Dan-i-nter írta:Maicont nem szeretném jövőre inter mezben látni. Végre lenne egy támadásunk, Cambiasso üresen középen, erre ész nélkül beíveli a Roma védőknek.
Már megvan neki a szerződés. Most minek strapálja magát?
Hosszabbítottunk Maicon-nal? Ez elég nagy hiba lenne. Elnézve az utóbbi 2 évi teljesítményét én elküldeném a picsába nyáron. Mostanában ő is csak alibizik. Inkább játsszon helyette Zanetti vagy Faraoni.
Ez hogy az ellenfelek is botlanak jó, de ennek is két oldala van. Ha ebből a 9pontból hozzuk mind, milanal együtt álnánk 44 pontal, de még nem is ez, hanem ha palermot meg lecce meccset hozzuk, ott lennénk a bl helyen az udine előtt. Viszont ami csoda, hogy 9pontból 1et szerezvén, is 5pontra vagyunk a bl helytől. A következő meccseket muszály hozni, és ha felépül forlan, sneijder és guarin is bevethető lesz. Akkor még van esély a bl helyre.
jéé, meglett az elfelejtett jelszavam 2 év után :d kicsit merész amit mondok, de kb az egész ott kezdődött, hogy eladtuk balotellit és nem hoztunk helyére valakit.. aztán jöttek a sérülések meg a szarabbnál szarabb edzők.. most meg van egy paramadarunk a felháborító cseréivel, karácsonyi ajándékként kaptunk morattitol a fa alá egy mottából 2 év alatt befolyó 10 millios csekket remélem legalább ezeken a meccseken moratti rak egy 5 millio eurot a vereségre és nyáron vesz egy igazi edzőt meg focizni tudó és akaró játékosokat... ez már gáz ami itt van :S
Az a legfelháborítóbb az egészben, hogy ha hozzuk az utolsó 3 meccset (ami igazából nem lett volna nehéz) akkor most pontegyenlőséggel állnánk a Milán után a 3. helyen egy ponttal lemaradva a Juvétól (bár utóbbiak meccshátrányban vannak), és akkor nagyon is elérhető közelségbe került volna a bajnoki cím...de így...
Régen írtam ide, de ez a meccs nagyon szánalmas volt. Vezetés is remélem elgondolkodik pár dolgon. Sajnos több olyan játékos is van aki egyszerűen nem ide való, mégis kezdő....az igazolásunk meg...jön egy 30 éves játékos a serie B-ben is szenvedő Samp-ból, egy sérült játékos aki talán majd jó lesz, meg egy fiatal akiről sokat nem tudunk....minőségi csatár? sehol, minek az, ma is 1 azaz 1 csatár ült a padon, ez is elég ciki, ja és az az 1 csatár is az elég gyenge Castaignos volt.... Ranieri taktikai húzásai meg nem meglepőek. Láttuk már a juvénal is meg a románál is mire képes.... Az is elgondolkodtató, hogy a kb. 60 kilós törpe Krkic 3 játékosunk szorításában leveszi a labdát majd simán kapura lő.... Legyen meg a 3. hely, aztán nyáron nagy változások mert még egy ilyen szezont nem szeretnék.
interfan írta:Ez hogy az ellenfelek is botlanak jó, de ennek is két oldala van. Ha ebből a 9pontból hozzuk mind, milanal együtt álnánk 44 pontal, de még nem is ez, hanem ha palermot meg lecce meccset hozzuk, ott lennénk a bl helyen az udine előtt. Viszont ami csoda, hogy 9pontból 1et szerezvén, is 5pontra vagyunk a bl helytől. A következő meccseket muszály hozni, és ha felépül forlan, sneijder és guarin is bevethető lesz. Akkor még van esély a bl helyre.
Az itt a legnagyobb baj, hogy a vezetőség még mindig nem látta be, hogy a nyugdíjasokat és azokat, akik nem ütik meg a szintet ki kell szórni. Cordoba,W. Samuel, és Stanko már mindannyian nagyon lassúak. Maicon mára egy ingyenélő alibiző lett. Ranocchia,Nagatomo,Obi,Poli,Palombo(nem is értem minek igazoltuk, kb. egy értelemes passza nem volt ),Pazzini és Zarate pedig kb. egy Cesena szintjét ütik meg. Zanetti-t én a kreativitásbeli hiányosságai miatt visszatenném jobbhátvéd posztra.
Ha elérjük a Bl helyet akkor Moratti megnyugszik és egyetlen értelemes játékost sem igazolunk majd a nyáron. Ha nem érjük el a Bl helyet akkor meg majd arra fogják, hogy nincs lóvé amiatt és azért nem igazolunk.
Hihetetlen, ami a csapatnál folyik. Moratti-nak 2 év alatt sikerült teljesen leépítenie a 2010-ben még Bl győztes csapatot.
Cupi írta:Sajnos több olyan játékos is van aki egyszerűen nem ide való. Az igazolásunk meg...jön egy 30 éves játékos a serie B-ben is szenvedő Samp-ból. Az is elgondolkodtató, hogy a kb. 60 kilós törpe Krkic 3 játékosunk szorításában leveszi a labdát majd simán kapura lő....
Palombot nem értem. Szűrni eddig nem tud, pedig nem támadó/szervező a posztja. BL-ben épp nagy feladat előtt álló, és következő szezonbeli BL-helyért küzdő csapatba egy max középcsapatbeli játékost 30 felett a másodosztályból? Úgy feszített vele Branca és Ausilio, mintha Lucast sikerült volna megszerezniük!
Krkic esete nem volt gyenge. Lucio, Cordoba és Poli között különösebb ellenállás nélkül simán gólt lőtt, pedig eddig finoman szólva momentuma nem volt az A-ban.
Miért nem veszitek észre hogy az FFP tesz tönkre? Moratti eddig is százmilliokat ölt bele, nem hiszem hogy a BL gyözelemmel megszünt volna az Inter szeretete! A legnagyobb bajunk az hogy sok játékosunk keres nagyon jol ehhez képest meg a teljesitmény 1 nagy 0. Persze ebben felelös a vezetés, meg még biztos sok másban is. Mondjuk az igazolásainkat én sem értem! Nem tudunk költeni!! Ha költünk akkor kizárnak a BL-böl ha nem költünk oda sem érünk. Ki kell bekkelni hogy a zsiros fizetésü játékosoknak lejárjon a szerzödésük. Utána viszont nagyon okosan igazolni, ja és addig is el kéne érni legalább a BL-t.
Azért Castaignost csak behoztam volna a szünetben,és 3 csatárral játszottam volna. Ranieri egy gagyi.Mindig is az volt. Emléxem 2004-ben 2-0ra vezetett ellenünk a juventus,a végén 4 csatárral mentünk nekik,sikerült is egyenlíteni.Roberto Mancininek legalább volt annyi vér a farkában,hogy meg merte húzni.
Fejben összeomlott a csapat, még szerencse, hogy a riválisok is nagyon gyengék, ők is folyamatosan botlanak. A mai meccset nem is mondom, de az előző kettőt kötelező lett volna nyerni.
Szerintem zavarjuk el nyáron a fele társaságot,és építkezzünk a primaverábol. Lehet jobban oda tennék magukat.Nevetséges ez is,anno eladtuk Destro-t. Most meg beindult a gólgyártás,és vissza akarjuk szerezni. Persze nem kevés pénzért:)
Az, hogy a Primaverára kell építeni a csapatot, az erős túlzás, és fejetlenség lenne. Az viszont egyértelmű, hogy 3-4 embert simán a keretbe lehetne tenni, olyanok helyett mint Chivu pl., vagy mondjuk egy Palombo szintű igazolás helyett. Persze ha meg játszanak, hamar elfogy a türelem, most is Obit nem kevesen kívánják egyesek melegebb éghajlatra, pedig saját nevelés. Türelem nélkül nem menne ez a dolog, ebbe is bele kell gondolni!
interjani írta:Szerintem zavarjuk el nyáron a fele társaságot,és építkezzünk a primaverábol. Lehet jobban oda tennék magukat.Nevetséges ez is,anno eladtuk Destro-t. Most meg beindult a gólgyártás,és vissza akarjuk szerezni. Persze nem kevés pénzért:)
Nem tudom mire ez a hiszti...ott van Obi, Faraoni..vagy volt Santon..hova szeretnél még primaverást állítani? Ezek a srácok még nem érettek az első csapatra...Destro is egy sienaban rúgott pár gólt. Nagyon szép teljesítmény de azért nem hinném hogy világszámba megy... Ha ezek a 20 éves gyerekek folyton a padot koptatja az nekünk miért jó? Ő nem fejlődik nekünk meg semmi hasznunk belőlük.
A legnagyobb baj az,hogy a tavaly tavaszi menetelés,most nem fog bekövetkezni!Pedig a BL hely miatt,most arra lenne szükség.Sajnos tartok tőle,hogy az ehhez hasonló produktumoknak még nincs vége ebben a szezonban.Mekkora lehetőség lett volna az utóbbi két meccs,hiszen a riválisok is hullajtanak rendesen.
Inter101 írta:Miért nem veszitek észre hogy az FFP tesz tönkre? Moratti eddig is százmilliokat ölt bele, nem hiszem hogy a BL gyözelemmel megszünt volna az Inter szeretete! A legnagyobb bajunk az hogy sok játékosunk keres nagyon jol ehhez képest meg a teljesitmény 1 nagy 0. Persze ebben felelös a vezetés, meg még biztos sok másban is. Mondjuk az igazolásainkat én sem értem! Nem tudunk költeni!! Ha költünk akkor kizárnak a BL-böl ha nem költünk oda sem érünk. Ki kell bekkelni hogy a zsiros fizetésü játékosoknak lejárjon a szerzödésük. Utána viszont nagyon okosan igazolni, ja és addig is el kéne érni legalább a BL-t.
Mcity,Psg,Roma!!! vagy a többiek most vagy leszarják,vagy van pénzük és kijátsszák a lehetőségeket. Nem tudom,hogy Moratti bizniszt,hogy érinti a válság,de ez nekem nem annyira egyértelmű. annyi bevételünk csak van,mint a Mancini gárdának. Pénz nélkül jövőre a 5-6 hely a realitás.Nem hiszem,hogy 1-2éves "éljük túl és majd Kánaán" jelentene nekünk az új szabály. Ha nem jön egy milliárdos ember vagy szponzor szerintem szeva. Többi olasznak is. Barca,MU,Mcity,Real,német csapatok lesznek az uralkodók. nemhogy a 4bl hely visszaszerzése,hanem a 3megtartása is szinte lehetetlen. Most kéne egy Ronaldo nekünk. Obis mez nem lesz annyira keresett.
Sneijder,alvarez kettős nélkül még olvasva a neveket is ocsmány játékot játszó,6.helyre való csapat vagyunk. Se szélsők,se olyan ember aki összetudná kapcsolni a támadó szekciót a középpályával. azt hittem egy x-et ki tudunk hozni,bár nem lepett meg a vereség. ebben a csapatban,ha 4en akarnak még nyerni sokat mondok.eddig tartott a "szív" nem Ranierit bántva,de van külömbség a Miszter X-es Inter és a mostani között.Mindkettő béna,de a maiban semmi büszkeség,csak pár meccsre jó. Nápolyban vmi elromlott.
Inter101 írta:Miért nem veszitek észre hogy az FFP tesz tönkre?
Ez teljesen így van a probléma csak az, hogy rajtunk kívül senki sem akarja betartani az FFP-t a topcsapatok közül. Az UEFA 1-2 hete adott ki egy utolsó figyelmeztetést a csapatoknak az FFP betartására és utána elvileg szankciók fognak jönni. Most vagy az lesz, hogy az egész FFP megbukik és hiába volt minden, vagy kizárnak mindenkit és középcsapatokkal mehetünk a BL-ért Én az előbbire nagyobb esélyt látok. Ha az UEFA nekiáll bírságolni meg kizárogatni, akkor az elitklubbok berágnak, kiszállnak az UEFA-ból és létrehoznak USA mintára egy európai franchiset, ami már 10 éve napirenden van. Az UEFA tehát végül el fogja veszteni ezt a harcot és mi nagyon megszívjuk, hogy megpróbáltuk betartani.
Inter101 írta:Miért nem veszitek észre hogy az FFP tesz tönkre?
Ez teljesen így van a probléma csak az, hogy rajtunk kívül senki sem akarja betartani az FFP-t a topcsapatok közül. Az UEFA 1-2 hete adott ki egy utolsó figyelmeztetést a csapatoknak az FFP betartására és utána elvileg szankciók fognak jönni. Most vagy az lesz, hogy az egész FFP megbukik és hiába volt minden, vagy kizárnak mindenkit és középcsapatokkal mehetünk a BL-ért Én az előbbire nagyobb esélyt látok. Ha az UEFA nekiáll bírságolni meg kizárogatni, akkor az elitklubbok berágnak, kiszállnak az UEFA-ból és létrehoznak USA mintára egy európai franchiset, ami már 10 éve napirenden van. Az UEFA tehát végül el fogja veszteni ezt a harcot és mi nagyon megszívjuk, hogy megpróbáltuk betartani.
Mert? 1. 40x BL győztes az Inter 2.nem engednek az új BL-be a többiek dúrciból? 3.ha -100milliós mérlegnél költöttünk 120milliót akkor -20millió eurós mérlegnél nem költhetünk?
legjobb verzió,hogy megbukik. ha nem jutnánk be a bl-be,(el-be minek?) elvileg költekezhetnénk csak utána megint helyre kéne hozni a dolgokat(mint ami megy 2éve) csak BL nélkül ki jönne??
Inter101 írta:Miért nem veszitek észre hogy az FFP tesz tönkre? Moratti eddig is százmilliokat ölt bele, nem hiszem hogy a BL gyözelemmel megszünt volna az Inter szeretete! A legnagyobb bajunk az hogy sok játékosunk keres nagyon jol ehhez képest meg a teljesitmény 1 nagy 0. Persze ebben felelös a vezetés, meg még biztos sok másban is. Mondjuk az igazolásainkat én sem értem! Nem tudunk költeni!! Ha költünk akkor kizárnak a BL-böl ha nem költünk oda sem érünk. Ki kell bekkelni hogy a zsiros fizetésü játékosoknak lejárjon a szerzödésük. Utána viszont nagyon okosan igazolni, ja és addig is el kéne érni legalább a BL-t.
Mcity,Psg,Roma!!! vagy a többiek most vagy leszarják,vagy van pénzük és kijátsszák a lehetőségeket. Nem tudom,hogy Moratti bizniszt,hogy érinti a válság,de ez nekem nem annyira egyértelmű. annyi bevételünk csak van,mint a Mancini gárdának. Pénz nélkül jövőre a 5-6 hely a realitás.Nem hiszem,hogy 1-2éves "éljük túl és majd Kánaán" jelentene nekünk az új szabály. Ha nem jön egy milliárdos ember vagy szponzor szerintem szeva. Többi olasznak is. Barca,MU,Mcity,Real,német csapatok lesznek az uralkodók. nemhogy a 4bl hely visszaszerzése,hanem a 3megtartása is szinte lehetetlen. Most kéne egy Ronaldo nekünk. Obis mez nem lesz annyira keresett.
Valoszinüleg ki lehet játszani az FFP-t. Nem tudom miért de volt egy olyan érzésem amikor Moratti találkozott Platinivel hogy akkor szerintem elég komolyan be lettünk fenyitve. Nem akarok elméleteket gyártani csak valahogy igy éreztem. Abban igazat adok hogy a topcsapatokat nem fogják kizárni, tömegestül, de ha csak 1 nem felel meg akkor viszont példát fognak statuálni! Az Usa mintás dolgot meg azt hiszem már megfurta az Uefa, ugyhogy arra nem lehet épiteni. Nálunk a legnagyobb baj hogy horribilis összegü fizukat visznek haza a játékosok(arrol most ne beszéljünk hogy milyen teljesitményért). Valoszinü ezért is adják/adnák el pl Sneijdert(öt a MU pont emiatt nem vitte el, nem akarták állni a fizuját). És ki tudja még kit adnának el, szerintem Maicont is meg Militot is, csakhogy senki nem fizetne nekik ekkora fizut ezért maradnak!! Nem tudom mi a megoldás, nem vagyok szakember, de az tisztán látszik hogy valamit nagyon elbaltáztunk. Lehet hogy nem vettük elég komolyan a FFP-t, nem mostanra gondolok hanem nem kezdtünk el tervszerü szerzödéseket kötni már évekkel ezelött. Lehet hogy ennek isszuk most meg a levét. Lehet hogy Platini befenyitette Morattit hogy ne megprobálja kijátszani az FFP-t. Lehet hogy már csak ezért is törekedniük kell betartani. Ki tudja? Ez is egy lehetöség, én el tudom képzelni!
Én elhiszem,hogy jó ember Moratti,de azért... van azért beolyása (calcio poli,sikkasztás,útlevek,lehallgatások) Kb szembe röhögné ezt a majom Platinit. bér az gáz,túlságosan is amerikai csapat vagyunk-> semmi presztízs Európában-> 1-2millióval többet kell adnunk egy Sneijdernek,hogy ne a milánba menjen. viszont ez a chivu,muntari vonal... kéne egy kemény üzletember is,nem csak ilyen díszb.zi Branca.
Sztem Motta az a spíler, aki nem színezi a játékot, de mégis nagyon hasznos a pályán. Valahogy utólag tűnik csak föl (nekem legalábbis), hogy mennyire volt fontos a csapatban. Sokszor alattomos, de ez esetben sztem igenis sokat mondanak róla a statisztikák. Azért tavaly mondjuk ilyenkor a fórum 80%-a helyeselte az eladását, mikor a Zenit vitte volna, állítólag 15-ért. Nem voltam oda érte, igaz voltak olyan meccsei, mikor egész pengésen játszott és jól osztogatott. Sztem a 10 milla jó bolt érte, ennyit később tutti nem kaptunk volna. Nézni kellett azt is, hogy a szezonok felét kihagyja. Tehát végülis ha innen nézzük, nem csinált a vezetőség rossz bizniszt. A pótlása már annál inkább necces. Guarín sérülten jön(tudtunk róla?). Palombo nem ide való. Tényleg nem értem, hogy az 1 éve körüludvarolt, lejáró szerződésű Montolivo miért nem került képbe most. Palomboért 5 M-t adunk, ez alapján a Montolivoért kért 8 M bomba ár. Motta-féle mélységi irányító, olasz válogatottban kezdő, sztem még Guarínnal együtt is elfértek volna. Még esetleg azt tudom elképzelni, hogy horror fizut kérne? Ez a nálunk megszokott 4-5 milla? Ellenkező esetben tényleg érthetetlen nekem ez az ügy.
Cupi írta:jön egy 30 éves játékos a serie B-ben is szenvedő Samp-ból
Palombonak ez volt a második mérkőzése, neki még idő kell, és meg kell adni a lehetőséget, viszont vannak páran akikkel kritikusabbak lehetünk, szintén a Sampból igazolt klasszis csatár, stb.
Én ilyen mérkőzést nagyon régen láttam, hogy a 47-48. percben már semmi esélyünk nem volt, de semmi.
Tényleg a Napoli meccsen változott valami és ott már szinte tuti volt Motta eladása. Persze nagyon sokat volt sérült, de a csapategységnek nem tett jót a dolog. Nagyon időszerű lenne egy válságértekezletet tartani a srácoknak! Még egy ilyen kreatív ember nélkül felálló csapatnak sem szabadott volna 4 gólt kapnia egy építkező Romatól...
Süti írta: Palombonak ez volt a második mérkőzése, neki még idő kell, és meg kell adni a lehetőséget, viszont vannak páran akikkel kritikusabbak lehetünk, szintén a Sampból igazolt klasszis csatár, stb.
Én ilyen mérkőzést nagyon régen láttam, hogy a 47-48. percben már semmi esélyünk nem volt, de semmi.
Nem is kifejezetten arra céloztam jól játszott e, inkább az igazolás politikánkat kritizáltam. Pazzini meg valóban akkor jó ha kap jó labdákat, de az tény, hogy gyenge formában van. Attól meg már falra mászok amikor a kapunak háttal állva vagy 30 méterre a kaputól kap egy labdát és beleül a védő ölébe majd elesik és reklamál. Aztán vagy kapunk egy szabadot, vagy nem. Sajnos nem a 47-48. percben, hanem már a kezdő megpillantásakor azt éreztem nem sok esélyünk lesz. Persze bizakodtam azért....
POnt azért nem kellett volna 4et kapnunk tegnap, mert ennyire deffenzíven áltunk fel. Már ha ennyi védekező szellemű játékosunk van, az a minimum, hogy lehozzuk kapott gól nélkül (vagy max becsúszik egy potya... szerencsés, 47 emberen és 12 kapufán megpattanó gólvonalon végigguruló és végől egy hangya seggén irányt váltó labda... amiből gólt kapunk).
Sajnos nekünk ez sem ment.
Én a 3. gólnál hagytam ott a meccset. Ez nagy szó.. mert én sosem hagyom félbe.... de ezt már nem bírtam.
Milyen jó lenne most egy bomba formában lévő Adriano, vagy egy épp nem sérült Chino... vagy egy csereként beálló és meccset eldönteni tudó Kertész....
Forlan is csak sérült.... a helyt foglalja. Ha azt nézem, ő jó lehetne még tűz oltásnak 1-2 évre (ilyen Cruz szerepkörre), de nem tudom hová fogunk így jutni... ilyen szellemmel, ilyen akarással... ilyen egységgel és ilyen anyagi körülmények között.
Cupi írta:Nem is kifejezetten arra céloztam jól játszott e, inkább az igazolás politikánkat kritizáltam.
Azt én is kritizáltam eleget, de szerencsénk sincs ami az átigazolásokat illeti.
Mert ki gondolta volna, hogy Forlan gyakorlatilag nem lép pályára, Zarate nem érti meg hogy mi lenne a feladata, hogy Pazzini ennyire visszesik, hogy Guarin sérülten jön, és majd valamikor a hajrában lesz vélhetően csak jó, Sneijder sérülései és ideggyengesége stb.
A védelemmel nagy a gond, a középpálya sem az igazi, ami erősen kihat a támadójátékunkra.
Most már végérvényesen helyére kerültek a dolgok, de a 3. hely élet-halál kérdés.
internaZIOnaLe írta:POnt azért nem kellett volna 4et kapnunk tegnap, mert ennyire deffenzíven áltunk fel. Már ha ennyi védekező szellemű játékosunk van, az a minimum, hogy lehozzuk kapott gól nélkül (vagy max becsúszik egy potya... szerencsés, 47 emberen és 12 kapufán megpattanó gólvonalon végigguruló és végől egy hangya seggén irányt váltó labda... amiből gólt kapunk).
Ez nem egészen így van sztem. Az volt a baj, h a roma ránézett a kezdőnkre és leszűrte a konzekvenciát, h gyakorlatilag - annak ellenére, h kontrára játszottunk elméletileg - nem fogunk tudni veszélyes, gyors ellentámadásokat vezetni, ugyanis nincsenek meg hozzá a játékosok. Emiatt egyfolytában ott púpoltak rajtunk és beszorítottak (szerk.: talán a "letámadtak" helyesebb) minket, mint a sz@rt. :S Ehhez jött még 1-2 botrányosan gyenge teljesítmény + h kicsit be is aludtunk szokásunkhoz híven az elején (mind2 félidőben). A rendelkezésre álló keretet tekintve és azt, h a roma kezd tényleg jó lenni, ez egy vállalható vereség volt idegenben. Persze a 4 gól nem szép, de sokkal fájóbb a leccei botlás, meg a palermo elleni 2 pont :S. Az a baj, h a roma is versenybeszállt a 3. helyért most már és ráadásul ellenük pontegyenlőségnél is bajban vagyunk. Erre is oda kéne figyelni lassan, lazio, milan ellen jók vagyunk egyelőre, udinese ellen javítani kell.
Egyébként viszonylag egyszerű a rövidtávú képlet, derby d'italiaig a 6 meccsből 16 pontot hozni kell és kész. Ha ez sikerülne, akk sztem legalább a 3. helyről várhatnánk a rangadót, ami azért nyugalmat adhatna. Iszonyatosan kellene már Forlán, Sneijder, Guarin meg persze Ricky. Milito hála az égnek nagy király mostanában, lerí róla, h érzi is, h újra klasszis szinten játszik. Nagyon kéne mellé Forlán, mert sajnos Pazzo borzasztóan formán kívül van. Ha ezek a dolgok jönnének, akk meg kellene lennie a 3. helynek és még akár előrébb is végezhetnénk, mivel rég nemlátott összevisszaság van fordulóról fordulóra a bajnokságban, bárki megverhet bárkit.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dellarocco 2012.02.06. 11:33-kor.
Jelenleg, és akkor nagyon kedves vagyok, csak Cesar, Maicon, Lúcio, Zanetti, Cambiasso és Milito üti meg azt a szintet, amit egy Inter kezdő 11-ében elvárhat az ember. Hiányposzt a szélső és középső védő, pedig erre a két posztra érkezett Yuto és Andrea. Hiányposzt a középpálya közepe, főleg miután Motta elment, ez Guarinnal talán megoldódik. Hiányposzt az irányító középpályás és a csatár, pedig erre hoztuk Alvarez, Coutinho, Forlan, Pazzini, Zarate, Castiagnos hatost. Ami pedig jelenleg a legnagyobb hiányposzt az a klasszis játékos. A mi játékosaink inkább csak volt klasszisok, de egyik sem a pályája csúcsán áll éppen. Márpedig egy Inter szintű csapatnak rendelkeznie kéne egy, de inkább két, három ilyen játékossal. Mindezek mellett elkélne egy Stanko típusú -de mondhatnám Simeone-t is- igazi szívét-lelkét a pályára dobó játékos. Na egy ilyen csapattal megnézném mit tud produkálni Ranieri. Nyilván nem ismerjük a számokat, így csak játék a gondolatokkal: Sokan jöttök/jövünk olyan igazolásokkal, amire megint csak sokan legyintenek, hogy az ennyi meg ennyi lenne és hogyan gondoljuk, hogy ennyi pénzt kiadunk. Csak a baj az, hogy ez volt a negyedik eltékozolt mercato. Négy átigazolási időszak alatt bizony újjá lehetett volna építeni a csapatot és új impulzusokkal lehetett volna feltölteni. Én sem azt mondom, hogy egy átigazolási időszak alatt hozzunk ennyi meg ennyi játékost, ez az egységet is megbontaná, de nyáron már az 5. mercato jön! Tele vagyunk kiégett, öreg, lassú hisztis játékosokkal és tapasztalatlan sok esetben nem túl tehetséges fiatalokkal. A BL győzelem másokat megerősítene, mi elvesztettük Eto'o-t, Mottát, Mourinho-t és lényegében lélekben Sneijdert is. Hogy van ez? Ennyire nyilván nem amatőr a vezetésünk. Azt pedig nem mondhatják, hogy srácok nyugodjatok meg, jön pár szűk esztendő, mert a könyveket viccesen írtuk meg. . . Szóval ez lehet a háttér. Ha nem ez lenne, akkor nem lett volna X edzőnk másfél év alatt, nem olyan játékosokat igazoltunk volna amilyeneket és nem adtuk volna el Eto'ot egy olyan szezon után. Szerintem Mourinho távozásában is szerepet játszhat az, hogy beszélt Morattival, aki elmondta mi lesz anyagi téren. Persze a portugálból kinézem az önállóságot, de akár ez is lehetett. Most, lassan 5 átigazolási időszak után valahogy így nézne ki az Inter, ha a racionalitás és az ésszerűséget feltételezzük a vezetőség részéről: --------------------------Cesar----------------------- Macion-----------Lúcio-----------Vidic---------Zanetti ---------------Cambiasso-----Guarin----------------- Suarez-------------------Götze-----------------Tevez ---------------------------Eto'o------------------------ Suarez: 25 milla volt Tevez 30 milla lett volna most Götze 30 milla lett volna, de inkább kevesebb. . . Sneijder mehetett volna 40 ért, a selejtért lehetett volna kapni összesen 15 milliót. Nem kellett volna Ranocchia és Yuto, Alvarez, Castiagnos sem. Már egálban is vagyunk. De ezt valószínűleg Branca is tudta és tudja. Szóval felesleges ezért szidni az edzőt, meg a vezetőséget, meg a játékosokat. Az edző nem rossz, a játékosok ennyit tudnak, a vezetők pedig nagyin BL-t akartak nyerni és ennek ez lett a hozománya. Most spórolunk, hogy kiheverje a klub a BL sikert. Ez érdekes megfogalmazás, de ha belegondolunk van benne valami. . .
Egy teljesen motiválatlan csapat volt tegnap a pályán. Ez a pofon szerintem a legjobbkor jött. Van egy hét szünet rendezni lehet a sorokat. Remélhetőleg mindenki egészséges lesz. 3.hely még messze nincs veszve, de ilyen hozzáállással biztos hogy nem lesz meg. Nyáron kell egy épkézláb csatárt venni, akár Sneijder árán is. Irányító van most bőven a keretben.
Jelenleg, és akkor nagyon kedves vagyok, csak Cesar, Maicon, Lúcio, Zanetti, Cambiasso és Milito üti meg azt a szintet, amit egy Inter kezdő 11-ében elvárhat az ember
Hagyjuk már, hogy Maicon Inter szint! Csak azért mert régen a világ 1-ik legjobb jobbszélső védője volt, nem kell elfogultnak lenni vele. Amit évek óta művel az egy nagy 0! Néha az ész nélkül belőtt labdája véletlenül kék-fekete játékoshoz kerül és akkor látván, hogy gólpasszt adott, mindenki dicséri. Nagatomo jobb mint ő. Lehet, hogy a japán nem tud védekezni, de támadások, összjáték tekintetében jócskán felülmúlja Maicon-t. + A Roma elleni meccset nézve, szerintem senki nem állíthatja azt, hogy Maicon tud védekezni, mert legalább 2 gólban ő is benne volt. A vezetőség egyik legnagyobb hibája volt, hogy 2 éve nem engedtük el Madridba...
én azon is csodálkozom hogy akiket beharangoznak nagy csinnadrattával hogy micsoda tehetséges fiatal játékosok azok nálunk mind besülnek vagy meg sem kapják a lehetőséget. coutinho, alborno, crisetig, ranocchia, destro és még sorolhatnám. más csapatoknál mért tudnak hasznosan játszani a fiatalok? mondjuk ez az egész olasz ligára igaz. nem nagyon tudok mondani olyan fiatalt a Serie A-ból akiért euró tízmilliókat fizetnének az orosz vagy arab milliárdosok. spanyol, angol de még a német bajnokság is tele van ilyenekkel. most mindegy hogy milyen nemzetiségű a lényeg hogy van. nyártól el kéne dönteni hogy fél évente edzőt cserélünk és a meglévő százezer éves játékosainkra támaszkodunk vagy bízunk a fiatalokban és olyan rendszerbe játszunk amibe be lehet őket illeszteni. mert nyilván valamilyen taktikai képzés a primavérában is van nem csak rohangálnak fel-le a pályán. engem nem zavar ha nem nyerünk bajnokságot csak akkor lássak már valami koncepciót ne azt hogy 4 védekező középpályással állunk fel akiknek az össz életkora 121 év, miközben coutinho az Espanyolban (ami 5. a spanyol bajnokságban pont úgy mint mi) kezdő és 60 percet játszik... nem télen kell csapatot építeni de nagyon remélem hogy nyártól elfelejtjük az öreg motiválatlan játékosokat a horror fizetéseikkel.
Dris írta:nem télen kell csapatot építeni de nagyon remélem hogy nyártól elfelejtjük az öreg motiválatlan játékosokat a horror fizetéseikkel.
Na látod, sajnos ez az ami nagyon nem fog menni !! Tele vagyunk jól lakott és öregedő játékosokkal(pl. JC, Maicon, Lucio, Samu ,Chivu, Cordoba, Zanetti, Cambi, Stanko,Milito,Forlan stb) akiknek még élő szerződése van a Clubbal. A szerződésben vállalt bérek és egyéb juttatások pedig a lejáratig megilletik a játékosokat...! Sajnos én sem hiszem,hogy az elkövetkező 2-3 évben ezeket sikerül kiszórni ,( bár az elmúlt évek teljesítménye előtt le a kalappal !) és a helyükre fiatal tehetséges és motivált játékosokat sokkal kevesebb pénzért szerződtetni. Addig pedig még sokat-, sajnos nagyon sokat fogunk égni a bajnokságban és a nélkülünk rendezett nemzetközi kupák szégyenével .
Dris írta:én azon is csodálkozom hogy akiket beharangoznak nagy csinnadrattával hogy micsoda tehetséges fiatal játékosok azok nálunk mind besülnek vagy meg sem kapják a lehetőséget. coutinho, alborno, crisetig, ranocchia, destro és még sorolhatnám. más csapatoknál mért tudnak hasznosan játszani a fiatalok? mondjuk ez az egész olasz ligára igaz. nem nagyon tudok mondani olyan fiatalt a Serie A-ból akiért euró tízmilliókat fizetnének az orosz vagy arab milliárdosok. spanyol, angol de még a német bajnokság is tele van ilyenekkel. most mindegy hogy milyen nemzetiségű a lényeg hogy van. nyártól el kéne dönteni hogy fél évente edzőt cserélünk és a meglévő százezer éves játékosainkra támaszkodunk vagy bízunk a fiatalokban és olyan rendszerbe játszunk amibe be lehet őket illeszteni. mert nyilván valamilyen taktikai képzés a primavérában is van nem csak rohangálnak fel-le a pályán. engem nem zavar ha nem nyerünk bajnokságot csak akkor lássak már valami koncepciót ne azt hogy 4 védekező középpályással állunk fel akiknek az össz életkora 121 év, miközben coutinho az Espanyolban (ami 5. a spanyol bajnokságban pont úgy mint mi) kezdő és 60 percet játszik... nem télen kell csapatot építeni de nagyon remélem hogy nyártól elfelejtjük az öreg motiválatlan játékosokat a horror fizetéseikkel.
Teljesen egyetértek. Pont most nézem a tegnapi Chelsea-MU ismétlését és kapásból 3-4 példát lehetne találni a két csapatban arra, hogy a bizalmat egy fiatal játékos remek játékkal hálálja meg. - Sturridge - asszem házi gólkirály - Welbeck - De Gea (tudom, hogy nem saját nevelés, de vagy 21 éves is van már...) Emellett az Arsenalban ott van jópár egyéb példa még. Sőt még a ManCibanis játszhat egy Szavics. És most direkt csak topcsapatoktól hoztam példát.
Én nem hinném, hogy az olasz fiatalok rosszabbak lennének, mint akár az angolok, akár a németek, akár.... Itt egyszerűen csak nem mernek a megszokottól eltérni, inkább a jól bevált öregurakat tolják (Totti, Maldini, Costacurta a 40+-os kapusok stb.). A fiatalok meg megrekednek egy primavera, Serie B esetleg Serie A középcsapat szinten (Destro, Giovinco, Paloschi, Acquafresca), vagy a jobbakat elviszik külfre (pl. Santon).
Szerintem ezen kellene változtatni és évről évre beépíteni egy-két ifistát a nagycsapatba, megtámogatva azzal, hogy az ificsapatoknál is szisztematikusan kellene építkezni a nagycsapat alá rakva az alapokat (ld. Barcelona és bizonyos tekintetben a Merda Milan).
Szóval lenne min gondolkozni az olasz barátainknak úgy összességében véve...
interjani írta:Szerintem zavarjuk el nyáron a fele társaságot,és építkezzünk a primaverábol. Lehet jobban oda tennék magukat.Nevetséges ez is,anno eladtuk Destro-t. Most meg beindult a gólgyártás,és vissza akarjuk szerezni. Persze nem kevés pénzért:)
Nem tudom mire ez a hiszti...ott van Obi, Faraoni..vagy volt Santon..hova szeretnél még primaverást állítani? Ezek a srácok még nem érettek az első csapatra...Destro is egy sienaban rúgott pár gólt. Nagyon szép teljesítmény de azért nem hinném hogy világszámba megy... Ha ezek a 20 éves gyerekek folyton a padot koptatja az nekünk miért jó? Ő nem fejlődik nekünk meg semmi hasznunk belőlük.
Értem én amit mondasz,de ez a tegnapi teljesítményt a primavera is lehozta volna. Ráadásul töredék fizetésért,ha már úgy is minden a spórolásról szól. A fejlődése érdekében inkább kölcsön kellene adni,és nem el. A lényeg az,hogy kb 3szoros áron fog visszajönni ha a vezetőség úgy akarja. Ilyeneken lehetne spórolni,ha már annyira spórolunk.Ki kell jelölni egy utat,hogy mit akarunk.Ha már nem tudunk igazolni drága játékosokat,akkor meg kellene állapodni egy edzőnél,és hagyni hogy a saját fiataljainkból új csapatot építsen. lehet hülyeség,de én így gondolom.
interjani írta:Értem én amit mondasz,de ez a tegnapi teljesítményt a primavera is lehozta volna. Ráadásul töredék fizetésért,ha már úgy is minden a spórolásról szól. A fejlődése érdekében inkább kölcsön kellene adni,és nem el. A lényeg az,hogy kb 3szoros áron fog visszajönni ha a vezetőség úgy akarja. Ilyeneken lehetne spórolni,ha már annyira spórolunk.Ki kell jelölni egy utat,hogy mit akarunk.Ha már nem tudunk igazolni drága játékosokat,akkor meg kellene állapodni egy edzőnél,és hagyni hogy a saját fiataljainkból új csapatot építsen. lehet hülyeség,de én így gondolom.
Azért látom már te is kicsit nyugodtabb vagy Az való igaz hogy nagyobb hangsúlyt kellene fordítani a primaverára. Azt viszont látnunk kell hogy jelenleg nem olyan jók az ifik hogy onnan elég játékost "kitermeljünk" a nagy csapat számára. Az hogy innen került ki Balotelli nagyon jó dolog, de egyben nagyon ritka is..nem születnek minden évben Messik se. Obi se üti még meg a kezdő szintet ahogy Ranocchia sem. Nem elvárható tőlük hogy rögtön klasszisok legyenek..ehhez idő kell és türelem, de ez egy ilyen nagy csapattal szemben nincs meg...elég csak ezt a fórumot olvasni... Hiába kiabál most mindenki kígyót békát az öregekre, ugyanezek az emberek követelnék vissza őket egy hónapon belül a csapatba mert annyira kevesek lennének még a "kicsik" ebben a mezőnyben. Meg kell találni egy optimális egyensúlyt, ez a legfontosabb célkitűzés
Nem elvárható tőlük hogy rögtön klasszisok legyenek..ehhez idő kell és türelem, de ez egy ilyen nagy csapattal szemben nincs meg...elég csak ezt a fórumot olvasni... Hiába kiabál most mindenki kígyót békát az öregekre, ugyanezek az emberek követelnék vissza őket egy hónapon belül a csapatba mert annyira kevesek lennének még a "kicsik" ebben a mezőnyben. Meg kell találni egy optimális egyensúlyt, ez a legfontosabb célkitűzés
Ebben én is biztos vagyok, hogy így lenne! Most könnyű azzal jönni egy-egy ilyen megalázó vereség után (ld. Roma, Novara, Schalke), hogy jöjjenek a Primaverások, építsük be őket. Itt van Obi. Szerintem talán ha 3-an gondoljuk most úgy a fórumról, hogy még ne írjuk le. Faraoni is ügyes, de még nem kész a kezdőre, tegnapi megoldása is utalt erre, mikor végre hozzánk került a labda, majd egy kegyetlen nagyot ész nélkül belebikázott visszaadva így a Romának. Az oké, hogy ezt a teljesítményt ők is lehozták volna tegnap. A gond csak az, hogy ők egyelőre tartósan ezt hoznák, a felnőtt keret meg egy nagyobb gatyába rázás után képes (ideig-óráig) összekapni magát. Ész nélkül nem lehet fiatalítani. Szerintem már az előrelépés e téren, hogy Obi és Faraoni a felnőtt kerethez tartoznak, immár rendes szerződéssel. Viszont a türelem irántuk annyira nem jellemző....
Ranieri talán túlzottan is rotál. Egy jó teljesítmény után sem biztos valakinek a helye a kezdőben, minthogy egy jó félidő után sem biztos, hogy kifut a játékos a 2. félidőre. Nincs állandóság a csapatnál és ennek ellenére is sok a sérülés. A Roma ellen hiába nem bevethető Sneijder oda lehetett volna tenni a keretbe egy kis elterelésnek akár.
PellerG írta:Ebben én is biztos vagyok, hogy így lenne! Most könnyű azzal jönni egy-egy ilyen megalázó vereség után (ld. Roma, Novara, Schalke), hogy jöjjenek a Primaverások, építsük be őket. Itt van Obi. Szerintem talán ha 3-an gondoljuk most úgy a fórumról, hogy még ne írjuk le. Faraoni is ügyes, de még nem kész a kezdőre, tegnapi megoldása is utalt erre, mikor végre hozzánk került a labda, majd egy kegyetlen nagyot ész nélkül belebikázott visszaadva így a Romának. Az oké, hogy ezt a teljesítményt ők is lehozták volna tegnap. A gond csak az, hogy ők egyelőre tartósan ezt hoznák, a felnőtt keret meg egy nagyobb gatyába rázás után képes (ideig-óráig) összekapni magát. Ész nélkül nem lehet fiatalítani. Szerintem már az előrelépés e téren, hogy Obi és Faraoni a felnőtt kerethez tartoznak, immár rendes szerződéssel. Viszont a türelem irántuk annyira nem jellemző....
Egyet értek, türelem kell ha fiatalítani akarunk. Személy szerint bírom Obit is, Faraonit is, és azt is remélem hogy Polit megvesszük végleg. Mert ha nem, először csak elkerülnek kölcsönbe, aztán jön a helyükre egy fele olyan jó fiatal "pótlásnak" pl Kucka, Obiéknak a játékjogát pedig végül eladjuk ilyen Udineseknek meg Palermoknak, ott meg faszák lesznek, és majd vissza akarjuk hozni. Bátorítani kell őket a társaknak is, hogy merjenek kockáztatni még ha elsőre nem is megy a csel/passz. De ez nem könnyű ha Sneijder leordítja a fejüket hogyha nem oda adják a labdát ahova ő gondolja... Máshol megtapsolják a legszarabb passzt is. Szerintem csak Zanettinek, Dekinek, esetleg Cambinak lehetne joga lecseszni a kicsiket. Obi már most jobb mint Muntari volt, bár ez nem nehéz, pár év múlva pedig akár meghatározó is lehetne Faraonival és Polival együtt, persze ha nem szórakozzuk el. Castaignost is sokan kezdik utálni itt pedig játszott vagy 5 félidőt összesen eddig. Persze tőle még én sem várok csodát, de 0-3-nál még őt is és Zaratét is bedobhatná Ranieri, akkor már úgyis tökmindegy, aztán hátha megtáltosodnak... A tegnapi kezdőből le lehetett szűrni hogy gondok lesznek, de ezt nem a fiatalok nyakába kell varrni, ugyanúgy okolhatjuk Maiconékat. Egyszerűen ilyen ez az év, Eto'o elment és nem pótolta senki hozzá méltó. Előre kell nézni, a fiatalok és a tapasztaltak közül olyan keretet felállítani ami pont arany középút, és rendben lennénk. Nehéz lesz, beletelhet akár évekbe, de megérné. Persze valaki írta hogy ez olaszországban nem menő, ez igaz, de pénzünk nincs és más kiutat nem látok. Forza Inter!
ez már rohadt unalmas ez a vezetőség biztos nem nyúl majd a primaverához,idő pazarlás erről vitázni. írjatok nekik levelet ha lesz egy középszar Bessánk,mi elhozzunk a középszar Emánuelt 12misiért
Julio Cesar-Zanetti,Cordoba,Lucio,Chivu-Stankovic,Cambiasso,Poli-Alvarez,Sneijder-Milito
-az Alvarez-Sneijder-Milito hármasra együtt kíváncsi voltam már egy ideje -Cordoba, á nee, Ranocchia legalább Samu kiesése esetén játsszon már ha már itt van -Chivu remélem nyárig szomorít már csak -Deki 2 hónap után rögtön kezdő, érdekes