tomika431 írta: ↑2024.05.21. 08:26
Tombi1986 írta: ↑2024.05.21. 06:22
interfan írta: ↑2024.05.19. 19:34
Azert Foden se veletlenul lett iden a PL legjobb jatekosa.
Nagyon szerettem volna, ha Klopp bajnoki cimmel tud bucsuzni, sajnos nem sikerult.
Arsenalnak is szurkoltam, 20 ev utan megerdemeltek volna, rekord gyozelem, dehat ez sem volt eleg.
Viszont ez elott a City elott egyszeruen az ember megall, es dobbenten nez.
Ahogy most is jatszottak, amilyen szinten iden is voltak, mindezt ugy, hogy tavaly tripla es vegigvertek a vilagot.
Eszmelten egy csapat, minden letezo rekordot is megdontottek.
Sorozatban 4. PL cim, soha az eletben nem nyert senki egymas utan 4 PL cimet.
Elmult 7 evben 6 PL gyozelem a Citye, ilyen se volt meg soha az eletben, felfoghatatlan.
Es hat Guardiola is.
17.Trofea a Citynel, 17, es ebbol 6 PL gyozelem.
Ezen kivul iden dupla is lehet, tavaly tripla.
Guardiola palyafutasanak 38. trofeaja, felfoghatatlan szam.
Sokkal jobban orultem volna ha a Pool lesz a bajnok, jobban orultem volna ha az Arsenal a bajnok, de errol a Cityrol csakis szuperlativuszokban lehet beszelni, es el kell ismerni megerdemeltek, raszolgaltak, es egyben tortenelemet is latunk, a PL valaha volt legdominansabb csapata a City.
Nem tudom lesz e ilyen eros es dominas, csapat valaha a PL-ben mint ez a City a mai korban.
Nagyon durva amit a City véghez vitt. Főleg úgy, hogy az idei keret gyengébb volt, mint a tavalyi.
Arsenal méltó kihívó volt, de belehibáztak és a City ellen nem fér bele.
Liverpool kerete már jóval gyengébb, amelyik bajnokságot és BL-t nyert.
Jelentős szakadék következik, többi csapatnak jövőre sem lesz sok esélye a bajnoki címre.
Nagyon durva, hogy Arsenal 20 éve nem nyert, de a Manchester United is 10 éve.
Nagyot változott a világ…
Hozzá kell tenni azt is hogy ha nincs ez az Arab tulajdonosuk akkor most valahol a PL másodosztályba lennének már..Gazdag háttérrel nem nagy eredmény szóval én vagyok annyira elájulva tőlük...
Dehogy nem nagy eredmeny, mas csapatok 10 ev alatt 2x annyit tettek a mercatoba tisztan mint a City, megsem ertek el semmit, lasd MU, dehat a Chelseat is erdemes megnezni...
(MU 1,5 milliard, Chelsea 1,3 milliard, Arsenal 900m, City 800m)
Erdemes megnezni ki mit ert el ezekbol a csapatokbol az elmult 10 evben...
Tombi irasara pedig reagalva, Szerintem a City erosodott a nyaron tavalyhoz kepest.
Doku pl hatalmas, orom nezni az embert, oriasi fogas volt.
Gvardiol konkretan a PL kiemelkedoen legjobb vedo statjait es atlagait hozza.
Elol es a KH poszton mindenkeppen elorelepes tortent azzal, hogy elment Laporte, Mahrez, es erkezett Gvardiol es Doku.
Nem is kicsi elorelepes ez.
Nyilvan Haaland kevesebbet golt rugott, es a KP-n pl Nunes annyira nem valt be, Kovacic nem rossz, de o sosem volt egy klasszis.
De az is biztos, hogy Gundogan egy perce nem hianyzott ebbol a csapatbol.
Raadasul olyan fiatal sajat nevelesek mint Oscar Bobb, Rico Lewis, es akkor Fodent ne is emlitsuk, persze a zsenialis City akademiarol megint odakat lehetne zegni.
Arsenal nagyon nagyot ment, Arteta elott le
a kalappal, de egyszeruen a nyomast meg nem tudjak kezelni.
Lasd a BL is, es lasd a City elleni versenyfutas is.
Amiben a City a legjobb, a legnagyobb nyomas alatt a legjobb teljesitmeny, ez az Arsenalnal sajnos nincs meg.
Viszont en orulok, hogy ujra "top" csapat az Arsenal.
Nyilvan ehhez sok-sok penz is kellett, pl iden is 3X annyit koltottek mint a City.
Ha az utobbi 3 evet nezzuk, akkor 7X annyit mint a City.
De ha az utobbi 10 evet nezzuk, akkor is tobbet koltottek mint a City.
Viszont barmit is nezunk, joval kevesebbet mint a rekorder Chelsea es MU.
Azt a penzt, meg ha sok is, lehet jol elkolteni, es lehet rosszul.
Na az Arsenal most Artetaval odajutott, hogy jol eltudta kolteni, tudott csapatot epiteni, es elmondhatjuk 9-10 ev utan, hogy az Arsenal ujra "top" csapat.
Ez pedig Arteta munkajank koszonheto.
MU-t en tovabbra is sajnalom, nem ezt erdemlik semmilyen teren.
De sajnos semmilyen teren nem tud jol mukodni a klub, de ugy szo szerint.
A tulajdonos is borzalom, a sportszakmai vezetes is, es valahol ez a Ten Hag story sem all ossze, hiaba nezett ki tavaly ugy hogy lehet belole valami, de aztan sajnos lehet megsem.
Valahol ugyanez volt Solksi eseteben is.
Sportszakmai resz is borzaszto, rengeteg penzt beletettek a mercatoba (rendszerint hitelbol), olyan szinten sokat pl 10 ev alatt (-1,5 milliard mercato), hogy a Chelsean kivul (szinten kb ennyi), hogy a 3. Arsenal laza 700m-ra van toluk, annyival koltottek kevesebbet.
De az elmult 3 evben is laza -500m a mercato merleguk, amit az egesz vilagon csak a Chelsea eloz meg a -800m-val.
Es hat konkretan semmi eredmeny sem az elmult 10 evben, sem az elmult 3 evben, csakis a sorozatos bukasok.