Nehéz csoport? Igen. Előre feladjuk? Nem.

Durva menet lesz. 2 hónap alatt lenyomják a BL csoportkört is....egyik héten mondjuk Barca, másikon Bayern közte meg egy bajnoki.

Moderátorok: Interiscoming, internaZIOnaLe
Latom Inzaghit nem nagyon zartad a szivedbe.gianluca írta: ↑2022.08.25. 19:14Ez a köcsög Inzaghi csodás műve. Hagyni kellett volna a Pool visszavagót, Brozo nem sérül le es most a Milan joval könnyebb csoportjában vagyunk. A bajnoki cím helyett van két bohóckupánk, ami kb szart se ér.
No mindegy, két full teltház, nagy bevétellel, a Plzen oda vissza, aztán valószínűleg EL, ahol lehet gyűjteni koef pontokat.
Szerintem rúgjuk is ki. Talán Mazzari vagy Zenga hajlandó elvállalni majd az inter padját ahol a legnagyobb izgalom,hogy melyik játékosodat adjál el a kezdöből.gianluca írta: ↑2022.08.25. 19:14Ez a köcsög Inzaghi csodás műve. Hagyni kellett volna a Pool visszavagót, Brozo nem sérül le es most a Milan joval könnyebb csoportjában vagyunk. A bajnoki cím helyett van két bohóckupánk, ami kb szart se ér.
No mindegy, két full teltház, nagy bevétellel, a Plzen oda vissza, aztán valószínűleg EL, ahol lehet gyűjteni koef pontokat.
Nem erről van szó, ahogy arról sem, hogy előre feladjuk. Csak a bajnoki cím automatikusan 1. kalap egy nagyságrenddel egyszerűbb sorsolással, viszonylag egyszerű nyolcaddöntős tovabbjutással, +15-20 millió euróval. Ez az idióta meg belement egy 3+1 frontos harcba, ahol az egyik veszett fejsze volt egy hazai kétgólos zakó után, ahelyett hogy az egyetlen fontosra (Scudetto) összpontosított volna.Festa írta: ↑2022.08.25. 19:50Szerintem rúgjuk is ki. Talán Mazzari vagy Zenga hajlandó elvállalni majd az inter padját ahol a legnagyobb izgalom,hogy melyik játékosodat adjál el a kezdöből.gianluca írta: ↑2022.08.25. 19:14Ez a köcsög Inzaghi csodás műve. Hagyni kellett volna a Pool visszavagót, Brozo nem sérül le es most a Milan joval könnyebb csoportjában vagyunk. A bajnoki cím helyett van két bohóckupánk, ami kb szart se ér.
Minden szavaddal egyet értek!gianluca írta: ↑2022.08.25. 20:54Nem erről van szó, ahogy arról sem, hogy előre feladjuk. Csak a bajnoki cím automatikusan 1. kalap egy nagyságrenddel egyszerűbb sorsolással, viszonylag egyszerű nyolcaddöntős tovabbjutással, +15-20 millió euróval. Ez az idióta meg belement egy 3+1 frontos harcba, ahol az egyik veszett fejsze volt egy hazai kétgólos zakó után, ahelyett hogy az egyetlen fontosra (Scudetto) összpontosított volna.Festa írta: ↑2022.08.25. 19:50Szerintem rúgjuk is ki. Talán Mazzari vagy Zenga hajlandó elvállalni majd az inter padját ahol a legnagyobb izgalom,hogy melyik játékosodat adjál el a kezdöből.gianluca írta: ↑2022.08.25. 19:14
Ez a köcsög Inzaghi csodás műve. Hagyni kellett volna a Pool visszavagót, Brozo nem sérül le es most a Milan joval könnyebb csoportjában vagyunk. A bajnoki cím helyett van két bohóckupánk, ami kb szart se ér.
Szegény Inzaghi a hülye olasz edző példája, begyepesedett, ráadásul még rutintalan hülye is.
Conte a tavalyi bajnoki címet tükörsimán hozta volna kb 5-10 pont előnnyel
Parádés játékkal a BL-döntő is simán. Hakimi és Lukaku nélkül persze, de Dzeko aranycipője is egyértelmű lett volna.gianluca írta: ↑2022.08.25. 20:54Nem erről van szó, ahogy arról sem, hogy előre feladjuk. Csak a bajnoki cím automatikusan 1. kalap egy nagyságrenddel egyszerűbb sorsolással, viszonylag egyszerű nyolcaddöntős tovabbjutással, +15-20 millió euróval. Ez az idióta meg belement egy 3+1 frontos harcba, ahol az egyik veszett fejsze volt egy hazai kétgólos zakó után, ahelyett hogy az egyetlen fontosra (Scudetto) összpontosított volna.Festa írta: ↑2022.08.25. 19:50Szerintem rúgjuk is ki. Talán Mazzari vagy Zenga hajlandó elvállalni majd az inter padját ahol a legnagyobb izgalom,hogy melyik játékosodat adjál el a kezdöből.gianluca írta: ↑2022.08.25. 19:14
Ez a köcsög Inzaghi csodás műve. Hagyni kellett volna a Pool visszavagót, Brozo nem sérül le es most a Milan joval könnyebb csoportjában vagyunk. A bajnoki cím helyett van két bohóckupánk, ami kb szart se ér.
Szegény Inzaghi a hülye olasz edző példája, begyepesedett, ráadásul még rutintalan hülye is.
Jaja , őszig lett volna csak BL , lehetett volna pihenni .gianluca írta: ↑2022.08.25. 20:54Nem erről van szó, ahogy arról sem, hogy előre feladjuk. Csak a bajnoki cím automatikusan 1. kalap egy nagyságrenddel egyszerűbb sorsolással, viszonylag egyszerű nyolcaddöntős tovabbjutással, +15-20 millió euróval. Ez az idióta meg belement egy 3+1 frontos harcba, ahol az egyik veszett fejsze volt egy hazai kétgólos zakó után, ahelyett hogy az egyetlen fontosra (Scudetto) összpontosított volna.Festa írta: ↑2022.08.25. 19:50Szerintem rúgjuk is ki. Talán Mazzari vagy Zenga hajlandó elvállalni majd az inter padját ahol a legnagyobb izgalom,hogy melyik játékosodat adjál el a kezdöből.gianluca írta: ↑2022.08.25. 19:14
Tudom,Arsenal-Inter döntő lesz.Festa írta: ↑2022.08.25. 21:22 Az mindenkinek megvan,hogy 2023-ban az EL döntőt a Puskásban rendezik?
Csak mondom.![]()
https://m4sport.hu/cikk/2021/07/16/#
Talan elso ket legfontosabb kulonbseg, amiben aktualisak az adatok:cuchu11 írta: ↑2022.08.26. 12:52
Azért szívesen elolvasnék egy pár sorosnál hosszabb összehasonlítást
a Milan és az Inter pénzügyi helyzetéről.
Mert valahogy jobb gazdasági lehetőségek látszanak ott...
Az elmúlt években ők veszteség nélkül voltak, vagy csak az Elliott
nyomott bele így vagy úgy pénzeket?
Milyen területen vagyunk elmaradva tőlük?
ui. nyilván másik topikba való, de most itt merült fel a téma.
ha valaki tud erről valami rövid elemzést pl. bevételi/kiadási számok,
egy átfogóbb helyzetelemzést, abból sok mindenre lehetne következtetni.
ui2. bevallom interfan Rád gondoltam, de ha van közgázos vénájú fórumtag
az is király.
Ha leszarjátok az sem baj, nincs harag.
Csak szerintem érdekes számokat látnánk...
Csak a Milannal nezve 21-22-es szezon:P-Inter írta: ↑2022.08.26. 15:45 Átemelve ide a témát, engem is érdekel, hogy honnan is jön a klub 142 milliós vesztesége, kicsit részletesebben. Miből áll a bevételi oldal (az elégségesnek számít a hozzánk hasonló klubokkéval összevetve? Nem PL, nem reálra stbre gondolok)! Hol maradunk el a hasonszőrű kluboktól? Hogy néz ki a kiadás oldal? Van extra kiadás, ami túlzó, hasonlóan összenézve más klubokkéval. Sajnos én nem vagyok se könyvelő, se közgazdász, de úgy izgat a Téma.
Nyilván a kiadás oldalon veszik ki a pénzt a tulajok!interfan írta: ↑2022.08.26. 16:02Csak a Milannal nezve 21-22-es szezon:P-Inter írta: ↑2022.08.26. 15:45 Átemelve ide a témát, engem is érdekel, hogy honnan is jön a klub 142 milliós vesztesége, kicsit részletesebben. Miből áll a bevételi oldal (az elégségesnek számít a hozzánk hasonló klubokkéval összevetve? Nem PL, nem reálra stbre gondolok)! Hol maradunk el a hasonszőrű kluboktól? Hogy néz ki a kiadás oldal? Van extra kiadás, ami túlzó, hasonlóan összenézve más klubokkéval. Sajnos én nem vagyok se könyvelő, se közgazdász, de úgy izgat a Téma.
Nekunk 150m euro a fizetes kiadas
Nekik 80m euro
Ez gyakorlatilag majdnem a duplaja...
Nem beszelve arrol, hogy a rosszul, sot katasztrofalisan megkotott szponzori szerzodesek is ott vannak nalunk.
Evek ota nem fizeto Kinai szponzorok, ami penzek behajhatalnok...
Bevetelek 21/22-es gazdasagi ev:
Juventus: 433m
Inter: 330m
Milan: 216m
Kiadas:
Inter: 575m
Milan: 309m
Elkepeszto nagysagu ez a 575m kiadas.
Beveteleink eltorpulnek a "top" klubkohoz kepest.
Ellenben a kiadasaink majdnem ott vannak ahol a "top" kluboke.
Egy Real kiadasa is kb 670m.
Ellenben a bevetele 760m a mi 330 millionkal szemben.
Tobb mint 2x annyi a bevetel, mikozben a kiadas alig 12%-al tobb mint az Internek.
Egy biztos, ott valami nagyon nincs rendben, ahol egy Realhoz viszonyitva a kiadas csak 15%-al kevesebb, ellenben a bevetel pedig 230%-al.Inter101 írta: ↑2022.08.26. 18:23Nyilván a kiadás oldalon veszik ki a pénzt a tulajok!interfan írta: ↑2022.08.26. 16:02Csak a Milannal nezve 21-22-es szezon:P-Inter írta: ↑2022.08.26. 15:45 Átemelve ide a témát, engem is érdekel, hogy honnan is jön a klub 142 milliós vesztesége, kicsit részletesebben. Miből áll a bevételi oldal (az elégségesnek számít a hozzánk hasonló klubokkéval összevetve? Nem PL, nem reálra stbre gondolok)! Hol maradunk el a hasonszőrű kluboktól? Hogy néz ki a kiadás oldal? Van extra kiadás, ami túlzó, hasonlóan összenézve más klubokkéval. Sajnos én nem vagyok se könyvelő, se közgazdász, de úgy izgat a Téma.
Nekunk 150m euro a fizetes kiadas
Nekik 80m euro
Ez gyakorlatilag majdnem a duplaja...
Nem beszelve arrol, hogy a rosszul, sot katasztrofalisan megkotott szponzori szerzodesek is ott vannak nalunk.
Evek ota nem fizeto Kinai szponzorok, ami penzek behajhatalnok...
Bevetelek 20-21-es gazdasagi ev:
Juventus: 433m
Inter: 330m
Milan: 216m
Kiadas:
Inter: 575m
Milan: 309m
Elkepeszto nagysagu ez a 575m kiadas.
Beveteleink eltorpulnek a "top" klubkohoz kepest.
Ellenben a kiadasaink majdnem ott vannak ahol a "top" kluboke.
Egy Real kiadasa is kb 670m.
Ellenben a bevetele 760m a mi 330 millionkal szemben.
Tobb mint 2x annyi a bevetel, mikozben a kiadas alig 12%-al tobb mint az Internek.
Ezekben minden benne van.
Ma 12-ig teszi koze az UEFA a merkozeseket.
Az Udinese ellenin nagyon gondolkodom. Gyakorlatilag egy olasz autópálya díjból meglenne.
Én májusban voltam. Belépővel, üzemanyaggal, matricával, kapu díjakkal 80-90e Ft kb. Bpről 5 óra kb.
Erről beszéltem. 4 csatár kevés lesz....bevallom azt nem gondoltam volna már augusztusba lesérül onnan valaki, szeptember közepére vártam.interfan írta: ↑2022.08.28. 16:13 Ahogy Baggio irta a masik topicba, Lukaku megserult.
Izomserulest szenvedett.
Biztosan kihagyja a Cremonese elleni meccset, es nagy az eselye hogy a Milan elleni Derbyt is, es a Bayernt is.
Holnap muszeres vizsgalatok, ami a kihagyas hosszat is meghatarozzzak, elso hirek szerint a Torino elleni bajnokira epulhet fel leghamarabb.
Az a Sanchez aki ma egy felido alatt 2 golt rugott a Marseillben.Cupi írta: ↑2022.08.28. 17:00Erről beszéltem. 4 csatár kevés lesz....bevallom azt nem gondoltam volna már augusztusba lesérül onnan valaki, szeptember közepére vártam.interfan írta: ↑2022.08.28. 16:13 Ahogy Baggio irta a masik topicba, Lukaku megserult.
Izomserulest szenvedett.
Biztosan kihagyja a Cremonese elleni meccset, es nagy az eselye hogy a Milan elleni Derbyt is, es a Bayernt is.
Holnap muszeres vizsgalatok, ami a kihagyas hosszat is meghatarozzzak, elso hirek szerint a Torino elleni bajnokira epulhet fel leghamarabb.Nagyon gáz. Most akkor ha a legrosszabb lesz és Lukaku 3 meccset kihagy akkor azokon az 1 szem Correa fog a padon ülni....imádkozzunk ő véletlen se húzódjon meg....
Oké nincs pénz meg minden de, hogy mi a tökömért nem fért volna el Sanchez még egy évre...fizettünk neki egy csomó pénz a lelépésért és ok spóroltunk mondjuk 3,5 milliót....nagyszerű...aztán meg majd nézünk ha netán 2 csatár lesz sérült egyszerre ebben az erőltetett menetben ami jön....de hagyjuk is Sanchezt, oké elment, nem kellett a mesternek....de nem lehetett volna kölcsönbe hozni egy arcot aki ismeri a ligát és ha be kell állni hoz egy erős közepest legalább?
Én csak azt nem értem ezt nem csak te vagy én hanem a klubnál is tudták...ha ehhez hozzávesszük Correa sérüléssel töltött napjainak a számét és azt, hogy Dzeko 36 éves akkor senki nem volt aki megjegyezte volna egy meetingen, hogy biztos elég lesz az a 4 támadó?interfan írta: ↑2022.08.28. 17:07
Komolyra forditva a szot, sajnos Lukakunal valoban felo volt a serules, mert tavaly is 67 napot, ami nagyon nem keves.
Es hat ahogy mar volt itt reszletezve, a PL-ben meglehetosen serulekeny volt, lasd 18/19-ben is 58 nap kihagyas.
Nalunk toltott 2 szezon alatt osszesen hagyott ki 25 napot, 2 teljes szezon alatt.
PL utolso ket szezon = 125 nap
Seria A utolso ket szezon = 25 nap
Eg es fold.
Es sajnos felo, hogy ez nem e Pintus munkaja volt...
Az mindenesetre valoban aggaszto, hogy mar augusztusba megjott az izomserules Lukakunal...
Most már én is ingerült vagyok!interfan írta: ↑2022.08.29. 11:14 Minimum 20 napos pihenot irnak egyes helyeken Lukaku kapcsan.
Ez azt jelentene, hogy csak a valogatott szunet utan, Oktober elejen a Roma ellen terhet vissza.
Digitalbits tovabbra sem fizet, az Inter targyal a lehetseges uj szponzor ugyben.
Egyelore nem sikerult megallapodast talalni, egy Olasz bankkal targyaltunk, de joval-joval kevesebbet fizetnek (kevesebb mint a felet) mint a Digitalbitsnek kellene a 23m euroval.
Viszont ez a 9-10m is tobb lenne, mint a jelenlegi 0 euro, mivel hiaba kellene fizetni a Digitalbitsnek, ezt nem teszik meg.
Kozben a Nike is "ingerult".
Kb 200 ezer mezt gyartott a Digitalbits szponzor logoval, viszont ha valtas lesz, ez mind mehet a kukaba.
Nem kerult alairasra szerencsere.cuchu11 írta: ↑2022.08.29. 11:25Most már én is ingerült vagyok!interfan írta: ↑2022.08.29. 11:14 Minimum 20 napos pihenot irnak egyes helyeken Lukaku kapcsan.
Ez azt jelentene, hogy csak a valogatott szunet utan, Oktober elejen a Roma ellen terhet vissza.
Digitalbits tovabbra sem fizet, az Inter targyal a lehetseges uj szponzor ugyben.
Egyelore nem sikerult megallapodast talalni, egy Olasz bankkal targyaltunk, de joval-joval kevesebbet fizetnek (kevesebb mint a felet) mint a Digitalbitsnek kellene a 23m euroval.
Viszont ez a 9-10m is tobb lenne, mint a jelenlegi 0 euro, mivel hiaba kellene fizetni a Digitalbitsnek, ezt nem teszik meg.
Kozben a Nike is "ingerult".
Kb 200 ezer mezt gyartott a Digitalbits szponzor logoval, viszont ha valtas lesz, ez mind mehet a kukaba.
Innen már tényleg csak jobb jöhet...
Az új Nike szerződés (2030-ig, évi 24m + bónuszok) aláírásra került egyébként?
Annyiban ez a hír sem jó, hogy akkor idén is a 12,5 millás szerződés ketyeg.
Azt is fantasztikusan alairtuk 10 evre a 12m szerzodest.cuchu11 írta: ↑2022.08.29. 11:35Annyiban ez a hír sem jó, hogy akkor idén is a 12,5 millás szerződés ketyeg.
De egyébként minden szavaddal egyetértek!
Bár ki akar ilyen csapatnak mezt adni, ahol még a szponzor is szélhámos!
(ez nyilvánvaló túlzás a részemről, de ha egy "világcéget" tudtunk volna
mezszponzornak hozni, akkor ilyen helyzet nincs)
Sem a nyar, sem eddig a bajnoksag nem ugy sikerult ahogy vartuk, hiaba a golja.
Bayern elleni meccsnek nem igazán van tétje, szóval ezek közül a meccsek közül csak a Milan elleni az igazán fájó. De talán a derby adta motiváció elég lesz, hogy helytálljunk ellenük. Többi meccset meg illene hozni Lukaku nélkül is.
40-45 nap.Dan-i-nter írta: ↑2022.08.29. 21:41Bayern elleni meccsnek nem igazán van tétje, szóval ezek közül a meccsek közül csak a Milan elleni az igazán fájó. De talán a derby adta motiváció elég lesz, hogy helytálljunk ellenük. Többi meccset meg illene hozni Lukaku nélkül is.
Inkább szegény Inter szurkolók...interfan írta: ↑2022.08.30. 10:58
40-45 nap.
A Roma vagy a Barcelona elleni meccsre remeljuk a visszatereset, ha minden jol alakul.
Szegeny Lukaku...
Tobbet hagyj ki az 1.honapjaban a szezonnak, mint a 19-20, es 20-21-es szezonban osszesen.
Konkreten majdnem 2x annyit 1,5 honap alatt, mint anno 2 szezon alatt.
Tobbi felsorolt klub 3 eves periodusra irta ala a SA-et, 4 evre csak az Inter es a Roma.
Nekem csak az lenne a kérdésem, hogy a Barcát akinek 1,3+ milliárd tartozása van évi 500 milliós veszteséggel, a játékosait alig tudja regisztrálni miért nem büntetik meg? Lassan eljutunk oda, hogy majd az UEFA kitalálja, hogy minden top bajnokságtól elvesz egy BL helyet és 8 angol csapat indulhat aztán lehet az is egy házi bajnokság.interfan írta: ↑2022.09.02. 18:37 Hivatalos!
4 evre szolo uj Settlement Agreementet kotottunk az UEFA-val a 2025/26-os szezon vegeig.
Ezen kivul 4m euros birsagot kell az UEFA-nak fizetni.
Tovabbi birsagolt csapatok:
PSG: 10m
Roma: 5m
Inter: 4m
Juventus: 3,5m
Milan: 2m
Besiktas: 0,6m
Marseille: 0,3m
Monaco: 0,4
Viszont csak az Inter es a Roma irt ala 4 eves Settlement Agreementet az UEFA-val.
Settlement Agreement hivatalos reszletei:
- 4m euros birsagot az idei UEFA bevetlekbol zarolja es levonja az UEFA
- 2025/26-os gazdasagi ev vegere el kell oda erni, hogy maximum 60m euro a veszteseg.
- 22/23 es 23/24-es UEFA listahoz kepest nem vehetunk fel uj jatekost, csakis ugy hogy az elozo listarol aki lekerult, olyan ertekben kerul fel uj jatekos.
Magyarul 0 euro lehet a kulonbozet.
- 24/25, 25/26, 26/27-es listahoz viszonyitva jelenleg csak feltetelesen erinti ez az intezkedes, a penzugyi celok teljesitesetul fugg, lesz e ott is ilyen korlatozas.
- Ha az Inter nem teljesiti a vallalt kotelezetsegeket, 1 evre kizarjak az Europai kupakbol, vagy a tovabbi UEFA listakat is korlatozzak, ahogy a 22/23 es 23/24-es listakhoz kepesti nevezest.
- Ha teljesitjuk a vallalt kotelezetsegeket, akkor a Settlement Agreement 2025/26 szezon vegen megszunik, es minden korlatozas feloldanak.
- A Settlement Agreement akkor jar le hivatalosan, amikor a klub teljesiti a vallalt kotelezetsegeket, ez legkesobb 2026 junius 30.
- Ha az Inter nem tartja be a vallalt koteleztseget 2026 junius 30 uta sem, akkor a szabalysertes merteketol fuggen.
UEFA sorozatbol teljes kizaras idokorlat nelkul, birsag, a 2026/27-es lista korlatozasa, uj jatekosok regisztralasan teljes tilalma
k.tomi880421 írta: ↑2022.09.02. 23:05Nekem csak az lenne a kérdésem, hogy a Barcát akinek 1,3+ milliárd tartozása van évi 500 milliós veszteséggel, a játékosait alig tudja regisztrálni miért nem büntetik meg? Lassan eljutunk oda, hogy majd az UEFA kitalálja, hogy minden top bajnokságtól elvesz egy BL helyet és 8 angol csapat indulhat aztán lehet az is egy házi bajnokság. Mondjuk lehet ez lenne a legjobb és kiválni az UEFA-ból. Az angolok nem fognak, de itt tényleg valami nagy változás kell, hogy legyen.interfan írta: ↑2022.09.02. 18:37 Hivatalos!
4 evre szolo uj Settlement Agreementet kotottunk az UEFA-val a 2025/26-os szezon vegeig.
Ezen kivul 4m euros birsagot kell az UEFA-nak fizetni.
Tovabbi birsagolt csapatok:
PSG: 10m
Roma: 5m
Inter: 4m
Juventus: 3,5m
Milan: 2m
Besiktas: 0,6m
Marseille: 0,3m
Monaco: 0,4
Viszont csak az Inter es a Roma irt ala 4 eves Settlement Agreementet az UEFA-val.
Settlement Agreement hivatalos reszletei:
- 4m euros birsagot az idei UEFA bevetlekbol zarolja es levonja az UEFA
- 2025/26-os gazdasagi ev vegere el kell oda erni, hogy maximum 60m euro a veszteseg.
- 22/23 es 23/24-es UEFA listahoz kepest nem vehetunk fel uj jatekost, csakis ugy hogy az elozo listarol aki lekerult, olyan ertekben kerul fel uj jatekos.
Magyarul 0 euro lehet a kulonbozet.
- 24/25, 25/26, 26/27-es listahoz viszonyitva jelenleg csak feltetelesen erinti ez az intezkedes, a penzugyi celok teljesitesetul fugg, lesz e ott is ilyen korlatozas.
- Ha az Inter nem teljesiti a vallalt kotelezetsegeket, 1 evre kizarjak az Europai kupakbol, vagy a tovabbi UEFA listakat is korlatozzak, ahogy a 22/23 es 23/24-es listakhoz kepesti nevezest.
- Ha teljesitjuk a vallalt kotelezetsegeket, akkor a Settlement Agreement 2025/26 szezon vegen megszunik, es minden korlatozas feloldanak.
- A Settlement Agreement akkor jar le hivatalosan, amikor a klub teljesiti a vallalt kotelezetsegeket, ez legkesobb 2026 junius 30.
- Ha az Inter nem tartja be a vallalt koteleztseget 2026 junius 30 uta sem, akkor a szabalysertes merteketol fuggen.
UEFA sorozatbol teljes kizaras idokorlat nelkul, birsag, a 2026/27-es lista korlatozasa, uj jatekosok regisztralasan teljes tilalma