Korrekt nagyjából.. De reagálnék pár dologra..
2. Huligán csak és csak a balhét keresi. Magyarán bunyózni megy ki a meccsre és a foci de még az eredmény sem érdekli. Gőze sincs csapata múltjáról, remek focistáiról, a taktikáról szóval utcai harcos akinek általában se kutyája se macskája ...se családja és általában lelki sérüléssel bajlódik. a két típus között fényévnyi a különbség.
Ez az ami egyáltalán nem igaz.. Egy nagyon rossz általánosítás. Huligán ugyanugy ott van a meccsen és szurkol, és érdekli a kedvenc csapata, az más kérdés, hogy meccs előtt vagy után balhézik egyet, nekem van fradi hool barátom, és ő minden meccsen ott van amire tud menni, és szurkol.. Azokat akiket csak a balhé érdekli és nem a meccs, az nem ultra és nem huligán..
3. A 3. félidő meg a meccsen a balhé nem tudom kit szolgál ? Vajon örülnek-e a csapat játékosai ? Vezetői ? Amennyiben ezért nem jönnek a stadionba tízezrek csak 1-2000 fő van kint az kinek jó ?
Itt nálunk se a stadionban vannak a balhék, bár akad, de ilyen máshol is van, roma-lazion mindig van a stadionban is balhé, vannak kivételek, de nem a balhé miatt járnak kevesen meccsre itthon, ha nem mert szar a foci, bunda az egész stb. ezért csak legfanatikusabbak az ultrák és huligánok járnak többségben a meccsre.. Olaszországban is mindenki kevés nézőszámot a sok balhénak tudja be, az mindegy hogy a balhék 99% nem a stadionban vagy annak környékén történik, és mikor a mozgalom a fénykorát élte (80-as 90-es évek) sokkal több volt a balhé mégis egy magasabb volt az átlagnézőszám jóval..
Gyűlölet ? Erről kell -e szólni a szurkolásnak?
Hmm, ez jó kérdés.. Én szerintem erről is, rivális szurkolótáborok mindenhol gyűlölik egymást és szidják a meccsen egymást, ezt mindenhol így van..
Ágim barátinknak mondta : egy rosszarcú embert sem látott pedig bejártuk a stadion környékét és a szektorok egy részét. (Akkor INTER és a testvér Lazio meccsvolt. )
Akik a balhét csinálják annak 90%ról kinézetre nem gondolnád, hogy ő verekedik..

De más találkozón is a kis gyűlölködő ellentábor pl. a Torino vagy a Fio tábora is képtelen a stadionban balhézni. kint pedig a rendőrség az úr ill. a 3. félidőt lejátszák olyan helyen ahol nincsenek családok ,védtelen nők ill. békés szurkolók jelen.
A stadionban képtelen mert a másik kanyarba vannak távol a többektől.
Elegancia ! Intelligencia ! Ez Milánó ! Pécsi vagy pesti ,,szurkolók" : kevesen vannak és szinte mindig részegek vagy mondjuk illuminált állapotban vannak .
( TV-s meccs : Vasas : Honvéd. Gondoltam leültetem a kisebbik fiamat hát ha lesz egy jó meccs. 100 éves a Vasas na mi lesz ? Erre az 1 percben a kispesti táborból : anygyalföldi roma kisebbség , kössetek sexuális kapcsolataot az édesanyátokkal ! Szóval kissé nyersebben szólt .

Ez mire jó ? Nem ultra ilyet nem üvölt. Az ultra az szurkol !!!
Akár tetszik akárnem a gyűlölködés is része az ultramozgalomnak, valamilyen szinten ez még összetartja is csoportokat, ezek ugyanugy megvannak mindenhol.. Nálunk is kiabálták 10 ezren sokszor a juve ellen hogy: Heysel, Heysel! Csúnya, undorító dolog, de ez arra megy hogy minél jobban felidegesítsd az ellentábort, ezért mindig valami "frappánsat" kell üvölteni, amire ugrik a rivális tábor.. Játékosok kurva annyát szidják a kanyarok olaszországban ugyanugy, a rivális szurkolókat is kórusban, ez nem csak magyarországon van így, hanem mindenhol, ahol van lelátói élet. A milanista pezzo di merda (milanisták egy darab szar vagytok) mivel jobb? Semmivel, és ennél durvábbak is vannak, amikkel ellentábort szoktuk illetni.

És ha ezt vesszük alapul, hogy valaki egy másikat szid, akkor ezen az alapon igazából senki nem ultra.