Curva Nord Milano 69 (Az ultrák birodalma)

Minden ami a csapattal kapcsolatos

Moderátorok: internaZIOnaLe, Interiscoming

intertomega

Re: Curva Nord Milano 69 (Az ultrák birodalma)

Hozzászólás Szerző: intertomega »

Tommy írta:Nagyon jó video: http://www.youtube.com/watch?v=kiQJCtF6 ... r_embedded
ULTRAS LIBERI! A.C.A.B.

Mint mindenben általában ebben is van igazság és csúsztatás is.
Kérdés : Miért járnak annyira kevesen meccsre Magyarországon ?
Megnézve az általad feltett filmet és a visznylag hosszú életem tapasztalatait átgondolva véleményem szerint azért mennek ki kevesen mérkőzésre mert :
1. Gyenge a produktum ! Kevés a játékos egyéniség, rosszak a meccsek !
2. Stadionok ! Ocsmány állapotban vannak a ,,stadionok'' . (van 1-2 kivétel)
3. Szurkolók ! Ultrák között van - nem kevés ,,huligán''. Ezek csak és csak a balhé miatt mennek ki ! De nem csak ultrák léteznek meg huligánok. Vannak ott csendesebb de hűséges szurkolók is . (voltak ) .../folytatom................
Tommy

Hozzászólás Szerző: Tommy »

De az a baj, hogy az ultrákat állítsák be bűnbaknak, meg bűnözőknek.. És azt hajtsa a média, a kormány meg mindenki, hogy ők miatt nem mennek ki a meccsekre, ami egy óriási hazugság, csak a szokásos terelés, ahelyett hogy az igaz problémával foglalkoznának. De mondjuk kb. minden országban az ultrákra utaznak, mert ők mellettük nem nagyon van aki kiálljon, és mert a modern foci fő ellenségei, utolsó akadályai ők.. Első 2 pontoddal egyetértek, legfőképpen emiatt nem járnak ki meccsekre, na meg mert agyonvan bundázva az egész NB1... 3 pontodba van igaz, de ez minden országban megvan. Balhék mindenhol vannak, a környező országokba azért jóval durvább balhék szoktak lenni mint itthon, de még az olaszoknál is ennél több és komolyabb balhék szoktak lenni, ezért nevetséges mikor más országokkal példálóznak, hogy ott már bezzeg megoldották, ami egy óriási hazugság szintén.
intertomega

Szóval folytatnám.
Tomi, persze igazad van abban , hogy külföldön sokkal több a balhé.
Most nézd közös kedvencünk táborát. Balhéznak ? Igen ! A stadionban ? Nem !
Elegánsabban intézik el . Te is én is sokszor voltunk kint. Láthattad , hogy mennyi csaj , párdon kis hölgy is jár az INTER meccseire. Meg sok-sok kis srác is. Sőt számos családot is láttam meg nyugdíjasokat -idős- veterán intereseket is . No most ki anagyobb drukker ? Aki állandóan ,,merdázik'' vagy valami mást is tesz.pl, szurkol. A Nord azért klassz mert végig szurkolja a 90 percet , meg a ráadást. És ünnepel és ez átragad szinte mindenkire. A 15. scudetto utáni örömködést volt szerencsém látni , hallani, és hát részt is vettem benne ! Felejthetetlen !!!!!!!!!!

Nálunk az átlag 1000- 2000 fős ,,tömeg '' csak a trágárságban erős meg egyéb durva dologban. Gyűlölet hangja egy kongó stadionban felerősödik de gondolj csak Milánóra amikor a szurkolás az ének átragad a Nordon kívüli egyéb szektorokra is. Mert 55 -60 000 ember örömhangja más mint az ócska meccsen kint lévő 300, fröcsög a 25 vendégre.
Rendőri túlkapás! Igen van hazánkban ilyen is. De miért kell rohamrendőröknek biztosítani egy NB I.-es találkozót ? Játszunk el a gondolattal ! Nincsenek kint a zsaruk ! Csak kb. 5000 újpesti és 2000 ferencvárosi. Vagy fordítva! Mi történne ekkor ?
a) Semmi ! Mindenki buzdítaná kedvenceit de fergetegesen és a végén a vendég tábort megtapsolva , szép válsztékos édesanyanyelvünk gazdagságából fakadó énekeket dalolgatva hazamennének. :lol: :(
b) Tragédia! Az emberek - ultrák ill. huligánnak nevezett valakik a gyűlöletből fekedóan péppé, matricává, vernék egymást. :(
Vagy tán c) együtt neki a legközelebbi rendőrőrsnek.....
Szóval legyen olyan szektor ahol a fanatikusok tombolnak de inkább szurkolnak. Legyenek olyan szektorok ahol a családok hozzák még a piciket is (engem 5 éves koromban vitt ki 1x a nagypapám) és nők, lányok meg kedves idős emberek is de legyen harcos, küzdős lelkes foci amire érdemes menni !
Tommy

Azért túlzásokba ne essünk.

Olaszországba a szurkolás messze nem olyan jó már mint rég sajnos, nálunk is a Nord 90 percet folyamatosan egy évben talán 2-3* szurkol végig, amugy sok szünet van általában a dalok közt, de ez köszönhető rengeteg kitiltásnak, évek óta folyó ultraellenes intézkedéseknek, sok kanyar meggyengült, és ugye ezt meg is érzik.. Az a csoda egyáltalán, hogy vannak még "kanyarok" olaszországban ilyen ultraellenes intézkedések mellett/után. Bár jó úton haladnak most a szurkolói kártyával, hogy végleg felszámolják az ultramozgalmat.

A gyűlölet.. Ez mindenhol megvan, ne csináljunk már ugy mintha csak magyarországon lenne ez meg. Minden rivális tábor gyűlöli egymást, és a meccseken szidják egymást a táborok, a Nord sem kivétel, sőőt. Kisgyerekek, nyugdíjasok, nők és családok itthon is mennek ki meccsre, de kevesen mert hihetetlen szar a focink, a stadionjaink pedig katasztrófák, ezt itt a fő ok.. Érdekes azért pont azokon a meccseken vannak itthon kint a legtöbben amik elvileg a "legbalhésabb" meccsek.. Stadionban itthon van évente kb 1-2 balhé, és ezt nagyítsák fel, és példálóznak olyan országokkal ahol évente sokkal több balhé van stadionokban és az utcán is, és ahol ez a fajta gyűlölködés szintén megvan, ez a szánalmas, és a médiának köszönhetően az átlagember meg ezt bekajálja.. Csinált már amugy a Nord is a stadionokban balhét régebben. Inter-Milan 2004 bl elődöntő, rémlik gondolom.

Rendőrök nélkül az Inter meg a juve tábor is péppé verné egymást amugy.. Meg rengeteg tábor európában, nem csak a fradisták és újpestiek.

"Mert 55 -60 000 ember örömhangja más mint az ócska meccsen kint lévő 300, fröcsög a 25 vendégre."

Amit fröcsögésnek nevezél, szintén megvan máshol is, de erről hogy csak ennyi ember van kint megint nem az ultrák tehetnek..

"gondolj csak Milánóra amikor a szurkolás az ének átragad a Nordon kívüli egyéb szektorokra is."

Konkrétan kb 1-2 dal van.. Amugy oldallelátósok nem szurkolnak, csak szépen english sztájlban végig nézik a meccset, de nem is nekik kell szurkolni.
hvmetal

Hozzászólás Szerző: hvmetal »

na,de régebben is voltak ultrák,még nagyobb szavuk is volt még is többen jártak meccsre például itthon is.
ha reális esély lenne egy bl csoportkörre,uefa kupa egyenes kieséses szakaszba való jutásra,szar stadion ide vagy oda,na meg akármennyi ultra lenne kint,többeket érdekelne. hagyományokat,életstílust vesznek el emberektől azon dumával,hogy ők miattuk nem mennek ki a családok. Magyarország is... bezzeg,ha meccs után leszúr egy boxos az nem gond. ez megint egy kis akció az ultrák ellen,az indokok meg csak terelés.
nagy hangulat lesz coreo-k,dalok nélkül mondjuk vuvu szart fújó dagadt családokkal. a klubok is pénztől esnek el
Tommy

Na ja ha már az ultrák sem fognak kimenni itthon, akkor ki lesz ott a meccsen, és mennyien? Akkor meg majd siránkoznak, hogy hol vannak a nézők...

Olaszoknál is ugyanez megy, az ultrák a főellenség a rendőrségnél, a kormánynál is, médiában is bár ott valamennyire kapnak teret, ilyen kibeszélős show műsorokban, és elmondhatják az véleményüket nagy ritkán.. Bár azért Olaszország az őshazája az ultrasnak, teljesen ott nem nyomhatják el őket, mert túl sokan vannak. Ott is őket vádolják amugy, hogy miattuk nem mennek ki sokan a meccsekre.. Bezzeg a 80-as 90-es években mikor csúcson volt az olasz ultramozgalom (mint a focijuk) és sokkal több ultra és balhé volt, akkor érdekes módon jóval magasabb volt a nézőszám..
Fan Gusto

Hozzászólás Szerző: Fan Gusto »

Szabadságot az ultráknak! Liberta' per gli ultras!

Világszerte ez megy. Mindenhol a modern focit akarják előtérbe helyezni, létrehozni és ennek a futball élet vezetői szerint az első lépése az ultrák kvázi" eltörlése a föld színéről".

Szurkolói kártya? Beléptető rendszer? Arcfelismerő kamera?... mind, egytől egyig arra jók, hogy megfélemlítsék a meccsre jó szívvel kijáró ultrát attól, hogy szurkoljon tiszta szívből. Ami nálunk megy az nevetséges... Hemingway példája pompásan tükrözi, aki mellesleg a Kispest( azaz a csapatom ) "mélyen tisztelt" vezetője. Ahogy idejött, tönkretett mindent, azzal, hogy kitiltotta számos ultracsoport vezetőjét. Jelenleg a Kaposvári incidens miatt egyébként a kispesti capo is száműzetését tölti miután 15 napot elzárásban töltött. A büntetése fél év kizárás a stadionokból;) Erre már lehet azt mondani, hogy nevetséges és akkor ez még semmi az olaszországi ténykedésekhez képest!

No al calcio moderno!
intertomega

Tom ! Én 1x voltam a Nord-ban, 7 x oldalt az I de főként a II. gyűrűben.
Te csak a Nord-ban.
Én láttam és tapasztaltam , hogy nem spanyolos módon ücsörögnek a szurkolók ! Persze egy újabb kérdés : Kit értünk szurkolón ?

Az aki gyermekkorától 1 csapat mellett kitart haláláig és veszi a jegyet vagy inkább bérletet és ott van minden hazain ? Való igaz az oldalsó szektorok népe - és ők vannak többen , ülve nézik a mérkőzést de forró helyzetnél felugranak és gólnál együtt tombol mindenki ! Egymás nyakába ugranak az emberek . Láttam !!!! Nyilván ez a kanyarból nem érződik.
Vagy az aki csak állva és énekelve , olykor tombolva végig lükteti a meccset na meg persze kíséri a csapatot idegenbe is ? Van amikor csendben van a Nord ? Van de ritkán. Amikor én voltam kint mindig zengett. Lehet , hogy szerencsém volt mert csak győztes mérkőzéseken voltam kint.

Vagy az aki csendben van és csak és csak a gólnál pattan fel aztán újra ücsörög? Idegenbe sose megy !

Szóval annyit kívánnék mondani : Mindenki szurkoló !! Mind a 3 tipus ! Az ultrák színesítik a meccset és óriási szükség van rájuk.
És már boccs de mostanában van 40 000 bérletesünk és a 70-80 -as években volt úgy , hogy csak 31 000 . Ez volt a mélypont . (Na ezt egy magyar csapat mennyire de mennyire irigyelné. )
Ultrákra szükség van huligánokra nincs ! ;) FORZA INTER !!!
Tommy

Én most erről nem vitatkozom, hogy ki az igazi szurkoló, az döntse el mindenki maga, igazából nem is erről beszéltem..

A kanyarban azért nincs mindig rendben a szurkolás, ma már nincs olyan mint régen, hogy minden meccsen végig folyamatosan szurkolnak, sajnos ennek sok oka van, és erről nem az ultrák tehetnek.. Persze nagy meccseken azért mindig minden kanyar odateszi magát, de az más..

1* amugy voltam az oldallelátón, és igen a góloknál felugranak az emberek, meg pár egyszerűbb kórusba ők is beszállnak, de amugy nagyrészben ülve szurkolás nélkül véginézik a meccset. De én nekem ezzel nincs is bajom, mert nem azoktól kell várni a szurkolást akik az oldallelátón ülnek. Ők elsősorban azért mennek ki, hogy megnézzék a meccset, az ultrák pedig azért hogy szurkoljanak, ez nagy különbség.
intertomega

Én sem vitatkozom . Csak beszélgetünk.
Kérlek fogadd el: az is szurkoló aki a kb. 60000 -ből az 50 000 -be tartozik.
2005-ben a Fiorentina meccsen olyan drukkolást tapasztaltam , hogy ihaj. :D
Lezárva : Mindenki szurkoló. Aki végig énekli és tombolja a meccset épp úgy mint az aki esetleg végig üli :oops: ...de az is az INTER drukkere ! Érted ?

Nyilván korhoz is meg családi állapothoz meg egészséghez meg akár világnézethez is köthető , hogy ki milyen vehemenciával és hogyan szurkol a csapatnak. Tehát nem csak az ultra szeretheti a csapatot hanem pl. csendesebb kolléga is ! ;) na ...FORZA INTER !!!
Tommy

De most ez hogy jön ide? Én ilyenről nem is beszéltem, hogy ki az igazi szurkoló meg ki nem.
versenyszellem

Hozzászólás Szerző: versenyszellem »

Tommy írta:Én most erről nem vitatkozom, hogy ki az igazi szurkoló,

[...]

akik az oldallelátón ülnek. Ők elsősorban azért mennek ki, hogy megnézzék a meccset, az ultrák pedig azért hogy szurkoljanak, ez nagy különbség.

szerintem értelmetlen kétségbevonni, hogy akik oldalt ülnek azok nem szurkolnak.
itt inkább arról van szó hogy akik a kanyarokban vannak, ők meg vannak szervezve, tudnak dalokat és egyszerűen ezáltal sokkal komolyabb produkcióra képesek.
Míg akik oldalt ülnek, pont azért ülnek ott. nem akarnak egy csoporthoz tartozni. csak meccset nézni akarnak és szurkolni :)
Az hogy ki melyiket választja, annak ezer oka lehet.

szerintem, aki ott van a stadionban azoknak a nagy többsége a csapat miatti elkötelezettsége miatt van ott, bármilyen formában is fejezi ezt ki egy meccsen :)
Tommy

De a kanyarokba sok olyan ember is van, aki nem tagja egy csoportnak sem, mégis rendszeresen a kanyarba megy mert szurkolni akar a csapatnak. Aki elsősorban szurkolni megy ki a meccsre, az a kanyarba megy, aki nézni az meg az oldalelátóra, egyik ultra másik szurkoló. Ettől függetlenül persze lehet mindkettő ugyanolyan fanatikus, és elkötelezett a csapat iránt, de van különbség a kettő között.
Nia

Hozzászólás Szerző: Nia »

intertomega írta:Ultrákra szükség van huligánokra nincs ! ;) FORZA INTER !!!

Ez egy jó mondat.
De egyébként tök mindegy,hogy hol ülsz vagy hol nem és milyen a vérmérsékleted.Azt,hogy mennyire vagy elkötelezett azt csak saját magad tudod.Nem kell azt semmivel bizonygatni.
Süti

Hozzászólás Szerző: Süti »

Fan Gusto írta:Mindenhol a modern focit akarják előtérbe helyezni, létrehozni és ennek a futball élet vezetői szerint az első lépése az ultrák kvázi" eltörlése a föld színéről".

Én nem értem hgy miért ne férne meg a kettő egymás mellett???

Ultra mozgalom és modern foci.
Tommy

Mert az ultrák modern foci ellenesek.
Süti

És mi az hogy "modern foci", tényleg nem szemétkedésből kérdezem.

Ez miben különbözik a "régi idők focijától", csak hogy klasszikust idézzek. :)

Ennyire idegenkedni talán nem kellene ettől...
interista23

Hozzászólás Szerző: interista23 »

Elég csak megnézni egy régi és egy mostani meccset.A meccs képe irama taktikája teljesen más.Új posztok szerepek vannak.És mára ugye elég pénz szagú lett az egész és egy nagy üzlet és a játék háttérbe szorul kicsit.
Tommy

Na most én ezt nem fogom elmagyarázni Süti. :)

Utána tudsz nézni a googleban.

interista23 utolsó mondatja sokatmondó.
hvmetal

Hozzászólás Szerző: hvmetal »

Tommy írta:Mert az ultrák modern foci ellenesek.

ahogy a "modern foci" is az ultrák ellen.
elég lenne annyi is,hogy az egész rendszer,amely uralja Európa illetve a világ labdarúgását korrupt.
Önös érdek,pénz orientáltság,tradíciók,hagyományok semmibe vétele,manipuláció,országok,szurkolói csoportok szembeköpése és lehetne sorolni még a szurkolói kártyákon keresztül a VB rendezési jogok eladásáig.
Tommy

Na ennyi kb. röviden, tökéletesen megfogalmaztad.

Érdekes lenne ha nem "idegenkednének" attól a modern focitól, ami ellenük van, és a vezetőiknek a fő célja az, hogy felszámolják az egész ultramozgalmat.
Tommy

INTER-cesena

Kép
Kép
Ebben a fociban ahol csak a biznisz és az erkölcstelenség számít az érzelem pedig szinte semmit, jó mindig újra látni, ahogy alázattal futod a kilométereket.. Javier Zanetti az F.C. Internazionale büszkesége. (lehet nem a legjobban fordítottam le, de lényeget szerintem értitek..)
Kép
BlueSky

Hozzászólás Szerző: BlueSky »

köszi aki irt,Materazzis nagyon durva. Soha ne vonuljon vissza!
Amugy tényleg azok a legjobbak és legösszetartobbak mikor az egész stadion ugrál.
Egyszer Jose mestert is láttam ugrálni ha jol emlékszem.

Roma-Lazio kapcsán volt vlm?
BlueSky

Romasat már megtaláltam. Meg is kapták a büntit. Szopacs.
Tommy

BlueSky írta:köszi aki irt,Materazzis nagyon durva. Soha ne vonuljon vissza!
Amugy tényleg azok a legjobbak és legösszetartobbak mikor az egész stadion ugrál.
Egyszer Jose mestert is láttam ugrálni ha jol emlékszem.

Roma-Lazio kapcsán volt vlm?

Josénak sokszor énekelte a kanyar hogy: "José Mourinho salta con noi" (José Mourinho ugrálj velünk) Általában ugrált is, emiatt is nagy arc volt, mert nem csak a játékosokkal de a szurkolókkal is nagyon jó volt a kapcsolata..
Tommy

udinében

Kép
Kép
intertomega

Tomi !
Voltak- e a Nordból Nápolyban ? Nyilván a helyi Interclubból igen, de Milánóból ?
Tommy

Nem tudom, kép még nem volt a táborokról.

Szerintem nem nagyon lehettek, mivel olasz kupa meccs, eziránt pedig a nagycsapatok szurkolói elég gyér érdeklődést mutatnak, meg nápoly alapból 1000 km, és hétközi meccs is volt.. De azt se tudom, hogy egyáltalán mehettek-e, mert tavaly olasz bajnokira nem utazhatott a Nord azért volt üres a vendégszektor, előző 2 évben is kb 100-an voltak lent.
Süti

Tommy írta:Szerintem nem nagyon lehettek

Chivu a 11-ese után a kapu mögé futott a többiekkel, ott volt talán egy kisebb csoport.
Tommy

A palermo ellen:

Kép

Durva mennyire szarul jön át digin az atmoszféra.. Egyszer hallik normálisan a szurkolás, aztán olyan mintha síri csend lenne.. Persze van olyan, mert van mikor van szünet a dalok között ameddig egyeztetnek mi jöjjön.. Letöltöttem olasz kommentárral palermo elleni mecsünket, meg is néztem, kb mintha másik meccset néztem volna.. A háttérben faszául átjött a hangulat, sokszor hangosabb volt a szurkolás mint a kommentátor hangja.. Mondjuk olaszok helyszínről közvetítik a meccset, nyilván így jobban átjön. De meazzának tvn keresztül elég szar azt atmoszféréja, a milan meccsek is sokszor olyanok mintha végig nem lenne szurkolás, és csendben lennének a szurkolók, sok idióta kommentátor meg megjegyzi olyankor, hogy nagyon csendben vannak a szurkolók.. De a csúcs az hétvégén volt Lazio-Fiorentina meccsen.. Egri: "lazio szurkolók elég vérmesek, de most nagyon csendben vannak" közben meg hallik ahogy szurkolnak a háttérben. :lol: Ráadásul elég jól is szurkoltak azon a meccsen.
intertomega

Ezt csak megerősíteni tudom !
A Meazzaban nagyon jó a hangulat - szinte mindig !
Élmény az INTER meccseit élőben élvezni. A TV-n ill. a neten nem jön át az atmoszféra vagy csak alig. A riporterekről meg csak annyit . Aki volt már Milánóban ritkán mond ökörségeket a szurkolásról, szurkolókról. Aki meg a stúdióból közvetít hatalmas marhaságokat is képes szólni . Pl. egy Milan - Inter derbiről kb. 6 éve. ,, A stadionban 70 000 Milan szurkoló szemben 9000 ezer Inter drukkerrel. Ebből is látszik melyik a népszerűbb csapat a városban.''
Elfelejtve a kiírás szerinti és ebből adódó megbeszélt arányokat. Vagy :,, Több a Juventus drukker Milánóban mint az Inter és Milan szurkoló összesen ! '' Nos ezt Fülöp László tudta kipasszírozni magából. Vagy . ,, Nagyon foghíjas a lelátó''
ez pedig szintén a magyar stúdióból valaki - akkor amikor a vendég szektort az I. kék gyűrűbe a kapu mögött és attól kicsit beljebb helyezték el. Ezért szinte kongott a kapu mögötti szektor(ok). A kamera ha nem pasztázott a felső gyűrűkbe valóban kevésnek tűnt a nézők száma. Így is a 50-55 000 azért megszokott lenni. Forza INTER !!!
sorger=giallo

Hozzászólás Szerző: sorger=giallo »

Még egy sziporkázó megjegyzés Fülöp Lászlótól: "Vieri saját bevallása szerint a szívében őrzi a kék-fekete múltját, amit az is bizonyít, hogy gyorsan lelépett a Milántól és a mai napig szoros kapcsolatot ápol az Inter vezetőségével". :roll:

FORZA INTER!!!
interista23

Hozzászólás Szerző: interista23 »

Tommy írta: Letöltöttem olasz kommentárral palermo elleni mecsünket, meg is néztem, kb mintha másik meccset néztem volna...

Honnan tudtad letölteni mert nekem sajnos nincs digim sem de igazából annyira utálom őket hogy nem is köttetem be már csak a szakkomentárok miatt sem.Elég volt a bl meccsek során hallani hogy pocskondiázzák a csapatot.Youtube-on keresem mindig az összefoglalókat olaszul de megnézném az egész meccset.Megtudod adni a linket vagy az oldalt?Megköszönném :)
Tommy

Az ncorera felrakták, onnét.
realevil

Hozzászólás Szerző: realevil »

de jó, hogy írtad Tommy, akkor szedem én is lefele :D
Tommy

bariban:
Kép

INTER-rioma
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
"A labdarugásnak szüksége van rád, bátorság Mondonico, ne add fel!"

Emiliano Mondoniconak szólt ez a kiírás, korábbi olasz focista, aki jelenleg edző de távoznia kellett az AlbinoLeffe kispadjáról a betegsége miatt, azt hiszem rákos sajnos. Volt korábban a Fiorentina edzője is.
BlueSky

Genoa-milan elött probáltak izmozni a felek.

Inter huligánok akcioirol nem nagyon olvasok manapság. Az atalanta meccsen történt incidens felejthetetlen. Azota se alkotott olyat tábor sztem.
Tommy

BlueSky írta:Genoa-milan elött probáltak izmozni a felek.

Inter huligánok akcioirol nem nagyon olvasok manapság. Az atalanta meccsen történt incidens felejthetetlen. Azota se alkotott olyat tábor sztem.

Szurkolói kártya miatt nem nagyon van semmi, nevetséges idegenbeli létszámokat produkál minden tábor.. Ahol kiváltották többen ott is csak nagy meccsekre utaznak többen, de nagyon sok tábor nem is megy egyáltalán idegenbe a kártya miatt.

Idén atletico ellen volt monacoban egy kis matek, ott bukott az atleticó egy drapit ellenünk, linkeltem arról képet is.. Meg Inter-juvén a stadion előterében volt egy kis box, kb 100-150-en a nordból betámadtak 50-60 juvést, akik szurkolói kártya nélkül mentek a stadionba így nem a vendégbe vették a jegyet, de rendőrök gyorsan közbeavatkoztak, kaptak cserébe a nordtól pár hangránátot, és 1-2 embert elvittek. Meg 3 spurs drukkert böktek meg milánóban, de hát az inkább cigánykodásnak számít.

Ennyiről tudok ami történt, kisebb balhék még lehet voltak de komolyak nem, ha igen akkor arról hallottam volna.

A genovaiak meg szépen felszerelkezve várták a milanistákat, de azok nem nagyon akartak leszállni a buszról, a másik fele meg már a stadion bejáratnál nézelődött kifelé, vicc.
Komax

Hozzászólás Szerző: Komax »

Tommy írta:A genovaiak meg szépen felszerelkezve várták a milanistákat, de azok nem nagyon akartak leszállni a buszról, a másik fele meg már a stadion bejáratnál nézelődött kifelé, vicc.
Mi is történt a múltban?, nem nagyon ismerem a sztorit.
Tommy

Komax írta:
Tommy írta:A genovaiak meg szépen felszerelkezve várták a milanistákat, de azok nem nagyon akartak leszállni a buszról, a másik fele meg már a stadion bejáratnál nézelődött kifelé, vicc.
Mi is történt a múltban?, nem nagyon ismerem a sztorit.

1 genovait késeltek meg 94-ben a milanisták, azóta pedig ha jól tudom egyszer se mehettek genovába.

Így várták a genovaiak a milanistákat:
http://www.youtube.com/watch?v=zbGXgCkH1qw
Tommy

Elég közel voltak a curva nord juvéhoz a srácok, így lövöldözhettek rákétákat, meg dobálhattak petárdákat a szomszédba lazán.
Kép
:D
Tommy

Többször is próbálta a 2 tábor keresni a kontaktot, és próbálták átörni a kerítést de végül az utolsó kapunál rendőrség közbeavatkozott. A meccsen pedig végig lövöldözték át egymáshoz a rakétákat, és dobálták át a hanggránátokat egymáshoz, emiatt volt az hogy kb percenként robbant valami. A hangosbeszélő beszólt, hogy ha nem fejezik be akkor felfüggesztik a meccset ennek ellenére folytatták, így végül a rendőrség bement közéjük és könnygázt is bevetettek állítólag.. Akkor ezért volt olyan nagy füst a kapu mögött, buffont is mutatták egyszer ahogy szalad előre a füsttől messze, mezzel eltakarva az arcát, gondolom a könnygáztál majdnem mefulladt. Gondolom ezért sorakozott fel a kapu mögé egy csomó biztonsági ember, és tűzöltő a 2. félidőben. Az utcán nem tudom, hogy volt-e valami, bár nem valószínű.

Hangulat amugy nem volt valami jó, szurkolást egyik tábor se igazán mutatott be, végig azzal voltak elfoglalva inkább, hogy egymást szidják, de hát derbi d'italia általában ilyen, a kórusok 90% egymás baszogatása. :lol: Szóval csak a szokásos történt a derby d'italián. :D
gyuszi
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gyuszi »

Gondolom ez belefér ide:

http://ultras-tifo.net/news/285-hajduk- ... ation.html

Volt szerencsém kint lenni a mi centenáriumi meccsünkön, hát ott nem lett felgyújtva Milano...
intertomega

gyuszi írta:Gondolom ez belefér ide:

Volt szerencsém kint lenni a mi centenáriumi meccsünkön, hát ott nem lett felgyújtva Milano...

Igen , én is voltam akkor Milánóban és nagyon szép volt az ünnepség a stadionban, de valóban nem lett felgyújtva a fél város. A Dóm téren is volt ünnepség , Mise és hatalmas torta stb. de minden kulturáltan.
Nagyobb volt az őrület a BL győzelmünket követően !!! ;)
Split ? A Hajduk rendelkezik a legrégebbi ultra csoporttal. Persze az eredményeik ?
Tommy

gyuszi írta:Gondolom ez belefér ide:

Ja, azért ott a horvátoknál kicsit nagyobb befolyásuk van az ultráknak.
Tommy

INTER-bayern
Kép
INTER-cagliari
Kép
Kép
firenzében
Kép
Kép
torinóban
Kép
Kép
Kép
intertomega

Tomi
Szerintem az útólsó 5 kép nem a Meazzaban készült.Picit ismervén a stadionunkat ez valami más helyszín. Olaszból a haverod aki küldte eltéveszthette. Persze klassz felvételek !!
Ez nem Milánó. Ez valamelyik idegenbeli meccsünk....de hol :?

FORZA INTER !!!
versenyszellem

Hozzászólás Szerző: versenyszellem »

intertomega írta:Tomi
Szerintem az útólsó 5 kép nem a Meazzaban készült.Picit ismervén a stadionunkat ez valami más helyszín. Olaszból a haverod aki küldte eltéveszthette. Persze klassz felvételek !!
Ez nem Milánó. Ez valamelyik idegenbeli meccsünk....de hol :?

FORZA INTER !!!

a képek feletti szöveget alapul véve, Firenze két kép, Torino három kép :D
Tommy

Valóban nem ott készült, de szerintem oda van írva feléjük, hogy hol készültek ezek a képek. :)
intertomega

Igen - már látom :oops:
csak a fotókat nézegettem.
Válasz küldése