Festa írta: ↑2022.03.13. 15:15
2021 augusztusától egészen december végéig tehát pont a torino ellen a rangadokón kivül egyetlen meccsünket nem nyertük meg a Sampdoria elleni 2-2.Ezt kéne hozni újra és akkor megvan a scudetto.Amennyiben ilyen Genoa elleni 0-0-kat produkálunk még akkor meg nem érdemeljük meg.
Én most valahogy nem vagyok optimista ezzel kapcsolatban. Igazából nem szoktam forma-1et nézni, de kb. azt a helyzetet érzem, ami Hamiltonnal történt az utolsó versenyen. Ugyan a szezon elején mi kicsit beragadtunk, de aztán a Napoli elleni győzelemmel valami egészen kiváló sorozatba kezdtünk, amivel akkor valóban úgy tűnt, hogy sem játékban, sem eredményben, sem minőségben nem tudja felvenni velünk a "harcot" senki. Aztán jött egy visszaesés, de tulajdonképpen ez is csak annyiban mutatkozott meg, hogy nem 3-4 gólokkal nyertünk és ikszeltünk Bergamoban. Ami egyébként egy teljesen elfogadható eredmény volt. Viszont a Venezia meccs utáni 2 hét szünetben valami nagyon félrement.
Nem lehet a csapatot azért "elővenni", hogy miért állt úgy bele a 'Pool elleni két meccsbe, ahogy, mert nyilván egy Inter szintű csapatnál olyan nincs, hogy valamiről előre lemondanak. Én Inzaghit korábban is védtem, a Lazio elleni vereség után is, amikor rögtön jöttek a negatív vélemények, hogy ő ennyit tud, meg kevés lesz ide, meg stb... Akkor is azt mondtam, hogy majd az dönti el, hogy ő milyen edző, hogy a hullámvölgyből meg a gödörből sikerül e a csapatot kivezetnie, amikor eljön az ideje. Ez még majd csak most fog kiderülni.
Viszont ha ezt a bajnokságot elveszítjük, akkor abban a 2 hétben és az utána lévő 3 meccsen veszítettük el. És én itt vagyok kénytelen elővenni kicsit Inzaghit, bár lehet, hogy ez nem csak rajta múlott: a szünet utáni 3 legfontosabb meccsen szereztünk 1 db pontot, ebből 2 közvetlen rivális volt. Ok, készültünk a Liverpoolra. De ha készültünk a Liverpoolra, akkor 1-0-ás vezetésnél MIÉRT VECINOT cserélte be az utolsó 10 percre??? Ha már "feláldoztuk" talán a 3 legfontosabb meccset a szezonban, akkor MIÉRT NEM PRÓBÁLTUK MEG, amikor eljött a lehetőség??? Nekem ez kicsit úgy jött le, hogy feláldozunk mindent, hogy minél jobb eredményt érjünk el a BL-ben és amikor ott vagyunk, és már a bajnokság sem érdekel tényleg (amíg van BL), akkor egyszerűen meg sem próbáljuk EZT SEM. Szóval nálam ez, ami negatív pont Inzaghinak, de egyébként remélem marad, és jövőre folytatja a csapatépítést, mert egyébként jó irányba haladunk szerintem.
De itt térnék vissza a Hamiltonnal való összehasonlításra: hiába éreztem azt végig, hogy főlényben vagyunk és tényleg megérdemelnénk idén is a Scudettot, mert akkora fölényben voltunk a többiekkel szemben, ez mostanra teljesen elveszett és kérdés, hogy mikorra tudunk mi ebből visszajönni. Tulajdonképpen, ha ma kezdjük, akkor kínkeservesen meglehet a Scudetto, de félek, mire az ősz végi-tél eleji forma, minőség, magabiztosság visszatér, addigra már csak 3-4 forduló lesz hátra.
Remélem nem lesz igazam.
Mindenesetre a mai is egy olyan, mint a Sassuolo elleni volt, ami előtt mondtuk, hogy most kell megmutatni, hogy megérdemeljük. Akkor nem sikerült. Nagyon nem... Bízom benne, ma máshogy lesz.