SERIE-A és SERIE-B (Átigazolások, meccsek, játékosok)

Minden labdarúgás az Interen kívül

Moderátorok: Interiscoming, internaZIOnaLe

interfan

Re: SERIE-A és SERIE-B (Átigazolások, meccsek, játékosok)

Hozzászólás Szerző: interfan »

Conte elmondta meg a szezon elott, hogy uj taktikakat tanult, es ezeket alkalmazni is fogja, es 4 vedos rendszer is lehet.
Haat nem gondoltam volna, hogy ez tenyleg elofog kerulni...

Nyilvan taktikailag rugalmasabb sokkal-sokkal mint Inzaghi, mivel Inzaghi emberemlekezet ota csakis kizarolag egyetlen egy darab taktikat, az orok es kobevesett 3-5-2 jatszatja.
Ellenben Conte pl a Chelseanel 3-4-2-1 jatszatott, igaz nalunk csakis 3-5-2, de a Tottenhamnel megint 3-4-2-1 es 3-4-3.
Viszont Olaszorszagban nem gondoltam, hogy elter a 3-5-2-tol.
Ehhez kepest 3-4-2-1, sot most mar elo-elo kerul a 4 vedo is, es a 4-3-3 vagy 4-2-3-1 kevereke.
Elkepzelni nem tudtam Contet 4 vedos rendszerbe mostansag, erre tessek.
Erdekes es meglepo.
Cupi

Hozzászólás Szerző: Cupi »

interfan írta: 2024.09.30. 07:18 Conte elmondta meg a szezon elott, hogy uj taktikakat tanult, es ezeket alkalmazni is fogja, es 4 vedos rendszer is lehet.
Haat nem gondoltam volna, hogy ez tenyleg elofog kerulni...

Nyilvan taktikailag rugalmasabb sokkal-sokkal mint Inzaghi, mivel Inzaghi emberemlekezet ota csakis kizarolag egyetlen egy darab taktikat, az orok es kobevesett 3-5-2 jatszatja.
Ellenben Conte pl a Chelseanel 3-4-2-1 jatszatott, igaz nalunk csakis 3-5-2, de a Tottenhamnel megint 3-4-2-1 es 3-4-3.
Viszont Olaszorszagban nem gondoltam, hogy elter a 3-5-2-tol.
Ehhez kepest 3-4-2-1, sot most mar elo-elo kerul a 4 vedo is, es a 4-3-3 vagy 4-2-3-1 kevereke.
Elkepzelni nem tudtam Contet 4 vedos rendszerbe mostansag, erre tessek.
Erdekes es meglepo.
És megy is nekik. Tartom a Napoli a bajnokság legnagyobb esélyese. Nincs nekik se BL se EL és Conte jó a heti 1 meccseken. Pihentebb lesz a csapata és van ideje 2 meccs közt felkészülni. Emlékezhetünk, hogy abban az évben amikor velünk bajnokságot nyert akkoris sokat segített a BL-ben már a csoportból kiestünk.
R9.

Hozzászólás Szerző: R9. »

Én úgy tudom hogy Conte ősz végére már nem lesz a Nápoly edzője hisz megírta minden szakértő és sokat nevettek is rajta :)
interfan

Osimhen:
Tobbet erek mint 100m euro.
Keves hozzam hasonlo jatekos van a vilagon, aki elerte ezt a szintet, es ennyi sikert.
Minden tulajdonosagomhoz a legmagasabb minoseg kapcsolodik.
Tisztaban vagyok azzal mit erek.
vaskalap

Hozzászólás Szerző: vaskalap »

interfan írta: 2024.10.01. 10:34 Osimhen:
Keves hozzam hasonlo jatekos van a vilagon, aki elerte ezt a szintet, es ennyi sikert.
Ez a baj ezekkel a mai focistákkal(tisztelet a kivételnek),hogy az ego az egekben,a tisztelet meg az alázat,a pincében.Persze ehhez nagyban hozzátesznek az ügynökök,akik teledumálják a fejüket.Na én ezeket a pénzéhes ügynököket iktatnám ki legelőször.
Cupi

Ja IQ meg -10 kb....tudjuk a leghülyébbeknek van a legnagyobb arca. :D
Mondjuk így gyorsan gondolkodtam és mit nyert ő felnőtt szinten a tavalyi olasz bajnoki címen kívül?
Tombi1986

Hozzászólás Szerző: Tombi1986 »

Cupi írta: 2024.10.01. 17:17
Ja IQ meg -10 kb....tudjuk a leghülyébbeknek van a legnagyobb arca. :D
Mondjuk így gyorsan gondolkodtam és mit nyert ő felnőtt szinten a tavalyi olasz bajnoki címen kívül?
Új Drogba 😀
Stankov

Hozzászólás Szerző: Stankov »

Hát ha Bremernél az keresztszalag akkor ki is húzhatjuk őket mint rivális
R9.

Stankov írta: 2024.10.02. 21:29 Hát ha Bremernél az keresztszalag akkor ki is húzhatjuk őket mint rivális
bizzunk benne
Cupi

R9. írta: 2024.10.02. 21:37
Stankov írta: 2024.10.02. 21:29 Hát ha Bremernél az keresztszalag akkor ki is húzhatjuk őket mint rivális
bizzunk benne
azért 10 emberrel fordítottak és nyertek idegenben..... :shock: mondjuk a meccset nem láttam de ez kemény.
Tombi1986

Hozzászólás Szerző: Tombi1986 »

Cupi írta: 2024.10.02. 23:05
bizzunk benne
azért 10 emberrel fordítottak és nyertek idegenben..... :shock: mondjuk a meccset nem láttam de ez kemény.
Meglepődtem én is, de ha Bremer kiesett azt hosszútávon tudják nehezen pótolni.
interfan

Cupi írta: 2024.10.02. 23:05 azért 10 emberrel fordítottak és nyertek idegenben..... :shock: mondjuk a meccset nem láttam de ez kemény.
Nyilvan okkal nem szeretjuk a Juventust, sot lehetne csunyabb szavakat is mondani.
De ami rendben van azt szerintem erdemes elismerni.
Es ahogy Motta osszeszedte ezt a Juventus, es felepitette ennyire rovid ido alatt is, az szamomra mindenkeppen elismerendo.
Egy abszolult szep, modern tamadofocit jatszanak, rugalmas taktikailag, bator, eros jatek, raadasul egy csomo fiatalra epitve/beepitve, es meg a vedekezes is rettento stabil es szilard (bajnoksagban 0 golt kaptak).
Ahogy mar tobbszor irtam, ennyit szamit van e csatar a Juventusnal.
Ha Vlahovic csatarraemlekezteto teljesitmeny nyujt, akkor mindjart jonnek a golok, a gyozelmek.
Vedekezes meg a bajnoksagban hibatlan, szo szerint, es a BL-ben is azert erosen egyben van, meg ugyis hogy 10 emberrel jatszottak.
Es azert ne felejtsuk el azt sem, hogy pl 3 sajat nevelt fiatalt is volt a Juventus kezdoben.
Savona 21, Fagioli 23, Yildiz 19.

Juventus kezdo atlageletkora: 24.8.
Viszonyitaskent Inter kezdo atlaga: 31.0.
Termeszetesen a teljes BL fordulo osszes 36 csapata kozul a mienk volt a kiemelkedoen legmagasabb.

Egy szo mint szaz, Motta hozza azt amit pl en is lattam benne, azt ami ahhoz vezetheti ot, hogy egy igazi top edzo legyen, az Olasz mezonybol szerintem egyedulikent.
bali06

Hozzászólás Szerző: bali06 »

Tombi1986 írta: 2024.10.03. 06:03
R9. írta: 2024.10.02. 21:37 bizzunk benne
Úgy néz ki keresztszalag szakadása van és kihagyja a szezon hátralevő részét.
cuchu11

Hozzászólás Szerző: cuchu11 »

bali06 írta: 2024.10.03. 13:23
Tombi1986 írta: 2024.10.03. 06:03

Jobbulást neki! A csürhének azért ez komoly érvágást jelent majd.
interfan

cuchu11 írta: 2024.10.03. 13:29
bali06 írta: 2024.10.03. 13:23
Jobbulást neki! A csürhének azért ez komoly érvágást jelent majd.
Ez egy katasztrofalis dolog, es az egesz futballt tesszuk ezzel tonkre.
Hanyadik sulyos serules ez mar iden?
Szakadas, tores, teljes szezonra valo kiesesek...
Teljesseg igenye nelkul:
Ter Stegen, Rodri, Bremer, Bernal, Camavinga, Brahim Diaz, Ceballos, Yoro, Christensen, Araujo, Ito, Stanisic, Oscar Bobb, Boey, Botman, Odegaard.
Es most csak a nagyokat neztuk, es csak egy par pelda volt.

De persze kell a FIFA KlubVB, kezdojon a szezon mar augusztus elejen/kozepen, mikozben az elozo szezon a Copa es az EB miatt eltart julius kozepeig.
Jaa, es meg Olimpia is volt egyeseknek...

Dehat kit erdekel, mert a FIFA, mert a KlubVB, es kezdojenek a szezonok minel elobb mindenhol.

Aztan meg amikor bukas es kudarc az egesz FIFA KlubVB, es mar a megrendezese is kerdeses, mert keptelen a FIFA a TV kozvetitesi jogokat eladni, ennyire erdekli az Usat a futball... , akkor az egesz FIFA rohan Katarba, meg az Emirsegekbe, meg persze a Szaudiakhoz, hogy mentsek meg a sorozatat, adjak el ok a jogokat, es segitsek ki a futball vilagat mint az egyetlen lehetseges megmento.

Undorito es mocskos egy szervezet ez a FIFA ugy ahogy van.
Most meg a jatekosok szivjak meg ezt, es persze mi szurkolok.
Egyes helyeken egyesek orulnek Bremer serulesenek, aztan majd ha kidol nalunk teljes szezonra pl Thuram vagy Martinez, vagy Calhanoglu a FIFA agymenese miatt, akkor meg majd vakarhatjuk a fejunket.
Cupi

interfan írta: 2024.10.03. 15:03

UEFA-t se hagyd ki....Nemzetek ligája meg hasonló bóhóckodások amikre elmennek lesérülni a top csapatok játékosai....na meg az átalakított kibővített új BL amivel még több meccs van.....normál esetben van 8 meccsed /ami már 2-vel több mint régi rendszerben/ de ha a selejtezős helyen végzel akkor még lesz még 2....10 meccs és ez még nem a kieséses szakasz....nevettséges....tök mind1 a több pénz....
vaskalap

Hozzászólás Szerző: vaskalap »

bizzunk benne
Szép eredmény,aki nem látta,de azért tegyük hozzá,hogy amennyi helyzetet kihagytak a németek,nem 1,legalább 3 meccset meg lehet nyerni,és ez nem túlzás.
interfan

Cupi írta: 2024.10.03. 15:19
interfan írta: 2024.10.03. 15:03

UEFA-t se hagyd ki....Nemzetek ligája meg hasonló bóhóckodások amikre elmennek lesérülni a top csapatok játékosai....na meg az átalakított kibővített új BL amivel még több meccs van.....normál esetben van 8 meccsed /ami már 2-vel több mint régi rendszerben/ de ha a selejtezős helyen végzel akkor még lesz még 2....10 meccs és ez még nem a kieséses szakasz....nevettséges....tök mind1 a több pénz....
Csak egy dolgot felejtesz el, hogy ezt az uj BL-t kerte mindenki, szo szerint minden csapat ezert sirt, ezt akarta, ezert harcolt eveken at.
Most megkaptak.
Ott az elkepeszto penz, meg a csabbol is a penz jon, mindenki erre var, mindenki olyan boldog mint meg soha.

Ellenben a FIFA KlubVB-t nem kerte senki, nem akarta senki, nem harcolt erte senki.
Raadasul meg penz sincs benne, es meg arra is keptelen volt a FIFA, hogy szponzorokat, es TV kozvetitesi jogokra vevot talaljon.
Most meg mennek sirva Katarba, Emirsegekbe, meg a Szaudiakhoz, hogy legyszives segitsegek, mentsetek meg a futballt, es hasonlo.
Cupi

interfan írta: 2024.10.03. 15:29
Csak egy dolgot felejtesz el, hogy ezt az uj BL-t kerte mindenki, szo szerint minden csapat ezert sirt, ezt akarta, ezert harcolt eveken at.
Most megkaptak.
Ott az elkepeszto penz, meg a csabbol is a penz jon, mindenki erre var, mindenki olyan boldog mint meg soha.

Ellenben a FIFA KlubVB-t nem kerte senki, nem akarta senki, nem harcolt erte senki.
Raadasul meg penz sincs benne, es meg arra is keptelen volt a FIFA, hogy szponzorokat, es TV kozvetitesi jogokra vevot talaljon.
Most meg mennek sirva Katarba, Emirsegekbe, meg a Szaudiakhoz, hogy legyszives segitsegek, mentsetek meg a futballt, es hasonlo.
Szerintem a több pénzt kérték és nem a több meccset. :D
Nemzetek ligáját is ők kérték? Az egy fantasztikus sorozat.....
interfan

Cupi írta: 2024.10.03. 16:35
Most megkaptak.

Tobb meccs = tobb penz, pont ezt kertek, ezt akartak.

Nemzetek Ligajat nyilvan a klubok nem kertek, dehat a klubok EB-t, Copat, VB-t se kernenek.
Szoval ez egy masik tema.
Szovetsegek meg nyilvan orulnek, mert jo kis penzt hoz nekik a valogatott a Nemzetek Ligajaval.
Festa

Hozzászólás Szerző: Festa »

Cupi írta: 2024.10.03. 16:35
Most megkaptak.

Igy van az NL-re semmi szükség lenne ráadásul illetve e beiktatott két hetes válogatott szünet alatt egyesek többször átrepülik a fél világot.Ráadásul presztízse annyira nincs mint a klub Vb-nek.
interfan

Kivancsi leszek mi lesz a dontes a Juventusnal.
Nyilvan mar jonnek a jobbnal jobb nevek KH posztra telre, valoszinu ott igazolnak majd egy komolyabb nevet.
Ez oke, de mi lesz addig.

Mar bedobtak a klubnelkuli neveket, lasd Matip, Sergio Ramos, Kjaer.
Guintoli allitolag ezeket a neveket vizsgalja.

Viszont Motta allitolag hazon belul, es fiatalokkal oldana meg a helyzetet, es felhozna a Juventus B fiatal Brazil kozephatvedet Pedro Felipet.
Pedro Felipe 20 eves a Juventus U23 KH vezere.

Egyebkent Mottat ismerve en ezen sem lepodnek meg.
Csak iden, csak ezalatt a par honap alatt, mennyi es mennyi fiatalt vitt fel a Juventus B-bol az A csapatba.
Sot nem csak hogy felvitte oket, hanem jatszatja oket, es epit is rajuk.
Lasd:
Savona, Rouhi, Mbangula, sot meg ott van a serult Adzic is.
Nem semmi ez par honap alatt.
Igaz Allegri kezdte meg a fiatalokra epitest, fiatalokat felhozni, jatszatni, epiteni rajuk.
Lasd: Fagioli, Miretti, Huijsen, Nicolussi, Iling, Yildiz, Soule.
interfan

Azert a PL-bol valo "kukazas" iden is bejonni latszik.
Es mar hanyadik ilyen, hogy a PL-ben gyenge jatekosok Olaszorszagban hirtelen kiemelkedoek lesznek.
Most is latjuk McTominay a Napoliba, sot ott van Emerson Royal a Milanba aki ha nem is klasszis, Serie A szinten abszolult egyben van.
Dehat tavaly is ott volt Loftus, Pulisic, es lehetne hozni az azelotti eveket is.
Na meg a sajat peldainkat pl Lukaku, Sanchez, Young, Darmian, Mkhitaryan.
Nyilvan vannak ellenpeldak is, de azert sokkal-sokkal nagyobb arany a bevalt kategoria.

Ellenben a Serie A-bol a PL-be igazolo jatekosok tekintetben meg sokkal tobb a bukta, mint a bevallt.
Tehat pont forditott a tortenet meg a PL-be Olaszba igazolok tekinteteben.
Anonym alkesz

Hozzászólás Szerző: Anonym alkesz »

Úgy néz ki visszanyal a fagyi, látva a Juventust olyan mintha szembeszélben pisálnának. :lol: :lol:
Nápolyi és Milán meccseket láttam eddig a szezonban akiknek mindig fúj a bíró, ez volt az első kettő Juventus meccs, de kemény amilyen bíráskodás volt. :lol:
Nem baj, majd visszazuhannak megint a középmezőnybe.
R9.

Anonym alkesz írta: 2024.10.06. 14:41 Úgy néz ki visszanyal a fagyi, látva a Juventust olyan mintha szembeszélben pisálnának. :lol: :lol:
Nápolyi és Milán meccseket láttam eddig a szezonban akiknek mindig fúj a bíró, ez volt az első kettő Juventus meccs, de kemény amilyen bíráskodás volt. :lol:
Nem baj, majd visszazuhannak megint a középmezőnybe.
Vlahovic befejezesei Arnautovic szinten vannak jelenleg :D
interfan

R9. írta: 2024.10.06. 18:40 Vlahovic befejezesei Arnautovic szinten vannak jelenleg :D
Es akkor meg finomam fogalmaztal.

Amig a Juventusnal nem lesz egy csatar aki kepes folyamatosan golokat loni, addig mindig lesznek gondok.
Vannak jo szelsok, de igazan jo csatar nincsen.
Papiron szep a 9 meccs = 7 Vlahovic golt, de azert ebbol volt 3 tizenegyes, a 9 meccs = 4 akciogol meg mindjart nem annyira szep. Foleg ha ehhez hozzaveszuk az altalad emlitett helyzet kihasznalast.
Lehet nalunk sem jo Martinez merlege, sot az eddigi teljesitmenye sem, de nalunk van egy Thuram aki 8 meccs = 7 golnal jar, es ebbol mind a 7 akciogol es 0db tizenegyes.

Nyilvan utolag okos az ember, de a Juventus elkoltott 206m eurot, es zartak egy -103m euroval, lehet jobban jartak volna ha ebbol a penzbol vesznek egy komoly csatart is.
Dan-i-nter

Hozzászólás Szerző: Dan-i-nter »

Kissé komédiába illő (3 kimaradt, 1 meg nem adott 11-es), de egyébként színvonalas mérkőzésen a Fio elverte a kuzinokat. Megérdemelt hazai győzelem, Fio több góllal is nyerhetett volna. Nyilván csak 7 meccs ment le eddig, de nem hinném, hogy a Milan-nal kellene számolni a véghajrában, Fonseca full középszer továbbra is.

Fio legjobb nyári változtatása Italiano távozása volt, Palladino ahogy a Monza-val, velük is kifejezetten lendületes focit játszat, egy nem össze szokott, viszonylag közepes kerettel. (Míg Italiano copy-pastázta a kreativitást nélkülöző, kiteszem szélre aztán beadom fociját Bolognában).
interfan

Festa írta: 2024.10.06. 22:54 Ennyi előnye volt a derbinek,hogy a nyakunkon maradt Fonseca ;)
Dan-i-nter írta: 2024.10.06. 22:57 Fonseca full középszer továbbra is.
Annyira tipikus Olasz story az egesz, hogy azt elmondani nem lehet.
1 meccs 1 gyozelem elfed minden korabbi hulladekot, minden korabbi gyotrelmet, es az edzot megmenti honapokra...
Pedig ugyanaz a mocsok, ugyanaz a sartenger, es ugyanaz a gyotrelem van mint a gyozelem elott.
Te jo eg mi is hanyszor ateltuk ezt Stramaccioni, Mancini, Pioli, Ranieri, es hasonlo "zsenialis" edzoinkkel.

Na de vissza a Milanhoz.
Mar magat a dontest sem ertette igazan senki, mikozben lathatoan jobb elerheto edzok is voltak.
Aztan mint kiderult Ibrahimovic dontese volt...
Ennek kesobb jelentosege is lesz.
Mivel jottek a pocsek eredmenyek sorban, a kilatastalan es remenytelen jatek, dehat Fonsecat nem lehetett elovenni, mert Ibrahimovic hozta, es mint tudjuk o a fonok mindenki neki dolgozik es engedelmeskedik.

Aztan amikor mar annyira melyen voltak amennyire csak lehet, Fonsecat muszaj volt elovenni, hiaba a Nagy Sved/Bosnyak legenda dontese es fonoksege.
Mar targyaltak is a jeloltekkel, pl Sarri vallalta is volna, es mar megallapodas kozelbe voltak.

Dehat-dehat jott az a bizonyos 1 meccs, ahol jott az a bizonyos gyozelem, es az az 1 gyozelem, ami mindent, szo szerint mindent eltuntetett, az osszes millio meg egy pocsek jatek, kilatastalan helyzet eltunik, es egybol egy "bajnokeselyes" csapat lep elo, mindez 1db meccs es gyozelem miatt, az elozo 1 honap kinszenvedest pedig mindenki elfelejti 1 meccs es gyozelem miatt.

Csak hat minden csoda 3 napig tart, es az bizonyos 1 meccs es gyozelem fantasztikus hatasa is megszunt, es a korabbi pocsek jatekot, kilatastalan helyzetet is szepen visszahozta mivel az sosem tunt el, foleg nem 1 meccs hatasara.

Milan csak akkor lehetne komoly tenyezo, ha Fonsecatol minel elobb megszabadulnak.
Dehat ez az ami nem fog megtortenni, pont az emlitett oriasi okorsegek miatt.
Cupi

Dan-i-nter írta: 2024.10.06. 22:57 Kissé komédiába illő (3 kimaradt, 1 meg nem adott 11-es), de egyébként színvonalas mérkőzésen a Fio elverte a kuzinokat. Megérdemelt hazai győzelem, Fio több góllal is nyerhetett volna. Nyilván csak 7 meccs ment le eddig, de nem hinném, hogy a Milan-nal kellene számolni a véghajrában, Fonseca full középszer továbbra is.

Fio legjobb nyári változtatása Italiano távozása volt, Palladino ahogy a Monza-val, velük is kifejezetten lendületes focit játszat, egy nem össze szokott, viszonylag közepes kerettel. (Míg Italiano copy-pastázta a kreativitást nélkülöző, kiteszem szélre aztán beadom fociját Bolognában).
De Gea-t emeljük ki. Hatalmasat ment tegnap. Ha belegondolunk 1 évig nem volt klubja. :shock: Szépen visszahozta magát.
interfan

Cupi írta: 2024.10.07. 08:01 De Gea-t emeljük ki. Hatalmasat ment tegnap. Ha belegondolunk 1 évig nem volt klubja. :shock: Szépen visszahozta magát.
Es kapott kemeny 1,2m euros fizetest, 0 euro alairasi penzt, es mivel klubnelkuli volt az atigazolasi dija is 0 euro volt.

Ezzel szemben nalunk Josep baratunk 13,5m euro volt, (ami az osszbevetelunk es osszelkoltott igazolasi penzunk 67%-a) es kapott 1,5m euros fizetest.
Cupi

interfan írta: 2024.10.07. 08:05
Cupi írta: 2024.10.07. 08:01 De Gea-t emeljük ki. Hatalmasat ment tegnap. Ha belegondolunk 1 évig nem volt klubja. :shock: Szépen visszahozta magát.
Es kapott kemeny 1,2m euros fizetest, 0 euro alairasi penzt, es mivel klubnelkuli volt az atigazolasi dija is 0 euro volt.

Ezzel szemben nalunk Josep baratunk 13,5m euro volt, (ami az osszbevetelunk es osszelkoltott igazolasi penzunk 67%-a) es kapott 1,5m euros fizetest.
Jó mondjuk már nem a jövő embere mert 34 lesz novemberben. Viszont az is tény a kapusok akár 38 éves korukig is ott lehetnek top szinten. ;) Tehát egy 3-4 erős szezonja még simán lehet.
interfan

Cupi írta: 2024.10.07. 08:14
interfan írta: 2024.10.07. 08:05

Jó mondjuk már nem a jövő embere mert 34 lesz novemberben. Viszont az is tény a kapusok akár 38 éves korukig is ott lehetnek top szinten. ;) Tehát egy 3-4 erős szezonja még simán lehet.
Es meg hany kapus volt aki fiatalabb, es ingyen kolcson + sima opcioval, magyarul 0 euroert lelehetett igazolni a nyaron.

Turati (24 eves) 0 euro
Gollini (29 eves) 0 euro
Ryan (32 eves) 0 euro
Pau Lopez (29 eves) 0 euro
Cupi

interfan írta: 2024.10.07. 08:31

Es meg hany kapus volt aki fiatalabb, es ingyen kolcson + sima opcioval, magyarul 0 euroert lelehetett igazolni a nyaron.

Turati (24 eves) 0 euro
Gollini (29 eves) 0 euro
Ryan (32 eves) 0 euro
Szerintem van a háttérben valami amit nem tudunk....más magyarázatom nincs arra, hogy az öreg Marotta aki imádja az ingyen/kölcsön érkezőket majd pont egy kapusra költ el majdnem 15 milliót.....
interfan

Cupi írta: 2024.10.07. 09:04

Turati (24 eves) 0 euro
Gollini (29 eves) 0 euro
Ryan (32 eves) 0 euro
Szerintem van a háttérben valami amit nem tudunk....más magyarázatom nincs arra, hogy az öreg Marotta aki imádja az ingyen/kölcsön érkezőket majd pont egy kapusra költ el majdnem 15 milliót.....
Nalam az osszeeskuves elmeltektol a magyarazat racionalisabb, hulyek voltunk es ennyi.
Akarki akarmilyen okos lehet, akarmennyi penze lehet, az is gondolkozhat rosszul, lathat rosszul dolgokat, es hozhat rossz dontest.
matrix23

Hozzászólás Szerző: matrix23 »

interfan írta: 2024.10.07. 09:08

Turati (24 eves) 0 euro
Gollini (29 eves) 0 euro
Ryan (32 eves) 0 euro
Nalam az osszeeskuves elmeltektol a magyarazat racionalisabb, hulyek voltunk es ennyi.
Akarki akarmilyen okos lehet, akarmennyi penze lehet, az is gondolkozhat rosszul, lathat rosszul dolgokat, es hozhat rossz dontest.
Szerintem is lehetett valami a háttérben. Akkoriban nagyon mentünk Gudmundsson-ért, lehet rá szereztünk ezzel egy elővásárlási jogot, csak a selejt kiszórása nélkül se pénzünk se helyünk nem volt.
interfan

matrix23 írta: 2024.10.07. 09:55

Szerintem is lehetett valami a háttérben. Akkoriban nagyon mentünk Gudmundsson-ért, lehet rá szereztünk ezzel egy elővásárlási jogot, csak a selejt kiszórása nélkül se pénzünk se helyünk nem volt.
Nezd, ha valoban akartuk volna Gudmundssont, elhozhattuk volna ugyanugy.
Osszesen 25m-ert ment a Fiorentinaba.
Mi 20m-ert igazoltuk le a Josep-Palacios parost.
Ha akartuk volna nem azon az 5m euron mulott volna.
Foleg ugy, hogy a Genoa tobb Inter fiatal irant is erdeklodott, tehat az 5m eleg konnyen athidalhato lett volna.
chester0921

Hozzászólás Szerző: chester0921 »

Turati (24 eves) 0 euro
Gollini (29 eves) 0 euro
Ryan (32 eves) 0 euro
Szerintem Martinezben a szakmai vezetés Sommer nyugdíjba vonulása után az első számú kapusjelöltet látta, ezért befektetési jelleggel megvették a spanyolt, így bebiztosítva hosszú távon a kapuskérdést. Ezzel csak annyi baj van, hogy valószínűleg túlbecsülték a kvalitásait, másrészt Inzaghi nem az az edző, aki fokozatosan be tudná építeni Martinezt, szerint max 5 meccset fog kapni az idényben (feltéve persze, ha nem sérül le a svájci).
cuchu11

Hozzászólás Szerző: cuchu11 »

chester0921 írta: 2024.10.07. 10:28

Szerintem Martinezben a szakmai vezetés Sommer nyugdíjba vonulása után az első számú kapusjelöltet látta, ezért befektetési jelleggel megvették a spanyolt, így bebiztosítva hosszú távon a kapuskérdést. Ezzel csak annyi baj van, hogy valószínűleg túlbecsülték a kvalitásait, másrészt Inzaghi nem az az edző, aki fokozatosan be tudná építeni Martinezt, szerint max 5 meccset fog kapni az idényben (feltéve persze, ha nem sérül le a svájci).
Azért ezt most nem varrnám kizárólag Inzaghi nyakába. Az olasz kupában gondolom a spanyol fog védeni. Ennél komolyabb
rotálás a kapusoknál nem nagyon szokott bevállni. Persze a koncepció, hogy úgy építsenek fel egy kapust, hogy az nem véd,
az számomra is erősen kérdéses.
interfan

chester0921 írta: 2024.10.07. 10:28

Egyetertek, szerintem is ennyi a story.
Valakit latott valamit ebben a Josep Martinezben ami valojaban nincs ott, ezert lett egy rossz dontes.
Millio meg egy erthetetlen es buko igazolasunk volt Marotta elott, dehat Marotta korszakban is vannak homaly dontesek ami nem az edzoe.
Ettol fuggetlenul nem mindegy, hogy 80% a jo dontes, es 20% a rossz dontes, vagy forditva ami jellemzet minket hany evig...

Remeljuk az idei nyari rossz dontesek nem kerulnek majd tul sokba a palyan es az eredmenyekben.
interfan

Kicsit sajnalom a Genoat.

https://www.calciomercato.com/news/geno ... dita-10811

A 777 Partners maganbefektesi alap becsodolt.

A befektesi csoport osszes futballklubja a hitelezo A-Cap hitelbefekteto kezebe kerult, akik elkezdtek eladogatni a klubokat es arverezesre bocsajtani.
Ezen kivul a 777 Partners Londoni irodait is lefoglaltak, es kilakoltattak oket.
Szinten lefoglaltak es elarvezerznek egy Yachot es egy maganrepulot.
Korabban 8 foci csapat volt a 777 Partners tulajdon, ebbol mar 6 csapatot elarverezett es eladott a A-Cap hitelbefekteto a behajtasi folyamatban.
Mar csak a Genoa es a Hertha maradt amit el kell adnia a hitelbefektetonek.

Genoa likviditasi hiannyal nez szembe, a jatekosokat, alkalmazottakat fizetni kell, valamint az Olasz allam fele fenallo tartozast amit a Covid ota halmoztak fel az eves vesztesegek tekinteteben, ezt mar csak a hitelbefketeto A-Cap tehet meg egy tokeemeles formajaban.
Amennyiben nem fizetik a fizeteseket, akkor a Lega kizarja oket az elso osztalybol.
Mivel ha a Genoat kizarjak, a klub megszunhetne, ez pedig a klub erteket a nullahoz vinne, ezt pedig az arverezest vegzo hitelbefekteto sem akarna.
Viszont az A-Cap hitelbefekteto is likviditasi gondokkal kuzd, es nem tud igazan befektetni semmibe pluszt penzt.
A Genoa vezerigazgatoja elmondta, a klub elado, es varjak az uj tulajdonost.

Genoa termeszetesen mint mindenki az egesz vilagon a Kozel Keleti gazdag Allamoktol varja a megoldast, es felajanlottak a klubot nagyon olcson a Szaudiaknak.
Viszont a Szaudiak nem igazan mutattak erdeklodest.
Masik akiknek felajanlottak a klubot, a Spanyol olaj es gazipari vallalat, akiknek a tulajdonosa nem a Spanyol allam, hanem az Arab Emirsegek altal vezetett Mubadala.
De jelenleg onnan sincs erdeklodes.

Sajnalom, hogy idejutott a Genoa, nem ezt erdemelnek.
Sajnos ezekkel az Amerikai maganbefektetesi alapokkal sem egyszeru az elet, es tortennek nem egyszeru dolgok.
interfan

Milan-Hernandez story is erdekes.
Mar nyaron is vitte volna a Real, de a Milan ilyen 80m korul kert.
Viszont Hernandez szerzodese 2026-ban lejar, tehat ha nem hosszabbitanak, akkor jovonyaron sokkal olcsobban tudna vinni a Real.
Hernandez 8-10m fizetest ker a Milantol, jelenleg 4m eurot keres, a Milannal meg ez a 8-10m fizetes mar nem fer bele.
R9.

ha genoat kizarjak nem torlik az ellenuk levo vesztes pontjainkat es nyerunk vele 2 pontot? :D
interfan

Skriniar elmondta, nyaron a PSG valoban kozolte vele, nem szamitanak ra, es keves lehetosege lenne csak ha maradna.
Skriniar megerositette, a Napoli, Roma, Al Nassr, es meg tobb csapat is megvette volna ot, viszont o ugy dontott marad, mert mennyire szereti a PSG-t, megakarja mutatni mire is kepes, es harcolni akar a helyert.

Gazzetta mai cikke szerint a Juventus egyik elsoszamu jeloltje januarban Skriniar a serult Bremer helyere.
Interfan1000

Hozzászólás Szerző: Interfan1000 »

Valójában Skriniar mennyire szereti a fizetését… :lol:
Cupi

Interfan1000 írta: 2024.10.10. 15:31 Valójában Skriniar mennyire szereti a fizetését… :lol:
Ja. Pont erre gondoltam én is. :D Biztos azért maradt mert annyira szereti a PSG-t. ;)
Gondolom ha valós volt azoknak a csapatoknak a megkeresése akkor a Napoli, Roma biztos, hogy nem fizetett volna neki annyit mint amennyit ott keres. Arabok talán de gondolom oda meg még nem akar menni.
interfan

Juventusnal a tervek megvannak, kerdes mi lesz belole.
KH posztra zaporoznak a nevek telre:
Hato, Skriniar, Faes, Debast, es meg lehetne folyatni.
Sot Lukeba is felmerult, igaz o nyarra.
Elore meg Openda, David.

Jo nevek persze, de egy Openda kb 100m euros nev.
Ilyen Lukeba is boven 60-70m.
Es hat Hato sem 30-40m lenne.

Es ha Juventus.
Szamomra megdobbento, hogy Douglas Luiz eddig mennyire homaly, es mennyire nem megy neki.
Es hat valahogy a nagy nevek, a nagy osszegu igazolasok eddig nem az igaziak.
Koopmeiners sem az igazi, N.Gonzalez sem.
Pedig ez a harom jatekos osszesen tobb mint 140m euroba kerult a Juventusnal.
Nyilvan valtozhat meg a helyzet, de milyen erdekes, hogy egyelore a futball vilag szamara tavaly kb senki altal nem ismert Savona, Mbangula, es a korabban mar felepitett sajat nevelesek pl Fagioli, Yildiz viszik.
interfan

Mennyire erdekes megszolalasok ezek az Olasz futball helyzetet, a stadion tema, es akar az Inter helyzete kapcsan is.

Scaroni Milan elnoke:
Amikor idejottem 180m volt a bevetelunk, most 450m, egy sportcsapatnak nyeresegesen kell mukodni, nem pedig ugy mint a Moratti-Berlusconi eraban ahol csakis a penzt emesztette fel egy klub.
Az Olasz Kormany semmit nem csinal, csak eltorolte az adokedvezmenyt is, amivel csak artanak.
Egesz Olasz futball modernizalni kellene surgosen.
Amikor egy Amerikai befekteto megvesz egy klubot azt gondolja, az Olasz futball evtizedekkel levan maradva a modern futballhoz kepest.
Tobb tiz ev a lemaradasa az Olasz futballnak az elit kepest.
30 evvel ezelott az Olasz futball a vilag tetejen volt, most meg legjobb esetben is 3.helyen vagyunk, de lehet meg ott sem.
Hat evvel ezelott elmondtam, a San Sirot le kell bontani, regi, elmaradott, elavult, es rossz allapontban van.
Erre az Olasz azt valaszoltak, megorultel, ez a Scala del Calcio, egy mutargy.
Azt valaszoltam, epitenunk kell egy modern stadiont ami jobb lesz.
Lebontottak a Wembleyt is, es egy ultramodern stadiont epitettek a helyere.
Marotta:
Scaroni szavai es helyzetelemzese tokeletesen igaz.
A mecenasok korszaka orokre veget ert, ma egy futballklubnak befektetesnek kell lennie, ami a tulajdonosoknak nyereseget termel.
Fontosak az eredmenyek, de ha nem vagy penzugyileg sikeres, akkor halalra vagy itelve.
Modern uj stadionokra van szuksegunk, nem pedig egy mutargyra ahova hetente 1x kijonnek a szurkolok, egy modern letesitmenyt mindennap hasznalnak mashol.
Elmult 20 evben csak a Juventus, Atalanta, Sassuolo epitett stadiont, ez szornyu, az elmaradasuk evtizedes mas bajnoksagokhoz kepest.
80m euro bevetelunk volt a stadionbol, kepzeld el mennyi lenne egy modern stadionbol.
Lotitohoz is fordultam, miert kellett eltorolni az adokedvezmenyt is, amelyek tobb milliot is hoztak a klub kasszajaba, a csapatok sokkal versenykepesebbek voltak.
Az Olasz Allam evtizedek ota nem tekint egyenragu felnek mindent, ideje ezen valtoztatni. Evtizedek ota munkasoknak nezik a futballistak, de pl CR evente 60m euroba kerult a Juventusnak, milyen munkas kerul ennyibe?
Nem azert vagyok itt, hogy penzt kerjek, hanem azert hogy valtozatassuk meg ezt a rossz rendszert ami hosszu ideje fenall, es ami miatt ott van az Olasz futball ahol.
Leonardo:
En a hosszutavu projektekben hiszek, meg akkor is ha egyre ritkabb az ilyen, es 2-3 evente egyre gyakoribbak a tulajdonosvaltasok.
Sok spekulans es befektetesi alap van akik erre jatszanak.
Csak egy pelda, nezzuk meg mit epitett fel a PSG a hatterben 13 ev alatt, ellenben a Milan 10 ev alatt negyszer valtott tulajdonost, igy hogy akarunk szilard, stabil es jol mukodo projekteket?
13 ev alatt egy markat, egy orokseget, egy modern infrastrukat epitettek fel, valamint kezdik a stadiont is.
Ez ami szerintem szamit, hogy epiteni akarsz, es nem eladni, ahogy ezt teszik az Amerikai alapok.
Egyre kevesebb mar az olyan, hogy egy tulajdonosod van tobb mint 10 evig.
Amerikai maganbefektesi alapok ugy gondoltak, Olasz klubokat vasarolnak, hogy ezzel penzt keressenek, mivel az Olasz klubok a legolcsobbak, valamint olcsobb itt barmit vasarolni mint az Usaban.
Viszont ezek az Amerikai befektesi alapok nem rendelkeznek megfelelo tudassal, nem
ismerik a varost, nem ismerik a klubot, nem erdekli oket a hagyomany a klub tortenelme, igy pedig lehetetlen.
Nincsenek megfelelo vezetoik sem, nincs tiszteletuk sem a klubjuk fele, mivel csak mint egy arucikk tekintenek ra.
Egy futball klubot vezetni nem olyan mint csokit arulni.
Ha ezt nezem, nem latom a jovot, es nem latok koncepciot ebben az Amerikai befektesi alapokban.
Lotito a Lazio tulajdonosa:
Nincsenek tobbe idiota mecenasok, akik dobaljak bele a penzt a csapatokba.
Ma mar befektetesi alapokan vanna, akik penzugyi befekteskent tekintetenek a csapatokra, es penzt akarnak keresni a klubokbol.
Cairo a Torino elnoke:
Az Olasz futball az elmult 5 evben 5 milliard euros veszteseget termelt, ez tarthatatlan.
Ahhoz hogy az Olasz futball megmaradjon, egy teljesen uj rendszere, es uj strategiara van szuksegunk.
Evrol evre csokken az Olasz futball versenyekepessege.
Mashol 4-5 milliard egy evre a TV kozvetitesi jogdij, nalunk 1 milliard.
De minden teren evtizedes a lemaradasunk mas Europai bajnoksagokhoz kepest.
Percassi az Atalanta vezerigazgatoja:
Olaszorszagban nagyon rossz allapotuak a stadionok.
A stadionok nem meltoak a varosokhoz.
Az adokedvezmeny eltorlese sulyos buntetes a futballnak, mivel ezzel volt lehetoseg kulfodrol nagyobb nevu jatekosokat igazolni.
Az Olasz futballnak csak akkor van jovoje, ha epit az utanpotlasra.
Mi nagyon sok utanpotlas jatekost kepzunk ki, ez a legnagyobb eredmenyuk, erre vagyunk a legbuszkebbek, ez a jelen es jovo, epiteni kell a sajat akademiara es sajat utanpotlasra.
PellerG

Hozzászólás Szerző: PellerG »

interfan írta: 2024.10.11. 07:39 Szamomra megdobbento, hogy Douglas Luiz eddig mennyire homaly, es mennyire nem megy neki.
Én őt ahogy már többször írtam, tényleg top 6-os, 8-asnak tartom.
Viszont nagyon nem a 4-2-3-1 az ő posztja, két szűrővel.
Pl nálunk sztem klasszis lenne Calhanoglu jelenlegi szerepkörében.
OFF vége.
P-Inter

Hozzászólás Szerző: P-Inter »

Persze, legyenek nyereséges klubok, miközben még dinamikusan növekedjenek is. Mese habbal. Ja, és természetesen gonosz állam bácsi, aki nem ad adókedvezményeket, brühühü. Mindjárt sajnálom őket.
interfan

k.tomi880421 írta: 2024.10.11. 23:15 Cambiasot én még a Genoában láttam játszani és már akkor felfigyeltem rá egyrészről a nevére majd a teljesítményét is figyelembevéve, hogy igenis egy jó kis játékos lesz. Engem nem lepett meg a mostani teljesítménye tekintve milyen lehetőséget láttam benne annó míg a Genoában játszott. Fifában már 2-3 évvel ezelőtt is megvettem BHV cserének mert az az eredeti pozija.
Erdekesseg, hogy a Real es Ancelotti egyik elsoszamu jobbhatved jeloltje o.
Mar nyaron 40m-t fizettek volna, de mind a Juventus, mind Cambiaso hatarozottan elutasitotta a Realt, es nem akar a Realba szerzodni.

Milan meg telen akar egy ujabb KP-t.
Ricci az elsoszamu cel, alternativa pedig a Chukwuemeka, J.Cardoso, es az ex Interes Casadei.
Válasz küldése