Elég régen szóltam már hozzá a dolgokhoz, de most kikívánkozik belőlem egy kis kesergés. Hihetetlen, hogy mennyire hiányzik a védelemből Samuel, előle meg Cambiasso. Meg a tavalyi Milito. És persze Mourinho, de ezen nem lehet már segíteni.
Többen írtátok, hogy Pandev nem üti meg a szintet, hát szerintem sem. Vele, Kharja-val csak többen vagyunk. Szép dolog, hogy hajtanak meg akarnak, de azt én is megtenném, tizedannyi pénzért. Mondjuk, nagyobb ruhákat kellene vennie a csapatnak, de még így is jobban járna mindenki anyagilag.
Cordoba sokat tett a klubért, de elmúltak azok az idők sajnos, amikor meghatározó, megbízható és jó játékosa volt a csapatnak. Ugyanez igaz Materazzira is. Imádom mindkettőjüket, de már nem tudják azt hozni, amit néhány éve. És az a baj, hogy muszáj őket játszatni, mert nincs más. Ranocchia még tapasztalatlan, neki ez a tanulóév egy "topcsapatban", jó lesz ő, ebben biztos vagyok, sőt már most is az az esetek többségében, de még nem tudja folyamatosan a legjobbját nyújtani. Maiconnal nem vagyok kibékülve, mintha kicsit jóllakott volna. Sorozatos bajnoki címek, olasz kupák, BL, klubvilágbajnoki cím, besöpört mindent és nekem úgy tűnik, mintha elszállt volna emiatt. Hanyagolja a véekezést, ha elveszíti a labdát, megáll vagy jobb esetben visszakocog. És minden meccsen ezt csinálja. Pedig nagy szükség lett volna ma is egy jó Maiconra, akinek vannak értékelhető beadásai, amire lehet középen érkezni. De inkább csak tologatta a labdát. (Ezt is tudom, ugyanúgy kevesebb pénzért és nagyobb méretű mezért

)
És jönnek az ilyen csapatok, mint a Brescia, természetesen nem lebecsülve őket, de agyon kellene verni az ilyen gyenge játéktudású csapatokat. Mi meg szenvedünk ellenük, vért izzadunk a 3 pontért, aztán néha csak 1 lesz belőle, mert elzebinázzuk a ziccereket. Nem néhányat, hanem az összeset. És még szerencsénk is van, mert JC kivéd egy büntetőt. Ahogy kiütötte, egyből a Bayern elleni odavágó jutott eszembe... Na, az tényleg odavágó volt nekünk!
Engem még egy dolog bosszant: mintha ugyanúgy nem lenne igazi elképzelés a játékunkban, mint Benitez idejében, csak most szimpatikusabb az edzőnk, mégha anno milanista is volt. Amit meg tudtunk csinálni évekig, azt idén egyátalán nem. Nincs meg a védelem magabiztossága, átszaladnak a középpályánkon, elől meg egyedül Eto'o jelent komoly veszélyt.
Ha a realitásokat nézem, akkor a scudetto elúszni látszik, a Milan sajnos nem fog ennyit hibázni várhatóan. De ha már csak egy csöpp érzelmet is belecsempészünk, akkor amíg van matematikai esély, addig reménykedek. Meg az olasz focit ismerve még egy kicsit tovább is.
Ma gyengék voltunk, de még így is kellett volna hozni a meccset. Elfogyott a söröm is...