nomármost Chivunak Lennon jutott emberül,és többé-kevésbé megoldotta. Még ha sárgával is vagy olykor be is lépett mögé Samuel vagy Zanetti. Jobbról pár veszélyes beadás jött, jelentős következmény nélkül és Chivu elég sokszor ment fel, amíg a 4231 volt a játék és alapvetően jól játszotta meg a labdákat. nemigazán értek egyet a Chivufóbiásokkal, főleg úgy nem, hogy Benitez teszi oda őt és akkor is őt, ha kétszer olyan gyors emberrel találja magát szemben, nem Chivu gyengesége ez.
Maicon viszont ma katasztrófa volt. lehet hogy Biabiany zavarja, lehet hogy a taktika (én ugyan nem vettem észre hogy a szélsőink számára nem megengedett a felfutó játék) de azért beadni tudni kéne... Egyszerűen amíg Sneijder belepusztul hogy nem jönnek össze a dolgai, mindenkit leüvölt a pályáról, addig Maiconon valahogy nem sok temperamentum jön át. Ettől függetlenül lehet hogy pont ugyanannyira elégedetlen és pont ugyanannyira küzd ahogy Sneijder is, csaképp kevésbé látványosan.
Sajnos Biabiany nem képes hozni a csapat többi játékosnak szintjét. Egyszerűen teljesen más ritmusban játszott ma sajnos. Pandev lehet hogy nem sokat csinált, de amikor támadásban felé járt a labda, szépen folyatta tovább a játékot. nagyjából a 2. félidő 3. percében lehetett látni hogy Biabianynak több nem is lesz, persze Rafa lehet hogy meg akarta adni az esélyt neki, hátha belendül. És ez végülis novemberben egy sorsdöntőnek annyira nem tűnő meccs kapcsán elfogadható hozzáállás az ő részéről is.
Sajnos Obi még nagyon messze van bármilyen Inter szinttől, sajnos én sem tudom pontosan hogy is gondolta hogy leszereli majd Bale-t a gól előtt, de látványos kudarcba fulladt a dolog anélkül, hogy akár szerelési kísérletre lett volna esélye. Ettől függetlenül 30 perc játék után egy nem könnyű helyzetben, talán korai lenne ítéletet hirdetni felette.
Muntari harcos volt, de azért a Cambiasso Zanetti páros úgy vélem nagyobb középpályás stabilitást adott volna, és talán még pontosabb, ritmusosabb összjátékot. Cambiasso tanári focija mellett Zanetti is sokkal összeszedetteb lehetett volna. Ma sokszor kellett Muntari rohangálásaira reagálnia.
Detto Lúcioéira. De Lúcio sem véletlenül rohangál, próbálja megadni a támadások ritmusát, dinamikáját.
Talán ez lehetett a mai vereség oka, Rafa egy nagyon penge ritmusú játékot próbál megvalósítani, ami kétségkívül roppant kecsegtető lenne, ha lennének hozzá játékosok:
Ha az elmúlt pár hetet nézem, Maicon helyén egyértelműen játszhatna Zanetti vagy Santon. a középpályán Cambiasso mellett Stanko és talán Motta is remekül tudna bekapcsolódni a támadásépítésbe. Előre pedig Sneijder Etoo egyértelmű. Countinho azért zseniálisan tolja, de talán kezdőként hasznosabb. Ma egy picit a beállása után úgy tűnt, hogy túl lelkes is, nem nagyon találta meg a posztját, mindenhol akart lenni. Ebbe mondjuk belejátszhat a Milito csere is, amikor oldalt kellett váltania. Nem volt lehetősége kiegyensúlyozott teljesítmény elérésére.
Milito és Pandev szerintem tudják hozni azt amit Benitez elvár a csapatjátékban tőlük, de számomra még mindig nagy talány, hogy lesz a pályán Milito, ha Etoo a kapu előtt termeli a gólokat.
Amint kidől egykét ember ebből az ideálisnak tűnő csapatból, máris borul minden. Nem azért mert a következő ember annyira gyenge, hanem mert más típusu focista, akinek más játékelemek az erősségei.
Lásd mondjuk Biabiany hiába gyors és viszonylag képes túljutni egykét védőn is, ha 10 emberrel védekeznek vele szemben, akkor mindenegyes alkalommal elveszítjük a labdát, amikor neki kéne megjátaszania azt.
Érdekes, szórakoztató, tanulságos meccs volt. Nem nagyon feküdt nekünk Kassai nagyvonalú játékvezetése sem. de amondó vagyok, hogy Maicon akire bátran lehet mondani hogy a világ legjobb jobbszélsője, nem képes megálítani egyazegyben egy kétségtelenül tehetséges Gareth Balte-t, akkor oda hiába minden taktika. Nem lehet túlbiztosítani mindent és mindenkit. a kontrajátékuk alapját pedig főleg a jobbszélünkön elrontott támadások adták.
Taktikai megközelítésből vélheteőn Pandevvel azon az oldalon labdabiztosabbak lettünk volna, ugyanakkor Redknapp is tudta hogy az ő baloldalukon, ha labdát szereznek, akkor kapuig gyalogolnak.
Én ugyan kétségtelenül lojálisabb felfogású vagyok, de nem teljesen értem, hogy mi okunk van Benitezt kritizálni azon kívül, hogy ő miért nem Mourinho. úgyértem, onnantól kezdve, hogy elfogadjuk azt a tényt, hogy ő nem Mourinho, mindazt szükségszerűen el kell fogadni, hogy ő Benitez. Lassan cserél mert bízik a fentlevő játékosokban. Kevésbé rotál, mert többször szereti látni ha egy játékos kezdőként bizonyít. Labdatartásos játékot próbál kialakítani mert szerinte ez a célravezető. stb stb
Meglehet hogy januárban kicsit átkéne variálni a csapatot, hogy a cserepadon is olyan emberek üljenek akik beleillenek a Benitez féle puzzle-ba. Ettől függetlenül továbbra is van arra esélyt hogy beválik Benitez elképzelése, kétségtelen ugyanakkor, hogy ez kevésbé valószínű, mint annak a valószínűsége tavaly ilyenkor, ahogy végül a Mourinho-csapat összeállást tavaszra.
na, asszem ilyenkor szokták mások írni, hogy bocs, hogy kicsit hosszú lett