gianluca írta: ↑2022.03.21. 13:08
Sziasztok!
A Torino elleni meccs után első felindulásomban az idény vgeztével azonnal kiraktam volna Inzaghit. Azóta aludtam rá párat, meg volt egy csodálatos Fior meccs, de nem sokat változott a véleményem.
Sajnos nem üti meg azt a szintet, amit egy bajnok edző. Nagyon kedves, hogy itt magára vállalja a felelősséget, de ez édeskevés. Nyilván nincs könnyű dolga, mivel 3 kulcsember távozott a bajnokcsapatból, de kb. ez az egyetlen mentsége arra, hogy hogyan állunk most. Emellett viszont számos stratégiai/taktikai hibát követett el, amik, párosodva a csekélyke képességeivel most nagyon csúnyán visszaütnek. Sok tényezőt felsoroltatok itt már (rossz igazolások, kiismerhető taktika, nulla taktikai repertoár, erőnléti problémák). Szerintem ezek mellet, sőt talán előtt a legnagyobb probléma, hogy rosszul méri fel a lehetőségeit és a kihívásokat. Egyszerűen nem tud szerintem priorizálni, vagy kiállni a helyes prioritásokért abban az esetben, ha felső nyomásra kell valamit tennie.
Számomra pl. egyértelmű, hogy a bajnoki címnek mindenek felett kellene állnia. Azzal lehet a legjobb pozícióban kvalifikálni a BL-be, annak van a legnagyobb presztízse mindenki szemében, és szerintem azzal lehet a legtöbb pénzt beseperni közvetve vagy közvetlenül. Sajnos jelenleg a csapatunk még egyfrontos harcra is vékonyka, nemhogy háromra. Erre ez a tökelütött mindenbe beleáll teljes lendülettel. Csak néhány alapvető hiba, amik most sokba kerülnek:
- olasz kupa továbbjutások: ahelyett, hogy az Empolit szépen továbbengedtük volna, csinált nekünk plusz 3-4 meccset, amelyek közül, ha bármelyiket is bukjuk, akkor kb. szart sem érünk vele. Meg úgy az olasz kupál általában. Jól mutat a vitrinben, de szerintem csak a Scudettoval együtt.
- Liverpool elleni meccsek, különös tekintettel a visszavágóra: egy otthon 2-vel elbukott meccs után szimpla marhaság volt kimenni és a belünket is kihajtani a semmiért. Mert bizony az az 1-0-s győzelem kb. annyit ér, mint egy marék szikkadt lószar. "Hál'istennek" még Brozo le is sérült bele, hogy még több értelme legyen. Tudható volt, hogy ott nem fogunk tovább menni, mert a Liverpool 80%-on pörögve is jobb csapat, mint mi 150%-en. Beletettük a 150%-ot, de se nem jutottunk tovább, se nem kerestünk vele egy fillért sem.
- az őszi brilliáns győzelmek: lehet hogy hülyén hangzik, de azok a végigpörgött meccsek is nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy most nincs semmi kraft a csapatban. Ha akkor visszaveszünk és nem döngöljük a földbe az aktuális ellenfelet, hanem 2-0-val lehozzuk azokat a meccseket, akkor pont ugyanannyi pontot kapunk érte, csak lehet, hogy nem fogyunk el. Nem véletlen mondta egy Genoa elleni 5-0 után Mourinho, hogy bizony sokkal szívesen nyer 5-ször 1-0-ra, mint egyszer 5-0-ra.
- a Milan elleni betli: hatalmas stratégiai hiba. Ott pont ezer fokon kellett volna menni és bedarálni a Milant. Erre visszaállította a csapatot, jött egy, meg még egy rövidzárlat és reccs. Az a meccs mentálisan felhozta a Milant, minket meg a mélybe taszított.
Egyszerűen nem érzi, hogy mi a fontos és, hogy milyen erőforrás áll a rendelkezésére.
Pont a realitásérzék hiánya miatt marad alul most Inzaghi olyan lenézett edzőkel, mint Spalletti meg Pioli. Ők szerintem tudják, hogy hol a takaró széle és nem akarnak azon túl nyújtózkodni. Contét pedig végképp nem említem, aki ugyan néha nézhetetlen játékot játszatott, de azt qrvára tudatosan, mindig figyelve arra, hogy lesz még következő meccs, meg azutáni stb. Nem mellesleg nyerni is tudott.
Nem mondom tutira, hogy ezt a bajnoki címet buktuk, de a józan eszem már a Torino elleni meccs után azt mondatta velem. A sorsolásunk talán picit jobb a Milannál a kiscsapatokat tekintve, de van egy Roma és egy Juve is amiket hozni kellene. Figyelembe véve viszont a formánkat, a játékosok állapotát, az szinte kizárt, hogy minden meccsünket megnyerjük és így legalább 4 ponttal többet szerezzünk, mint a Milan.
Ha meg is verjük a Juvét (adja Isten!), de onnatól kezdve minden meccs egy döntővel ér fel és erről a gárdáról nehezen tudom feltételezni, hogy 8 meccsen keresztül fizikálisan és mentálisan is elbírnák viselni azt az eredménykényszert.
De ha még behúzzuk is a Scdettot, én akkor sem hosszabítanék Inzaghival, sőt megfelelő opció esetén júniusban búcsút inteénk neki.
No mindegy, bízva a legjobban: FORZA INTER