Szóval folytatnám.
Tomi, persze igazad van abban , hogy külföldön sokkal több a balhé.
Most nézd közös kedvencünk táborát. Balhéznak ? Igen ! A stadionban ? Nem !
Elegánsabban intézik el . Te is én is sokszor voltunk kint. Láthattad , hogy mennyi csaj , párdon kis hölgy is jár az INTER meccseire. Meg sok-sok kis srác is. Sőt számos családot is láttam meg nyugdíjasokat -idős- veterán intereseket is . No most ki anagyobb drukker ? Aki állandóan ,,merdázik'' vagy valami mást is tesz.pl, szurkol. A Nord azért klassz mert végig szurkolja a 90 percet , meg a ráadást. És ünnepel és ez átragad szinte mindenkire. A 15. scudetto utáni örömködést volt szerencsém látni , hallani, és hát részt is vettem benne ! Felejthetetlen !!!!!!!!!!
Nálunk az átlag 1000- 2000 fős ,,tömeg '' csak a trágárságban erős meg egyéb durva dologban. Gyűlölet hangja egy kongó stadionban felerősödik de gondolj csak Milánóra amikor a szurkolás az ének átragad a Nordon kívüli egyéb szektorokra is. Mert 55 -60 000 ember örömhangja más mint az ócska meccsen kint lévő 300, fröcsög a 25 vendégre.
Rendőri túlkapás! Igen van hazánkban ilyen is. De miért kell rohamrendőröknek biztosítani egy NB I.-es találkozót ? Játszunk el a gondolattal ! Nincsenek kint a zsaruk ! Csak kb. 5000 újpesti és 2000 ferencvárosi. Vagy fordítva! Mi történne ekkor ?
a) Semmi ! Mindenki buzdítaná kedvenceit de fergetegesen és a végén a vendég tábort megtapsolva , szép válsztékos édesanyanyelvünk gazdagságából fakadó énekeket dalolgatva hazamennének.
b) Tragédia! Az emberek - ultrák ill. huligánnak nevezett valakik a gyűlöletből fekedóan péppé, matricává, vernék egymást.
Vagy tán c) együtt neki a legközelebbi rendőrőrsnek.....
Szóval legyen olyan szektor ahol a fanatikusok tombolnak de inkább szurkolnak. Legyenek olyan szektorok ahol a családok hozzák még a piciket is (engem 5 éves koromban vitt ki 1x a nagypapám) és nők, lányok meg kedves idős emberek is de legyen harcos, küzdős lelkes foci amire érdemes menni !