Az a baj amúgy, h ez az oalsz szégyen jellemzi a Serie-A színvonalát. Ezek lennének a liga legjobb hazai játékosai?Vicc. Ilyenek közt tényleg nem nagy szám amit évről-évre teljesít a csapatunk.
Zambrotta, Gattuso, Pirlo, Cannavaro már réges-rég nem a legjobb hazai játékosok a Serie A-ban. Lippi azonban rájuk építette a csapatot, + a többi mentálisan-fizikailag padlón lévő Juventus játékosra. Mikor ezt megláttam kerethirdetéskor (illetve már sejteni lehetett előtte is, hogy ez lesz), eldőlt számomra, hogy most nem fogok szurkolni nekik, bár 2006-ban örültem az olasz sikernek.
Nem látom ugyan a mostani huszonévesekben, hogy világverő csapatot alkottak volna, de ha Lippi többet törődik a beépítésükkel, egy jobb, motiváltabb válogatottat láthattunk volna. Maggio, Criscito és a többi újonc hiába jó képességű játékosok, kevés válogatottbeli tapasztalattal rendelkeztek a VB kezdetekor, és összeszokni aligha volt lehetőségük. Bonucci nem is tudom, hány válogatottsággal érkezett Afrikába. Ráadásul nyilván jobb lett volna a keret Buffonnal, Nestával, Santonnal, Ranocchiával, de ők megsérültek.
A középpályán kevés volt a lehetőség, de az idén gyalázatosan teljesítő Gattuso-Pirlo duó helyett több értelme lett volna kivinni a Milan legjobb olaszát, Ambrosinit, és a kevés irányítani tudó olasz egyikét, D'Agostinot. Csatársorban pedig, mondanom sem kellene: Balotelli, Cassano, Miccoli, Rossi... Mintha szándékosan csak olyan támadókat vitt volna ki, akikben semmi kreativitás nincs.
Össze lehetett volna állítani egy jó kis csapatot, de már a Konföderációs Kupán el kellett volna kezdeni kísérletezgetni. Ehelyett ragaszkodott a szent tehenekhez, ráhúzta az azúrkék mezt a döglött zebrára, potenciális húzóembereket hagyott ki, mert "fegyelmezetlenek". Hát ez egy fegyelmezett, de gyenge keret volt, biztos megérte így csinálni.