hvmetal írta: ↑2025.10.19. 19:07
Érdekelne neked ki lenne a tökéletes edző. Contet utáltad. ( én is)
Inzaghiról, Chivuról inkább rejtetten, rávezetve írtál/írsz dolgokat.
Szerintem olyan hogy "tokeletes" edzo nincs.
Mindig mindenkinek lesznek hibai, kinek nagyobb, kinek kisebb.
Maradjunk a sajat edzoinknel.
Chivu kapcsan egyelore szamomra a kerdojel van, mert lehet belole egy jo dontes, de egy rossz is, ezt majd az ido donti el.
Conte kapcsan pont par napja irtam ezt:
"
En ot Inter szinten es olasz szinten "top" edzonek tartottam.
Sokkal ellentetben orultem az erkezesenek, mert tudtam minosegi edzo.
(Ellenben sokkal ellentetben a tavozasanak meg jobban orultem)
Mar amikor megjott irtam is, o 2 evnel tobbet nincs egy helyen, a rengeteg-rengeteg balheja miatt.
Arra szamitottam, hogy Conteval a bajnoki meglehet, mert a karrierje azt mutatta, hogy bajnoksag ott van, viszont a BL-ben analfabeta.
En tole pl megkaptam amit vartam:
- Scudetto
- Balhek
- rovidtav
- BL analfabetasag
Tehat nalam az altalad emlitett elvaras/teljesitmeny dolog talalkozott.
"
Es hat vannak az egesz edzokerdesnek egy szakmai. es egy emberi oldala is.
Ott van pl Inzaghi.
O szamomra emberileg egy vegtelenul szimpatikus figura volt.
Szakmailag szamomra kettos a ket kep, de osszesegeben az Inter tortenelmenek resze lesz a 3 ev = 2 BL donto miatt.
Szamomra a 4 ev = 1 Scudetto nagyon fajdalmas, foleg latva milyen minosegu bajnoksagokat buktunk el.
De Inzaghi szakmai megiteleseben ott kell lennie a ket BL dontonek 3 ev alatt, amit meg barhonnan nezunk, tortenelmi eredmeny.
Spalletti peldaul szamomra emberileg egy vegtelenul unszimpatikus figura volt, en ot nagyon nem kedveltem.
De az ember nem baratokat keres, es az eredmeny amit szakmailag letesz a palyara azt erdemes elismerni.
Es abban az idoben, azzal az Interrel ugymond igenis "nagy" dolgokat ert el Spalletti (mert ott mar a BL hely is nagy eredmeny volt, annyi ev sotetseg utan).
Pioli nekem nem, sokaknak szimpatikus volt, nekem meg az sem, szakmailag meg en sosem tartottam ot sokra.
Azt a Scudettot is mi buktuk el...
Persze elvenni nem lehet tole, de most is az a vergodes amit a Fiorentinaval csinal, haat faj nezni.
DeBoer minden teren a legnagyobb 0, idot is felesleges ra pocsekolni.
Mancinit en elso korszakaban kedveltem, igaz ott is volt baromsagai (ilyen Cesar jatszatasa, stb).
Viszont masodik korszaka nagyon nem volt rendben, alig vartam, hogy tavozzon.
Valahogy azt az elso korszakos kedvelest is sikerult elvesziteni, es hat szakmailag is finoman szolva ketes edzo o.
Mazzarri szinten egy unszimpatikus figura.
Elso eveben osszekapta a romokban levo Intert, de 2. evere szetesett az egesz, egyszoval szakmailag is olyan volt az egesz amilyen.
Stramaccioni emberileg szimpatikus volt, dehat szakmailag DeBoer utan a 2.legnagyobb nulla sajnos aki Inter padon ult.
Ranierit en kedveltem, mai napig szimpatikus, es szakmailag is van azert tudas.
Csak hat sajnos nala ha egyszer valami elromlik, abbol mar nincs kiut.
Gasperinire par napja irtam, hogy szamomra a valaha volt legunszimpatikusabb Inter edzo.
Szakmailag ha a teljes karrieret nezem, akkor nyilvan el kell ismerni, hogy letutod tenni dolgokat, de nalunk teljes homaly volt.
Leonardo szinten egy vegtelenul szimpatikus ember, motivalni tudott, erte a jatekosok nyelven, de o nem egy edzo volt, o emiatt szakmailag nem volt erre alkalmas, es ezt o maga is tudta, sose akart igazan o edzoskodni.
Lehet lehetett volna belole valaki, ha akarja ezt a szakmat es erdekli, dehat nem.
Benitez szamomra szinten rettento unszimpatikus.
Viszont igy tizenevek utan visszagondolva, abszolult igaza volt akkor, es ha azokat a dolgokat tesszuk amiket o kert, akkor talan nem kezdodik ott el az a vegtelenul sotet korszak kezdete.
Szakmailag volt mogotte tartalom.