421 írta: ↑2024.02.26. 18:59Csak mondom Zarate jan óta szabadúszó és még nem vonult visszainterfan írta: ↑2024.02.26. 15:21Azert nem kicsit lenne pusztito egy Correa-Arnautovic csatarparos.
Voltak 2010 ota csodaparosok, de ez is ott lenne a topban.![]()
Vegezetul Luc Castaignost is nehez elfelejteni.![]()
![]()

Mondjuk Caicedonak sincs csapata mar lassan egy eve, ismeri a bajnoksagot, rutin is megvan, szoval.

- interfan
Egyebkent ez egy logikus gondolat lenne, mert Calhanoglu is elismeroen beszelt a Szaudiakrol, az orszagrol, a lehetosegrol, stb.paplanoszozo írta: ↑2024.02.27. 06:18 Vagy akár Çalhanoğlu távozását......mert ő már 30 feletti.....arab világ-féle levezetés.....
Viszont...
Ezen a regista poszton eddig nem igazan jatszott senki a helyen, neha Asllani.
Ehhez az kellene, hogy Calhanoglu posztjara "atneveljuk" Barellat pl.
Zielisnki szinten egyaltalan nem regista, mint ahogy Frattesi vagy Mkhitaryan sem.
- matrix23
Véleményem szerint Zielinski, Mkhitaryan elé/mellé érkezik. Napoliban a bal oldali 8-as poszton játszik már elég régóta. Csak remélni tudom, hogy jövőre valahogy így fog kinézni a középpályánk: Barella/Frattesi, Calhanoglu/Asllani, Mkhitaryan/Zielinski. Marotta is mondta, hogy jövőre bővebb keret kell, a megnövekedett meccsszám miatt.interfan írta: ↑2024.02.27. 06:59Egyebkent ez egy logikus gondolat lenne, mert Calhanoglu is elismeroen beszelt a Szaudiakrol, az orszagrol, a lehetosegrol, stb.paplanoszozo írta: ↑2024.02.27. 06:18 Vagy akár Çalhanoğlu távozását......mert ő már 30 feletti.....arab világ-féle levezetés.....
Viszont...
Ezen a regista poszton eddig nem igazan jatszott senki a helyen, neha Asllani.
Ehhez az kellene, hogy Calhanoglu posztjara "atneveljuk" Barellat pl.
Zielisnki szinten egyaltalan nem regista, mint ahogy Frattesi vagy Mkhitaryan sem.
- interfan
FcInternews forrasai szerint hamarosan targyalunk Dumfries kapcsan a hosszabbitasrol.
Dumfries miutan nem talalt erdeklodo csapatot, es foleg olyat aki adna neki 5-6m fizetest, ezert most mar nyitott a maradasra, es az Inter 4m euros ajanlatara.
Az Inter is szeretne hogy maradojon, mivel 15m euros ajanlat sem volt erte, ennyibol meg potolni sem tudnank.
Felmerult a napokban a Fiorentinas 19 eves Kayode neve ha Dumfriest megis sikerulne eladni.
Viszont nala is erosen kerdes a Fiorentina mennyit kerne, mivel az Inter fizetni nem igazan tud.
Ugynoke elmondta, tobb PL csapat is figyeli, lenyugozi a PL Kayodet alma lenne ott jatszani, viszont jelenleg a Fiorentinara koncentral.
Dumfries miutan nem talalt erdeklodo csapatot, es foleg olyat aki adna neki 5-6m fizetest, ezert most mar nyitott a maradasra, es az Inter 4m euros ajanlatara.
Az Inter is szeretne hogy maradojon, mivel 15m euros ajanlat sem volt erte, ennyibol meg potolni sem tudnank.
Felmerult a napokban a Fiorentinas 19 eves Kayode neve ha Dumfriest megis sikerulne eladni.
Viszont nala is erosen kerdes a Fiorentina mennyit kerne, mivel az Inter fizetni nem igazan tud.
Ugynoke elmondta, tobb PL csapat is figyeli, lenyugozi a PL Kayodet alma lenne ott jatszani, viszont jelenleg a Fiorentinara koncentral.
- alwin91
Egyébként a jobb szélső pozícióra van egy kölcsönben lévő saját nevelésű játékosunk Zanotti személyében.
- interfan
- PellerG
Zanotti nehezen hiszem, hogy figyelembe lenne majd véve nálunk.
Attól viszont tartok, hogy Cuadrado marad jövőre is.
Már tolja a rehabot, szerintem játszani fog a szezon vége előtt még.
És ha Cuadrado vs. Buchanan kérdés lesz, van egy sejtésem, kire szavaz majd Inzaghi.
- interfan
Marotta:
Martinez szerzodese es helyzete?
Nekunk szakmai vezetoknek az aktualis meccsen tul a jovot is figyelni kell.
A mercatonk jovoje az ingyen nevek erkezese, probalunk mar most szerzodeseket kotni.
Probalunk hosszabbitani azokkal akik fontosak szamunkra.
Nagyszeru csapatunk van, szerintem mindenki ragaszkodik a mezhez.
A hosszabbitasok nem okoznak szamunkra felelmet es szorongast.
- PellerG
Most a meccs után külön említette is, hogy egy hónap múlva már Cuadradoval is számolhat majd...PellerG írta: ↑2024.02.28. 12:18Zanotti nehezen hiszem, hogy figyelembe lenne majd véve nálunk.
Attól viszont tartok, hogy Cuadrado marad jövőre is.
Már tolja a rehabot, szerintem játszani fog a szezon vége előtt még.
És ha Cuadrado vs. Buchanan kérdés lesz, van egy sejtésem, kire szavaz majd Inzaghi.
https://m.fcinternews.it/in-primo-piano ... tto-948717
- interfan
Gazzetta szerint az Internek legalabb 2-3m eurot kell emelni a fix fizetes ajanlaton Martinez kapcsan, valamint a bonuszokon is minimum 1-2m eurot.
Az Inter ajanlata 8m + 2m bonusz volt Martineznek, amit elutasitott.
Martinez 10-11m fix fizetes + 3-4m bonuszt kerne, valamint alairasi bonusz is felmerult.
Az Inter ajanlata 8m + 2m bonusz volt Martineznek, amit elutasitott.
Martinez 10-11m fix fizetes + 3-4m bonuszt kerne, valamint alairasi bonusz is felmerult.
- interfan
Martinez felesege:
Imadom Madridot, a kedvenc varosom, nagyon sokat jarunk oda Martinezzel.
Madridban iratkoztam be az egyetemre is, az en es Martinez csalad nagyresze is ott el.
Kell e aggodni az Inter szurkolonak Martinez jovoje kapcsan, es a rajongasotok miatt Madrid irant?
Annyit tudok mondani, hogy jelenleg jol vagyunk Milanoba.
Hogy viselkedik Martinez ha nem nyer az Inter?
Eleinte szornyu volt, 3-4 napig duhongott es feszult volt.
Most mar hogy apuka, tudja ezt a feszultseget kezelni, es barmilyen eredmeny van, a futballt az ajton kivul hagyja.
Milyen apuka Martinez?
Imad apuka lenni, folyamatosan olelgeti Ninat, puszilgatja, megnezi ejszaka is jol van e.
Merrefele szerettek jarni a vilagba?
Angliat is szeretjuk, de eletunk egyik legszebb es leggyonyurbb honapja volt Dohaban, remekul ereztem magam, barmikor visszamennek.
Dubaiba is sokat jarunk.
Az emberek azt hiszik aranybol van az eletunk, en inkabb azt mondom, aranyozott, de a felso reteg alatt ott vannak nekunk is a nehezsegek.
Mi a te jovod?
Elelmiszer tudomanyt tanulok Madridban, szeretnek ebben a szakmaban elhelyzekedni.
- interfan
Gazzetta szerint az Inter szamara pozitiv hatassal lesz a jatekosok arara a Scudetto, mivel ez megemeli az amugy is magas aru "top" jatekosaink arat.
Gazzetta kiemeli, ez egy targyalasnal az Internek egy fontos tenyezo, es a nagy nevu jatekosainkert meg tobb penzt tudunk kerni egy esetleges nyari eladas kapcsan.
Kotelezo eladas nincs a Gazzetta szerint, de megfelelo ajanlat eseten barki tavozhat ahogy az tortent tavaly is, ez az eladasos mercato folytatodhat a nyaron.
Erdekesseg, hogy Ex jatekosunk Bellanova a Torino egyik legjobb statjait hozza osszesegeben.
Spalletti elmondta szamit ra a felnott valogatottban, es az uj jobbhatved lehet az Olaszoknal.
Ezen felul tobb csapat is erdeklodik, allitolag az Aston Villa es a MU kepviseloi is a helyszinen neztek.
A Torino legalabb 30m eurot ker erte.
Gazzetta kiemeli, ez egy targyalasnal az Internek egy fontos tenyezo, es a nagy nevu jatekosainkert meg tobb penzt tudunk kerni egy esetleges nyari eladas kapcsan.
Kotelezo eladas nincs a Gazzetta szerint, de megfelelo ajanlat eseten barki tavozhat ahogy az tortent tavaly is, ez az eladasos mercato folytatodhat a nyaron.
Erdekesseg, hogy Ex jatekosunk Bellanova a Torino egyik legjobb statjait hozza osszesegeben.
Spalletti elmondta szamit ra a felnott valogatottban, es az uj jobbhatved lehet az Olaszoknal.
Ezen felul tobb csapat is erdeklodik, allitolag az Aston Villa es a MU kepviseloi is a helyszinen neztek.
A Torino legalabb 30m eurot ker erte.
-
Lautaro kimagaslóan eredményes szezont fut, amennyiben nem jön közbe komolyabb sérülés és / vagy formahanyatlás, simán több fronton is a csúcsra juthat (gólkirály, 30 - pluszos? - szezon, bajnok, stb.), de én még mindig azt látom, hogy viszonylag sok helyzetet ront el. Nyilván én nem értek hozzá, de szerintem világklasszis lenne, ha minden három elpuskázott lehetőségéből legalább egyet még berúgna. Akkor kb. 40 gólos szezonjai lehetnének. Persze, el kell ismerni, az elmúlt 1-2 évben ugrásszerűen fejlődött (korábban rengeteget dobálta magát és hisztizett), manapság már rendszeresen feltűnik a pálya minden pontján, védekezik, támad, ha kell, osztogat is és odateszi magát, példamutató módon küzd. Kapitányként is odaáll, ahogy kell. De valahogy mégsem tudok rá valódi kedvencként tekinteni. Zanetti még mindig pótolhatatlan szerintem, amióta visszavonult, senki a közelébe sem ért. Az Atalanta elleni gólja után is úgy jött le nekem, hogy egy kicsit úgy rohant ki ünnepelni, hogy "IMÁDJATOK!, ÉN VAGYOK A VILÁG KÖZEPE...", de azután észbe kapott és kicsit vissza vette az arcot. Valószínűleg az elenyésző kisebbség szól most belőlem, de nekem valamiért ez jön le és egy megfelelő ajánlat esetén (persze nyilván nem mindegy a gazdasági háttér és hogy mire lenne elköltve az esetlegesen érte kapott összeg) nem omlanék össze a távozása okán. Senki sem helyezheti magát a klub elé! Persze az már más kérdés, hogy hol tartana az idei szezonban a csapat a góljai nélkül. Szóval...
FORZA INTER!!!
FORZA INTER!!!
- Stankov
A helyzetkihasználás csapat szinten is elég karcsú, de főleg a két csatárnak kell viszonylag sok helyzet. Ez az Atletico ellen sajnos nagyon kijött és még ez vissza is üthet.
De ez valahogy ilyen.
Contenál csúnyán játszottunk, kevés helyzet,jobb kihasználás.
Inzaghinál szép játék,sok helyzet (többnyire), rossz kihasználás.
Ami Lautarot illeti rá is jellemző, ez a 11eknél szépen meg is mutatkozik meg a ziccereknél.
Viszont cserébe rengeteg melózik "üresbe", jó az összjátékba és folyamatosan nyomás alatt tartja a védőt ha a labda védőnél van és nem csak ilyen tessék lássék módon alibiből hanem tényleg keményen odaáll.
Lehet találni jobb csatárt aki nagyobb százalékban értékesítési a helyzeteit , viszont az biztos hogy vagy az összjátékban,vagy a mozgásban vagy a védekezésben gyengébb lenne.
De ez valahogy ilyen.
Contenál csúnyán játszottunk, kevés helyzet,jobb kihasználás.
Inzaghinál szép játék,sok helyzet (többnyire), rossz kihasználás.
Ami Lautarot illeti rá is jellemző, ez a 11eknél szépen meg is mutatkozik meg a ziccereknél.
Viszont cserébe rengeteg melózik "üresbe", jó az összjátékba és folyamatosan nyomás alatt tartja a védőt ha a labda védőnél van és nem csak ilyen tessék lássék módon alibiből hanem tényleg keményen odaáll.
Lehet találni jobb csatárt aki nagyobb százalékban értékesítési a helyzeteit , viszont az biztos hogy vagy az összjátékban,vagy a mozgásban vagy a védekezésben gyengébb lenne.
-
lehet csak a Lautaro cimu Netflix filmhez pozoltsorger=giallo írta: ↑2024.03.01. 12:42 Az Atalanta elleni gólja után is úgy jött le nekem, hogy egy kicsit úgy rohant ki ünnepelni, hogy "IMÁDJATOK!, ÉN VAGYOK A VILÁG KÖZEPE...", de azután észbe kapott és kicsit vissza vette az arcot.
FORZA INTER!!!

- interfan
En ugy lennek most vele, hogy probaljuk a csapatot amennyire lehet egyben tartani.sorger=giallo írta: ↑2024.03.01. 12:42 Lautaro
Valószínűleg az elenyésző kisebbség szól most belőlem, de nekem valamiért ez jön le és egy megfelelő ajánlat esetén (persze nyilván nem mindegy a gazdasági háttér és hogy mire lenne elköltve az esetlegesen érte kapott összeg) nem omlanék össze a távozása okán.
Ha a foldon maradok, es a valoszinusitheto forgatokonyvet veszem, akkor marad az Oaktree-Zhang vezetes, es az elmult evek "projektje" a mercaton, ahogy Marotta mondta.
Persze lehet pesszimista vagyok, es hatha tortenik valami csoda, es lesz uj tulajdonosunk, es ezt a szornyu hatteret vegre elhagyjuk orokre, de ez ugyben sajnos nem tudok optimista lenne.
Persze legyen igy.
Szoval ha egy nullas mercatot nezek, akkor nekem a prioritas az lenne, ha egyben tartom a csapatot.
Ingyen jon Zielinski es Taremi, en meg hoznam szinten ingyen Iheanachot.
Fiataljaink kozul en biztosan visszahoznam, es szamitanek is Carbonira, valamint nalam visszaterne Zanotti es Vanheusden is.
Vedelembe a kezdobe mindenkeppen beepitenem Bissecket.
Egy ilyen keret 0 eurobol osszehozhato, es szerintem minosegben, es mennyisegben is rendben lehetne:
Pavard, Bisseck, Bastoni, Vanheusden, Acerbi, DeVrij, Darmian
Dumfries, Buchanan, Zanotti, Dimarco, C.Augusto
Barella, Calhanoglu, Zielisnki, Frattesi, Asllani, Mkhitaryan
Martinez, Thuram, Iheanacho, Taremi, Carboni
Persze lehet rosszul gondolkozok, es mint a 2010-es tripla utan, most kellene eladni pat top jatekost, folytatni amit az elmult evekben, es ebbol uj csapatot epiteni.
De 2010-ben azert joparan 30 vagy afelettiek voltak, most meg akik igazan ertekeink 25-27 evesek, igy nem en masnak erzem a helyzetet mint akkor.
- matrix23
Hát én Vanheusdent nem nagyon erőltetném ilyen sérülés adatokkal:
https://www.transfermarkt.com/zinho-van ... ler/338672
Nekem van egy olyan érzésem, hogy nyáron Carboni lesz az egyik áldozat. Nem igazán látom, hogy lenne posztja a csapatban, mert nálunk sem irányító, sem támadó szélső poszt nem létezik. És ha igazak a hírek, hogy télen mennyiért vitték volna, az nyárig még meg is emelkedhet.
- interfan
Ez mondjuk jogos es igaz is.matrix23 írta: ↑2024.03.02. 06:26Hát én Vanheusdent nem nagyon erőltetném ilyen sérülés adatokkal:
https://www.transfermarkt.com/zinho-van ... ler/338672
Nekem van egy olyan érzésem, hogy nyáron Carboni lesz az egyik áldozat. Nem igazán látom, hogy lenne posztja a csapatban, mert nálunk sem irányító, sem támadó szélső poszt nem létezik. És ha igazak a hírek, hogy télen mennyiért vitték volna, az nyárig még meg is emelkedhet.
Viszont mindenkeppen hoznek egy ingyen KH-t, mert a Darmian-DeVrij-Acerbi sor aki nalam jovore csere lenne (Inzaghinal mondjuk Acerbi ugyis szerintem kezdo lesz jovore is), fiatalabb nem lesz, es harman egyutt 105 evesek lesznek, ami azert nem egy megnyugtato dolog, szoval kellene oda szerintem egy fiatalabb valaki is.
Irtak tobbszor az elmult honapokban ezt az Adarabioyo a Fulhambol, en ingyen ot is elfogadnam.
Kellene jovore a 7 KH, ha marad Inzaghi es a rendszere.
Viszont en Carbonit nem adnam el.
Most is behivtak a felnott Argentin valogatottba, benne hatalmas potencial es lehetoseg van a jovore nezve.
Mindenkeppen epitenek es szamitanek ra, megerdemelne.
Nagyon nagy blama lenne megint egy ilyen jatekost kivagni az ablakon.