Pityuinter írta: ↑2023.09.08. 07:27
Csak hogy az eredeti allitasod ugye, amivel vitaba szalltam nem az volt, hogy nem koltunk kevesebbet semmivel.
Azzal vitaztam, hogy "SZAKADEKNYI" a kulonbseg koztunk es a bajnoki rivalisaink kozott illetve azzal, hogy nem csak mercato-s egyenleget kellene mutogatni, mivel ezer mas helyrol van bevetele/kiadasa a csapatoknak.
Ez pedig tovabbra sem igaz a juvet leszamitva ( mesze a legsikeresebbek voltak a covidig).
A milannal 3 ev alatt evente atlagban 30 millioval koltottunk kevesebbet, a napolinal pedig tobbet is koltunk.
Osszeseegeben jol hangzanak ezek a tulzasok, csak egy alapvetoen hamis kepet vazolnak sajnos.
Ez persze nem csak rad vagy az altalad ide hozott cikkekre igaz, sajnos altalanossagban is egy media betegseg ez ma.
Az a baj, hogy ez igyis ugyis rengeteg penz.
Te irtad, egal van masokkal a fizetesekkel, kiderult a fizeteseket is nezve, hogy nagyon nincs egal.
Juventus:
2020 ota: 432m euroval koltott tobbet mint az Inter
2014 ota: 878m euroval koltott tobbet mint az Inter
Milan:
2020 ota: 93m euroval koltott tobbet mint az Inter
2014 ota: 204m euroval koltott tobbet mint az Inter
Ezek azert brutalis szamok, foleg a Juventus kapcsan.
Ertem en, hogy Covid elottig milyen sikeresek voltak, ez oke.
De 2020 ota 432m-val koltottek tobbet, belegondolni is borzaszto, ennyi penzbol mi hol jarnank most...
Ez pedig igenis a sportszakmai vezetes erdeme, hogy pl a Juvehoz kepest -432m eurobol milyen csapatot tudtak epiteni, ami milyen eredmenyeket ert el, es nagyon de nagyon nem esett ossze, pedig aztan penz az nem volt.
De a Milanhoz kepest is sok az a 2020 ota 93m.
Ertem en, hogy evente ugymond "csak" 30m.
De milyen maskent nezett volna ki mindegy egyes mercato, minden egyes keretunk 2020 ota, ha +93m ott van, es evente 30m-val tobbet aldozhatunk a keretre.
Juves 432m dobbenet penz 2020 ota, ez evente 143m, de a Milanos 93m is sok, ez az evenkenti 31m is sok penz a nullahoz kepest.
En barhonnan is nezem, ez a sportszakmai vezetes erdeme, hogy igyis, ennyivel kevesebb penzbol tudtak egy ilyen csapatot epiteni.
Erdemes megnezni evente 30m, es 140m euroval kevesebb penzel mennyit ertunk el 2020 ota, es mennyit ert el a Milan es a Juve:
- Inter:
1 Scudetto, 2 Olasz Kupa, 2 Olasz Szuperkupa
- Juventus:
1 Olasz Kupa, 1 Olasz Szuperkupa
- Milan:
1 Scudetto
Ismetlem, lehet kritizalni a sportszakmai vezetesunket is, sajnos sokszor jogosan, es sajnos hibaznak is, lehetne hozni a peldakat, dehat ki nem hibazik.
Ilyen korulmenyek kozott, ennyivel kevesebb penzbol, ilyen csapatot epiteni viszont szerintem elismerendo.
(Nem elvitatva a Milan sportszakmai munkat sem az elmult evekben)