Francesco írta:Az én bizalmam továbbra is töretlen Benitezben. A nagy csapatok közül még így is mi kezdtük a legjobban a szezont. Más...
A tegnapi mérkőzésen mindenki láthatta, hogy miért tart ott a Serie A, ahol tart. Remélem, hogy az új koncepció beválik és ismét meghatározó bajnokság lesz (értsd. benne az első kettő legerősebben).
-Szánalmas játékvezetés (Minden egyes mérkőzést szétfújnak a bírók)
-Szánalmas fetrengés (A játékosok döntő többsége imád színészkedni így az első pont valamelyest érthető)
-Lassú tempó (Ezen a mérkőzésen is jellemző volt, hogy a legtöbb játékos csak álldogált sok esetben gyepen)
-Sztárok hiánya (Sajnos az utóbbi időben azok a sztárok kerülnek ide, akik máshol megbuktak, vagy már öregek.
Ezeken felül az stadionok és a szervezés is megérne pár szót, de az nem tartozik szorosan a meccshez.
Jelenleg a Premier League, La Liga, Bundesliga a sorrend és utána jön holtversenyben a Serie A és a francia pontvadászat. Hogyha a meccsek színvonalát nézzük (nem taktikai szemmel, hanem látványra), akkor a francia bajnokság is otthagyta az olaszt. Mindez 5 év alatt.
Igazolni és eladni pedig azért kellett volna, hogy új impulzusok érjék a csapatot és maximális legyen a győzni akarás. Jelenlegi ! forma alapján Maicon és Milito mellett Chivu is nyugodtan távozhatott volna. Ebben a bajnokságban egy Inter szintű csapatnak végig 5-10 ponttal kéne a többiek előtt lébecolnia. Ez most is meglehet még, én bízom Benitezben ám nem tudom mi lenne a jó:
-Szerepeljünk elfogadhatóan? És akkor nem lesz erősítés télen.
-Ne legyünk a tabella élén (de lemaradva se nagyon)? És vásároljunk pár posztra játékost.
Forza Inter!
Ennyire súlyosan azért nem látom a helyzetet, a meccset körülvevő miliő nagy távolságra van még - pozitív irányban - a francia élvonaltól. Sztárok helyzetében is messze jobb a Serie A és bár nem ismerem annyira behatóan a francia első osztályt, de ahhoz képest annyira lassúnak sem mondanám a játékot.
Én is néha megkongatom a vészharangot, mert az tény, hogy a Premier League a Serie A előtt van, ahogy egyébként mindenki előtt, de a La Ligában lehet akármilyen jó is az a két csapat, jóllehet mindkettő erősebb is mint az Inter, ott évente 2 meccs van - túlzok - ami eldönti a bajnokságot és slussz.
Lehetnek persze ott is meglepetések, akadnak is, de hol van olyan top bajnokság, ahol nagyobb a különbség az első két helyezett és a harmadik helyezett között, mint a középmezőny eleje és a kiesők között? Pontokban mérve nyilván. Reálisan bele tud 2 csapaton kívül is szólni a bajnoki címbe? Kizárt.
Nemzetközi kupákban és egyéb mérésekben persze lehet hogy megelőzi az olasz első osztályt, de Itáliában minden egyes kiscsapat új és új veszélyt jelent a nagyokra. A szurkolói élet meg egész Európában egyedülálló.
Ezzel együtt elég biztos, hogy jövőre csak 3 BL-induló lesz. Gyengült a Serie A, igen, de talán annyira nem tragikus a helyzet.
Más: Pandev valóban nem azt hozza amit tud, de egyrészt nem szabad neki elfelejteni az érkezése utáni 1-2 hónapot, másrészt nincs minőségi pótlás a helyére. Pár meccset várjunk még, ha akkor sem változik, akkor már én is azt mondom, hogy most jobb lenne egy kis pihenő. Ma meg drukkoljatok azért, hogy Verona sírjon.